Persberichten

Sligro Food Group start eigen transportbedrijf met elektrische Renault Trucks E-Tech D Wide

#JoinTheGoodMove

2min
sligro E-tech Renault

Sligro Food Group start eigen transportbedrijf met elektrische Renault Trucks E-Tech D Wide

 

Sligro Food Group neemt dit jaar 25 Renault Trucks E-Tech D Wide distributietrucks in gebruik. Sligro gaat met deze 100% elektrische trucks horecabedrijven en bedrijfscateraars emissievrij bevoorraden. De levering komt tot stand in samenwerking met Renault Trucks Nederland en Renault Trucks-dealer BAS Truck Center.

Met de aanschaf van de Renault Trucks E-Tech D Wide distributietrucks start Sligro zijn eigen, geheel groene transportbedrijf. De nieuwe vrachtwagens worden ondergebracht in Sligro Food Group Transport: een nieuw bedrijfsonderdeel náást de vaste transportpartners waarmee Sligro al jaren samenwerkt. Sligro Food Group Transport focust zich als groen transportbedrijf op schone en duurzame distributie. Verduurzaming van transport is een belangrijk onderdeel van het ambitieuze duurzaamheidsprogramma van Sligro Food Group. Met de keuze voor een eigen transportbedrijf heeft Sligro zelf de regie over zijn verduurzamingsambities, het tempo waarin die gerealiseerd worden en met welke middelen.

Support van de dealer

Koen Slippens, CEO Sligro Food Group, ontving onlangs uit handen van Bas van Heertum van BAS Truck Center de sleutels van de eerste Renault Trucks E-Tech D Wide. Slippens: “Groen past heel goed bij de kleuren van Sligro dus laten we ervoor zorgen dat we veel groene kilometers gaan maken. In de keuze voor elektrische Renault-trucks is, naast prijs-kwaliteit, de support van de dealer een belangrijke reden. BAS Truck Center is een partij die ons heel goed kan ontzorgen. De voertuigen worden turnkey opgeleverd inclusief laadbak en koeling. Ook op andere terreinen worden we echt ontzorgd. Denk aan onderhoud en het coachen en opleiden van chauffeurs. Wij zijn relatief onervaren in het hebben van een eigen transportbedrijf. De support van de dealer geeft ons echt het vertrouwen dat we deze stap prima kunnen gaan zetten. De deskundigheid, de goede serviceorganisatie in Nederland en het goede netwerk van BAS Truck Center zijn belangrijke redenen om voor Renault Trucks te kiezen.”

Video file

 

Allesomvattende service

Ook voor Renault Trucks Nederland en BAS Truck Center is de levering van deze elektrische trucks aan Sligro Food Group bijzonder. Het is namelijk de grootste deal die door een particuliere Renault Trucks-dealer in Europa is gesloten. Het onderstreept de kennis en expertise die we binnen Renault Trucks Nederland en onze dealerbedrijven hebben om klanten te adviseren en ondersteunen in de transitie naar emissievrij transport. Bas van Heertum: “Met onze 360 graden approach leveren wij onze klanten allesomvattende service. Van het configureren van de truck en afstemming met de carrosseriebouwers tot financiering, vlootbeheer en uptime management. Om een voorbeeld te geven: met Optifleet van Renault Trucks monitoren we de rijstijl van de chauffeur. Op basis daarvan kunnen we ervoor zorgen dat de chauffeurs optimaal omgaan met de trucks waardoor de performance en de TCO voor de klant het meest gunstig zijn. Met onze 360 graden approach ontzorgen we volledig zodat Sligro zich kan concentreren op zijn kernactiviteit.”

Inzet in Amsterdam

De vrachtwagens gaan rijden naar Sligro-klanten binnen de Ring van Amsterdam. In combinatie met de nu al aanwezige elektrische vrachtwagens kan de hoofdstad dan volledig elektrisch door Sligro beleverd worden. Dat gebeurt vanuit de zogeheten ‘BS Amsterdam’: het Sligro distributiecentrum aan de rand van de stad. Op die locatie is een geheel nieuwe laadinfrastructuur aangelegd om alle elektrische vrachtwagens te kunnen opladen. Daarmee is Sligro voorbereid op de emissievrije zones die Amsterdam vanaf 2025 instelt. In deze zones zijn alleen zero-emissie voertuigen welkom.

 

Video

Bekijk de volgende video’s (korte en lange versie) voor een toelichting op deze innovatieve klantbenadering van Sligro Food Group door BAS Truck Center en Renault Trucks Nederland. Korte versie: https://youtu.be/5dQD9mihDUI

Lange versie: https://youtu.be/kjKi9FiAgJg

 

Ook interesse in een Renault Trucks E-Tech Master?

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
I agree to receive news and information about Renault Trucks products and events. I will be able to stop these communications in every email I receive.
Set canonical URL
Off