Persberichten

APOLLO VERHUIZINGEN KIEST VOOR DUURZAAM VERHUIZEN

#JoinTheGoodMove

Electromobility

Apollo

Dit jaar heeft Apollo Verhuizingen uit Amsterdam het wagenpark verduurzaamd door te kiezen voor een 100% elektrische Renault Trucks D Z.E. 16 tons vrachtwagen. Op basis van eerdere ervaring met het merk, de specialistische kennis en het advies op maat hebben ze in deze transitie gekozen voor Renault Trucks. 

Apollo Verhuizingen heeft als werkgebied Amsterdam en de gehele randstad. Zij hebben hierdoor dagelijks te maken met de steeds strenger wordende milieumaatregelen m.b.t. emissieloos transport in steden. Dit alles heeft te maken met de invoering van de ZES zones, Zero Emissie Stadslogistiek.

Het erkende verhuisbedrijf heeft jarenlange ervaring binnen de verhuisbranche en heeft de branche gedurende de jaren zien veranderen. Meindert Meijen, directeur van Apollo Verhuizingen, gelooft dat duurzaam, elektrisch transport de toekomst is. Met Amsterdam als thuisbasis, maar de gehele Randstad als werkgebied, heeft Apollo Verhuizingen de keuze gemaakt om mee te gaan in de elektrische transitie. Het verzorgen van bedrijfsverhuizingen is hun core business, daarnaast leveren zij ook aanvullende diensten als archiefbeheer en opslagservices.

Bewuste keuze

Apollo Verhuizingen en Renault Trucks hebben al eerder samengewerkt. Op het moment dat Meindert Meijen zich ging verdiepen in de aanschaf van een 100% elektrische truck zijn zij wederom in gesprek geraakt.  Hij wist, op basis van eerdere ervaringen met elektrische voertuigen, een ding zeker: de nieuwe elektrische truck moest van een OEM (Original Equipment Manufacturer) komen. Renault Trucks levert af-fabriek elektrische trucks en zo was de match een feit. Het heeft geresulteerd in een passend voorstel wat perfect aansloot bij de wensen van Apollo Verhuizingen en daarnaast ook prijstechnisch goed in de markt lag. De aanschaf van de Renault Trucks D Z.E. is mede tot stand gekomen doordat Apollo Verhuizingen in aanmerking is gekomen voor subsidie vanuit de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor elektrische trucks in binnenstedelijke regio’s. 

De keuze voor Renault Trucks is een juiste keuze geweest. De Renault Trucks D Z.E. laat sinds de ingebruikname zien dat hij doet wat hij moet doen. De chauffeurs zijn tevreden over het comfort en de prestaties van de elektrische truck. De Renault-truck heeft een actieradius van meer dan 200 km waardoor de truck perfect past binnen de logistieke planning van Apollo. Ook is de draaicirkel van de truck klein, doordat de wielbasis verkort is naar 4.400 mm wat de truck ideaal maakt om mee te manoevreren in de smalle straten van het centrum van Amsterdam.

Apollo Verhuizingen gelooft niet alleen in de elektrische transitie, zij voegen ook de daad bij het woord. Zo hebben zij hun pand voorzien van zonnecollectoren zodat ze zelf stroom op kunnen wekken om hun elektrische wagenpark op te kunnen laden.  Voor Apollo is het belangrijk om te laten zien dat ze duurzaam ondernemen. Zowel intern, als ook richting de klanten. Want de elektrische transitie kun je alleen samen inzetten aldus Meindert Meijen: “We zijn deze weg ingeslagen en blijven hem volgen, want stadsdistributie en verhuizingen binnen stadsgrenzen is in de nabije toekomst alleen nog maar elektrisch mogelijk.” 

Nieuwe order

De samenwerking met Renault Trucks Nederland en Renault Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Amsterdam werpt ook zijn vruchten af. Eind vorige maand hebben ze getekend voor een tweede Renault Trucks D Z.E. In Q1 2022 wordt er een 19 tons uitvoering aan de elektrische vloot van Apollo Verhuizingen toegevoegd.

Bekijk hier de video over de inzet van de elektrische D Z.E. tijdens de werkzaamheden van Apollo Verhuizingen.

Set canonical URL
Off