Transport oplossingen

Gekoeld transport: efficiënte levering van verse of diepgevroren producten

Distributie

Electromobility

5min
Renault Trucks D Wide for refrigerated transport

Het vervoer van verse of diepgevroren producten vereist een uiterst nauwkeurige temperatuurregeling, in overeenstemming met de traceerbaarheids- en hygiënevoorschriften. Renault Trucks beantwoordt aan deze behoeften met zijn gamma koelwagens en speciaal op koeltransport ingerichte vrachtwagens en diensten. Onze teams staan klaar om u te begeleiden en te adviseren, zodat u uw rentabiliteit kunt optimaliseren en uw kosten onder controle kunt houden.

Voertuigen aangepast aan uw behoeften op het gebied van koeltransport

De eerste manier om een hogere rendabiliteit van de levering te garanderen, is een koelwagen te gebruiken die perfect aan uw behoeften, of die van uw klant, is aangepast. Met andere woorden, u moet zoveel mogelijk producten kunnen vervoeren met behoud van een uitstekende manoeuvreerbaarheid. Daarom biedt Renault Trucks een uitgebreid gamma wielbasissen voor alle carrosserielengten. Of het nu gaat om de Renault Trucks Master met zijn platformcabine voor de voedingsindustrie of de Renault Trucks D met de breedste wielbasis op de markt voor de levering van verse producten. De experts van Renault Trucks begeleiden u bij uw keuze, zodat u de configuratie kunt vinden die het best past bij de beperkingen van de carrosseriebouwers: het gaat om het ontwerp van het chassis, zodat deze naar wens kan worden aangepast en ingericht. Wij stellen chassisplannen ter beschikking die overeenkomen met de exacte configuratie van het bestelde voertuig, alsook een website met een toegewijde hotline-service. Dit helpt om de doorlooptijd in het carrosseriebouwproces te verkorten.

De aankoop van een vrachtwagen is veel eenvoudiger samen met Renault Trucks.

Ontdek ons aanbod Renault Trucks: D, D Wide, T en Master

Als het om koeltransport gaat, worden onze voertuigen compatibel met alle soorten koelaggregaten door carrosseriebouwers geïnstalleerd - inclusief 100% elektrische units zoals Frigoblock (Thermoking) en Eco-Drive. Ons gamma Renault Trucks D beschikt over een motorachterbrug tot 650 Nm om elektrische generatoren aan te drijven, en onze DTi 8-motor is uitgerust om elektrische generatoren van het type Frigoblock Inverter® aan te sluiten. Onze originele accu's garanderen een uitstekende werking van het koelaggregaat.

Dit betekent dat uw bedrijfswagen beschikbaar is wanneer u hem nodig heeft en dat hij de juiste prestaties levert.

Zorgen voor efficiënte leveringen

Dankzij hun beperkte breedte en met één van de beste draaicirkels op de markt, bieden onze voertuigen eenvoudige manoeuvreerbaarheid. Het maakt navigeren door smalle of overvolle straten een koud kunstje voor chauffeurs.

Beperken van en anticiperen op stilstand van het voertuig

Een stilstaande vrachtwagen betekent minder leveringen en dus het verlies van inkomsten. Dankzij onze ervaring en knowhow kunnen wij u de meest betrouwbare voertuigen ter beschikking stellen. Onze Start&Drive onderhoudscontracten zijn beschikbaar om u te ondersteunen en te zorgen voor maximale beschikbaarheid van uw bedrijfswagen, specifiek aangepast aan uw specifieke behoeften op het gebied van koeltransport. Om u nog meer te helpen, hebben wij de Predict-service in het leven geroepen. Dit onderhoudsaanbod is gebaseerd op een gecentraliseerd, verbonden platform die de gegevens van uw vrachtwagens verwerkt. Een contractmanager staat in voor het proactieve onderhoud van de voertuigen en de gebruikelijke slijtage, om potentiële stilstand te voorkomen. Wanneer stilstand onvermijdelijk is, zal uw manager het onderhoud zo plannen dat ze zo weinig mogelijk impact hebben op uw dagelijkse activiteit.

m Een kleinere draaicirkel om gemakkelijker te kunnen manoeuvreren voor onze Renault Trucks D-range

Veiligheid van de chauffeur

Om ervoor te zorgen dat leveringen op tijd worden gedaan, zijn de veiligheid en het comfort van de bestuurder van essentieel belang.

  • Om ongevallen bij het in- en uitstappen te voorkomen, zijn onze vrachtwagens uitgerust met antisliptreden en ergonomische driepuntsbeugels.
  • Wat actieve veiligheid betreft, zijn er verschillende systemen om de chauffeur te helpen en ongevallen te voorkomen - zoals waarschuwingen bij het verlaten van de rijstrook en een automatische noodrem.

 

Verminder uw ecologische voetafdruk

Hedendaags proberen we steeds meer om de impact op het milieu binnen de toeleveringsketen zo veel mogelijk te verminderen. Om de energietransitie op het gebied van koeltransport te vergemakkelijken, heeft Renault Trucks de D WIDE CNG-truck ontworpen, die op aardgas rijdt. Hij is verkrijgbaar als 4x2 uitvoering met een gewicht van 16 of 19 ton, of als 6x2 uitvoering met een gewicht van 26 ton. En is uitgerust met een automatische Allison-transmissie die perfect geschikt is voor stads-, (binnen) stedelijk en regionaal gebruik. Renault Trucks biedt een oplossing die samen met Carrier werd ontwikkeld en waarbij de koelinstallatie op gas werkt. Deze is verbonden met een speciaal rek voor vier flessen en kan dus blijven werken, zelfs nadat het voertuig is uitgeschakeld.

Renault Trucks D CNG
Valve for CNG refil on a Renault Trucks D

Renault Trucks is voor zijn T-range ook een partnerschap aangegaan met Avril, een onderneming die Oleo100 heeft ontwikkeld, een alternatieve en duurzame brandstof op basis van Frans koolzaad. Deze brandstof is een goed alternatief voor de standaardbrandstof en vermindert de CO²-uitstoot met 60% en de uitstoot van deeltjes met 80%. Bovendien is het 100% biologisch afbreekbaar.

Het 100% elektrische E-Tech gamma

Ons Z.E.-gamma is bijzonder geschikt voor koeltransporten en vermindert tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van uw bedrijf. Omdat onze Renault Trucks Master Z.E. 100% elektrisch is, is deze vrachtwagen ideaal om de laatste kilometers af te leggen en toegang te krijgen tot lage emissie zones. Aarzel niet om contact met ons op te nemen om uw wensen te bespreken om een passend voorstel te ontvangen.

Meer weten over onze producten en diensten

Renault Trucks D

Renault Trucks D Wide

Renault Trucks Master

Voor meer informatie, neem contact met ons op!

De drie toonaangevende fabrikanten van bedrijfsvoertuigen Volvo Group, Daimler Truck en de TRATON GROUP hebben een niet-bindende overeenkomst getekend voor het installeren en exploiteren van een hoogwaardig openbaar oplaadnetwerk voor batterij-elektrische zware langeafstandstrucks en touringcars in heel Europa. Het gezamenlijke doel is om de opbouw van laadinfrastructuur te initiëren en te versnellen en daarmee het vertrouwen van transporteurs te vergroten en de transformatie naar klimaatneutraal vervoer te ondersteunen. De overeenkomst legt d
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over de producten en evenementen van Renault Trucks. Ik kan deze communicatie stopzetten in elke e-mail die ik ontvang.
Set canonical URL
Off