Transport oplossingen

Hulpdiensten en brandweer: veilig handelen op elk terrein

Constructie

Distributie

5min
Renault Trucks C with High Power Foam Fire appliances

Als brandweerman kunt u op elk moment worden opgeroepen, op alle fronten en op elk terrein. Renault Trucks stelt zijn knowhow en jarenlange ervaring in samenwerking met uw vak en carrosseriebouwers tot uw beschikking om u te helpen de beste voertuigen voor hulpdiensten te kiezen (brandweerwagen, tankwagen, enz.). Wij kunnen u ook adviseren over de diensten die u kunnen helpen om anderen te beschermen en tegelijkertijd uzelf te beschermen.

Ontdek onze reeks voertuigen voor hulpdiensten

Renault Trucks werkt al meer dan een eeuw samen met brandweerkazernes. Dankzij deze jarenlange samenwerking werken wij nauw samen met carrosseriebouwers om u de voertuigen aan te bieden die het best geschikt zijn voor uw activiteit en die perfect ontworpen zijn voor noodinterventies. Onze Renault Trucks Master, Renault Trucks D en D WIDE, Renault Trucks C en Renault Trucks K voldoen aan uw eisen, of u nu wordt opgeroepen in de stad, op de weg, bij bos- of woningbranden, voor industriële risico's of speciale operaties.

Brandweerwagens: snel ingrijpen, onder alle omstandigheden

We weten dat u op allerlei soorten terrein kunt worden ingezet. Daarom is het voor u van essentieel belang om te beschikken over goed hanteerbare en compacte voertuigen voor gebruik in de stad, met een korte draaicirkel en een geschikt koppel, zelfs in de lagere versnellingen (900 tpm voor onze Renault Trucks C).

voeten Dit is de draaicirkel voor onze Renault Trucks D
Renault Trucks D Firefighters

Voor gebruik op het platteland of in het bos hebben de Renault Trucks D, C en K een grote oversteekcapaciteit met een invalshoek tot 37°, een grote bodemvrijheid (tot 15 inch) en een extreme torsiecapaciteit van het chassis waardoor ze obstakels tot 11,8 inch hoog kunnen passeren. Bovendien zijn deze voertuigen uitgerust met meervoudige verstevigingen om te voorkomen dat kwetsbare delen beschadigd raken (motor, chassis, opstappen).

The Renault Trucks D (Forest Fire version) boasts a 35-inch ford crossing option that improves its exceptional crossing capacity in flooded areas.

Zorgen voor geschikte werkomstandigheden voor brandweerlieden

Om andere mensen zo goed mogelijk te beschermen, moeten brandweerlieden eerst zichzelf beschermen en ervoor zorgen dat de omstandigheden geschikt zijn. De eerste fase van een operatie is het starten van de brandweerwagen! Daarom hebben we een sleutel ontworpen die niet verloren kan gaan. Bovendien heeft Renault Trucks de laagst mogelijke treden ontworpen, zodat de chauffeur en de passagiers gemakkelijker kunnen in- en uitstappen.

Op de Renault Trucks Master is de eerste trede slechts 17 centimeter boven de grond.

Katell Simon Product Manager

De zijdeuren kunnen tot 50 inch breed open. Alle voertuigen worden geleverd met lege ruimte op het chassis voor essentiële apparatuur die in allerlei scenario's wordt gebruikt, zoals waterpompen voor tankwagens, verlichtingsapparatuur of grote scharen voor incidenten op de weg. Voertuigen voor brandbestrijding zijn vooraf uitgerust met thermische bescherming, die brandweerlieden gedurende 10 minuten bij 130°C beschermt als hun truck door vuur wordt omringd.

Renault Trucks Master Firefighters

Brandweerlieden: maak optimaal gebruik van onze langdurige samenwerking met plaatselijke carrosseriebouwers

Je voertuigbehoeften hangen af van de situatie waarin je wordt opgeroepen. Daarom zijn onze chassis zo ontworpen dat ze voor alle scenario's de vrachtwagen kunnen leveren die u nodig hebt. Om aan alle behoeften te voldoen, beschikt Renault Trucks over zeven verschillende chassis, van 3,3 tot 33 ton. Hiertoe behoren bestelwagens voor wegenhulp zoals de Renault Trucks Master, krachtige brandweerwagens zoals de Renault Trucks C of K, maar ook onze Renault Trucks D.

Onze carrosseriebouwers hebben toegang tot het portaal voor carrosseriebouwers van Renault Trucks, een speciale website waarop u het volgende kunt vinden:

  • Gedetailleerde technische fiches voor alle voertuigen
  • Tekeningen op schaal 1/20e
  • Montagehandleidingen

Dit vergemakkelijkt hun werk en verkort de doorlooptijd voor de levering van de voertuigen. Dankzij deze nauwe samenwerking kunnen onze aanbiedingen ook evolueren op basis van de taken die u worden toevertrouwd en uw professionele verwachtingen.

Anticiperen op truckonderhoud om stilstand van het voertuig te voorkomen

De beschikbaarheid van voertuigen en onderdelen is een belangrijk punt. Om stilstand van voertuigen en ongeplande stops te voorkomen, heeft Renault Trucks een nieuwe en innovatieve service ontwikkeld. Door een PREDICT-contract af te sluiten, worden uw voertuigen geregistreerd op een digitaal platform en wordt het onderhoud nauwlettend gevolgd en opgevolgd. Als er werk nodig wordt geacht of een onderdeel moet worden vervangen, neemt je adviseur contact met je op en wordt er een onderhoudsbeurt gepland. Ons doel is om ongeplande stilstand van voertuigen tot een minimum te beperken.

Verminder het verbruik van uw hulpverleningsvoertuigen

Brandstofverbruik is een grote kostenpost voor hulpverleningsvoertuigen. Om uw vloot beter te beheren, kunt u Optifleet gebruiken, een dienst voor slim beheer van uw vloot die wordt aangeboden door Renault Trucks. Hiermee kunt u uw voertuigen in realtime lokaliseren en specifieke informatie ontvangen over het voertuigverbruik en het verbruik van de chauffeurs. Optifleet is toegankelijk via een website of een smartphoneapplicatie.

Ontdek Optifleet

Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken en een persoonlijke offerte te ontvangen.

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks mijn persoonlijke gegevens opslaat en bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook worden doorgegeven aan partners en distributeurs van Renault Trucks die mijn aanvraag kunnen behandelen.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over producten en evenementen van Renault Trucks. In elke e-mail die ik ontvang, kan ik deze communicatie stopzetten.
Set canonical URL
Off