Transport oplossingen

Verbeter veilig de rentabiliteit van uw tankwagentransport

Distributie

Lange afstand

5min
Tanker Transport Truck

Uw transportactiviteit vereist tankwagens die uw laadvermogen optimaliseren - gezien het gewicht van de vrachtwagen en de uitrusting. Uw tankwagens kunnen gebruikt worden voor het vervoer van vloeibare bulkproducten of gevaarlijke stoffen, dus een hoog veiligheidsniveau is noodzakelijk, zowel voor de goederen als voor de chauffeurs. Renault Trucks kan u begeleiden bij uw keuze van voertuigen en diensten.

Tankwagens: optimaliseer de ritten dankzij een hoger laadvermogen

Of u nu koolwaterstoffen, vloeibare bulk of poedervormige producten vervoert, u moet zo licht mogelijke vrachtwagens gebruiken om een goede rentabiliteit te garanderen en uw laadvermogen te optimaliseren. De Renault Trucks D WIDE (4x2 of 6x2) of de D 4x2 beschikken over zeer lichte chassis, en voldoen aan de meeste eisen voor het vervoer van tankwagens - ongeacht de omgeving.

meters Dit is de draaicirkel van de D-reeks, die verkleind werd om de manoeuvreerbaarheid te verbeteren.
Tanker transporting oil Renault Trucks in Algeria

Als u een grotere opslagcapaciteit nodig hebt, hebben wij de Renault Trucks T Tanker ontworpen. Dit is een voertuig waarin zoveel mogelijk onderdelen van aluminium gemaakt zijn, wat betekent dat ze veel lichter zijn:

  • Velgen
  • Benzinetank
  • Wielkoppeling

Bovendien is de Renault Trucks T Tanker ook verkrijgbaar in een versie met lage cabine, die ook gewicht bespaart en toch het comfort van de bestuurder behoudt.

Er bestaan ook tankversies voor de modellen Renault Trucks D en Renault Trucks D Wide. Zij hebben aluminium velgen, aangepaste brandstoftanks en een duidelijke rechter longeron, zodat de pompapparatuur van de carrosseriebouwer geïnstalleerd kan worden.

Kort samengevat werden de Renault Trucks Tanker-modellen geconfigureerd voor een uitzonderlijk nuttig laadvermogen. Een hoger laadvermogen betekent meer vervoerde goederen tijdens elke rit, en dus een betere rentabiliteit voor uw activiteit.

Zorg voor veiligheid voor chauffeurs en goederen

Als uw tankwagens gevaarlijke producten vervoeren, dan speelt veiligheid een grote rol in uw activiteit. Om alle risico's te vermijden, beschikt de Renault Trucks Tanker over talrijke veiligheidsvoorzieningen:

  • Batterijmaster, gemakkelijk bereikbaar via de achterkant en de buitenkant van de cabine
  • Vlamdover op de uitlaatpijp
  • Vooruitgerust met een gemarkeerd ADR-plaatje, waarop het soort gevaar en het niveau van de vervoerde goederen vermeld staan
  • Bandenspanningscontrolesysteem
  • Stoel met vering in de lengterichting om slingeren te voorkomen

Bovendien biedt Renault Trucks efficiënte rijopleidingen voor uw chauffeurs. Deze cursus wordt gegeven door onze experts in het kader van het Optifuel-programma, zodat u niet alleen uw brandstofkosten met 15% kunt verlagen, maar ook kunt werken aan de veiligheid. Door te streven naar de toepassing van efficiënte rijprincipes zullen de chauffeurs leren het ongevalsrisico te verminderen.

Tanker transport driver driving wearing a yellow jacket for safety
Driver checking a tanker attached to a Renault Trucks tractor

Beheer uw tankervloot om leveringen te optimaliseren

In het licht van de wensen van de klanten en de beperkingen die worden opgelegd door de rijomstandigheden en de veiligheid voor tankwagentransporten, is het niet altijd gemakkelijk om het gebruik van het wagenpark te optimaliseren. Dankzij de slimme oplossing Optifleet helpt Renault Trucks u bij de planning van uw ritten, de follow-up van de voertuigen, de melding als ze zich in een ADR-zone bevinden en, indien nodig, de toewijzing van een taak of de directe wijziging van een traject. Bovendien krijgt u met Optifleet toegang tot de technische gegevens van het voertuig (verbruik, gebruik), en tot de totale tijd die de chauffeurs op de weg doorbrengen. Al deze elementen zullen u helpen uw wagenpark zo rendabel mogelijk te beheren, om uw activiteit veilig te stellen.

Ontdek onze Optifleet oplossingen

Verhoog de uptime van uw voertuig

Het tankvervoer is geen plaats voor onvoorziene gebeurtenissen, vooral niet als het om gevaarlijke producten gaat. Bij Renault Trucks hebben wij deze vaststelling als basis genomen voor onze Predict-oplossing - een aanbod van nieuwe en innoverende diensten waarmee wij op uw vrachtwagen kunnen ingrijpen nog voor hij stuk is. Hoe werkt het? De gegevens van uw voertuig worden opgeslagen op een speciaal digitaal platform. Afhankelijk van het gebruik en de staat van het voertuig zal het platform interventies plannen en uw adviseur waarschuwen. Die neemt dan contact met u op en maakt een afspraak om het eventueel vereiste onderhoud uit te voeren, op een tijdstip dat u schikt en dat de werking van het bedrijf niet hindert. U kunt dus concurrerend blijven, en ervoor zorgen dat uw tankwagens volledig beschikbaar blijven.

Financier uw tanktransportvoertuigen

Als u uw voertuigen met Renault Trucks financiert, bent u er zeker van dat u te maken krijgt met professionals die perfect op de hoogte zijn van uw activiteit en de beperkingen ervan. Onze contracten zijn flexibel, passen zich aan uw behoeften aan en houden uw laadvermogen en cashflow op peil - of u nu voor een financiële leasing of een huurkoop kiest.

Neem vandaag nog contact op met een van onze dealers om een offerte en meer details over onze aanbiedingen te ontvangen.

Voor meer informatie neem contact met ons op!

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over de producten en evenementen van Renault Trucks. Ik kan deze communicatie stopzetten in elke e-mail die ik ontvang.
Set canonical URL
Off