COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

04.11.2013

Nieuwe versie EcoCalculator

Applicatie voor het berekenen van ecologische voetafdruk

Nieuwe versie Ecocalculator app

Renault Trucks introduceert een nieuwe versie van de gratis smartphone applicatie EcoCalculator. Met deze app kan de ecologische voetafdruk van trucks worden berekend, maar ook de brandstofbesparing en de vermindering van de uitstoot die men kan verwezelijken. Het is ook mogelijk de kosten van de uitstoot te bereken over de hele levensduur van een voertuig, wat nodig is bij Europese aanbestedingen.

De applicatie EcoCalculator, die gratis verkrijgbaar is in de App Store (http://bit.ly/ToBXJ2) en Google Play (http://bit.ly/TlBUug), is een eenvoudige en snelle berekeningstool voor ondernemers, eigen rijders, wagenparkbeheerders en chauffeurs en kan voor alle voertuigen van Renault Trucks gebruikt worden. De resultaten kunnen worden opgeslagen of rechtstreeks per e-mail verzonden worden.

Na de invoer van verschillende parameters (brandstof, verbruik, grootte, enz.) worden de financiële en ecologische voordelen van een lager brandstofverbruik direct inzichtelijk. Vervolgens kan de besparing in Euro’s berekend worden en de voordelen voor het milieu voor alle vervuilende stoffen waar de Euro-normen op van toepassing zijn (stikstofoxiden, koolmonoxide, koolwaterstoffen en roet) en de CO2-uitstoot. Deze berekening kan worden uitgevoerd, ongeacht de gebruikte energie (diesel, aardgas, hybride of elektrisch).

Tenslotte is het ook mogelijk om de kosten van de uitstoot van vervuilende stoffen te berekenen over de hele levensduur van een voertuig. Deze berekening is verplicht voor alle openbare aanbestedingen binnen de Europese Unie.

Renault Trucks introduceerde in 2010 de eerste smartphone applicatie en biedt er inmiddels elf aan, allen verkrijgbaar in de App Store en Google Play:

 • The Range (gratis): een eenvoudige manier om het nieuwe Euro 6 gamma van Renault Trucks te ontdekken.
 • Cost Saver (gratis): om de operationele kosten van het voertuig te optimaliseren, rekening houded met de individuele omstandigheden en behoeften van de transporteur
 • EcoCalculator (gratis): een rekenprogramma om de CO2- en Nox-gehaltes van een voertuig van een traject te bepalen
 • Truck Fuel Eco Driving (gratis): een game om het zuinig rijden onder de knie te krijgen
 • NavTruck (betalend): het eerste gps systeem voor vrachtwagens dat de bestuurder begeleidt en tips geeft om het brandstofverbruik te verminderen.
 • Time Book (gratis): het rijtijdenboekje van de 21e eeuw. Hiermee kunnen chauffeurs rij- en rusttijden bijhouden.
 • Deliver Eye (gratis): met deze toepassing kan men een gegeotagde foto verzenden in geval van vertraging of beschadigde goederen.
 • Renault Trucks Network (gratis): om met één klik alle verkoop- en servicepunten van Renault Trucks terug te vinden en direct contact op te nemen.
 • Selected for you (gratis): om in enkele seconden handige applicaties te vinden en te delen, beschikbaar op: https://mobile.renault-trucks.com/SelectedForYou.
 • Renault Trucks Racing (gratis): het truckrace videospel voor iPhone, tevens beschikbaar in HD voor iPad.
 • Renault Trucks Gallery (gratis): deel uw gemeenschappelijke passie met foto's van vrachtwagens van over de hele wereld.