Transport oplossingen

Houttransport in bossen en over de weg met dezelfde efficiëntie

Distributie

5min
Logging Renault Trucks in Cameroon

Het houttransport vereist een voertuig dat zich zowel op oneffen terrein in het bos, als op de open weg op zijn gemak voelt. De houtvrachtwagens en diensten die Renault Trucks aanbiedt zijn inderdaad zowel robuust als efficiënt. Onze adviseurs kunnen u begeleiden bij het kiezen van de meest geschikte opties voor uw activiteit.

Kies een robuuste houtvrachtwagen voor betere prestaties en meer veiligheid

Het laden van hout in het bos en het vervoer ervan is een delicate operatie, die soms onder moeilijke omstandigheden wordt uitgevoerd. De laadplaats kan moeilijk toegankelijk zijn, omdat de wegen of paden smal en in slechte staat zijn. De vervoerde ladingen zijn vaak zeer zwaar en onhandelbaar. Robuustheid is een belangrijke eigenschap voor uw vrachtwagens. Bij het terreinrijden op de laadplaats komen alle technische eigenschappen van uw voertuig zeer goed van pas.

De Renault Trucks K XTREM 6x4 trekker heeft een laadvermogen tot 34 ton, en tot 120 ton in termen van GCW (Gross Combination Weight). Hij is speciaal ontworpen voor situaties met een hoge intensiteit. Zijn chassis is voorzien van versterkte langsliggers, parabolische 4-bladige veren, en een 100% stalen afscherming met beschermde koplampen.

Renault Trucks K crossing a big pool of muddy water in Cameroon

De hoge bodemvrijheid van de Renault Trucks K (tot 33 cm) en een aanvalshoek van 32°, en zijn kleinere cabine maken het gemakkelijker om in het bos te rijden.

Driver on board a Renault Trucks K in Cameroon

De plaats van de bestuurder in de cabine is ideaal om een uitstekend zicht rondom het voertuig te garanderen. Er zijn ook verschillende rijhulpmiddelen beschikbaar, zoals een manueel gaspedaal, dat zeer nuttig kan zijn om schokken te voorkomen bij het rijden op hobbelig terrein. Voor steile wegen, die de chauffeurs misschien met een volle lading moeten bedwingen, is de Optibrake motorrem de beste op de markt en zal hij van groot nut zijn. Hij zal de efficiëntie en de veiligheid verhogen, zowel voor de lading van de vrachtwagen als voor uw chauffeurs.

Crane placing loggs on a trailer

Het laadvermogen van de achteras kan tot 32 ton gaan, zodat u de kraan kunt installeren die u nodig hebt, en het chassis is klaar om uitgerust te worden met een platform-kraanuitrusting. Het heeft alle nodige aansluitingen voor de bediening van de kraan (schakelaars en schermdisplay), kraansteunplaten (van 20 tot 40 ton/meter) en heeft verscheidene vrije plaatsen voor de installatie van de statieven.

Ons Renault Trucks K-model in actie in Kameroen

Verminder uw onderhoudskosten

De omstandigheden waarin het houttransport plaatsvindt, kunnen bijzonder veeleisend zijn voor uw voertuigen, met name op het gebied van remmen en vering. De kwaliteit die gegarandeerd wordt door de originele onderdelen van Renault Trucks zorgt voor hoge prestaties en duurzaamheid. Zo zal uw werkinstrument langer beschikbaar zijn.

Wanneer een onderdeel aan vervanging toe is, biedt Renault Trucks nieuwe originele Renault Trucks-onderdelen aan, maar heeft het ook een alternatieve oplossing: zijn standaard omruilservice. In het kader van dit programma worden originele onderdelen in een speciale fabriek gerenoveerd en getest voordat ze opnieuw op de markt worden gebracht. Ze leveren hetzelfde prestatieniveau en dezelfde kenmerken als nieuwe onderdelen, en hebben een garantie van twee jaar (onderdelen en arbeidsloon). Door gerecycleerde onderdelen te gebruiken, kunt u uw onderhoudsbudget beperken en bijdragen tot de kringloopeconomie en het principe van duurzame ontwikkeling.

Om beter op het onderhoud te anticiperen en de stilstand van uw voertuig tot een minimum te beperken, biedt Renault Trucks bovendien gepersonaliseerde onderhoudsplannen aan, die samen met u worden opgesteld op basis van uw behoeften op het gebied van logge transporten. Uw budget kan dus gepland, gecontroleerd en gespreid worden tijdens de volledige duur van het contract dat u kiest. Dit betekent ook dat u uw voertuigen langer kunt behouden, dankzij het regelmatige onderhoud van hoge kwaliteit dat het merk u biedt. Om de beschikbaarheid van uw voertuigen te verhogen, kunt u ook een beroep doen op de mobiele werkplaatsen van Renault Trucks, waar technici ter plaatse komen, rechtstreeks naar uw werkplaats, om uw voertuigen te inspecteren.

Financier uw houthakkersvrachtwagens naargelang de beperkingen van het houttransport

Uw contractbeheerder is er om u te helpen bij de financiering en de verzekering. Als beroepsbeoefenaar in de sector kent hij de vele beperkingen van het houttransport, en kan hij de clausules van uw contract aanpassen aan uw activiteit en uw behoeften. Zij kunnen bijvoorbeeld de financiering van het voertuig spreiden naar gelang van de tijd die nodig is om de carrosserie te bouwen, of de duur van het contract baseren op de tijd en niet op het aantal afgelegde kilometers - aangezien dit laatste over het algemeen vrij laag is en niet bijzonder representatief voor houthakkersvrachtwagens. Al deze oplossingen zullen bijdragen tot het behoud van uw leencapaciteit en cash flow.

Neem gerust contact met ons op voor advies, en om een voorstel op maat toegestuurd te krijgen.

Andere inhoud die u zou kunnen interesseren

RENAULT TRUCKS T - SCOTLAND - EM&T RAPSON

VOOR MEER INFORMATIE NEEM CONTACT MET ONS OP

k ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over de producten en evenementen van Renault Trucks. Ik kan deze communicatie stopzetten in elke e-mail die ik ontvang.
Set canonical URL
Off