Transport oplossingen

Veilig materiaaltransport tegen lagere kosten

Constructie

5min
Renault Trucks C

Als ondernemer in de bouwsector moet u vaak op oneffen terrein werken, en lastig materiaal afleveren op moeilijk toegankelijke plaatsen. U hebt robuuste voertuigen nodig met een hoog laadvermogen, een carrosserie die goed aan uw activiteit is aangepast, en diensten die uw gebruikskosten beperken. Renault Trucks biedt u dit alles en helpt u het materieel te kiezen dat het best aan uw behoeften beantwoordt.

Materiaaltransport: vind de beste specificaties voor uw activiteit

De bouwwereld omvat vele verschillende realiteiten. Renault Trucks biedt oplossingen die niet alleen geschikt zijn voor de verschillende soorten bouwterreinen, maar ook voor de verschillende vervoerde materialen - met verschillende mogelijke modellen en combinaties. Afhankelijk van uw tonnage- en vermogensbehoeften kunnen wij u begeleiden naar vier verschillende voertuigbasissen:

  • Renault Trucks Master 4x2 of 4x4 (3,3 t tot 7,5 t)
  • Renault Trucks D 4x2 of 4x4 (7,5 t tot 16 t)
  • Renault Trucks C 6x4 (18 ton tot 19 ton)
  • Renault Trucks C 8x2*6 Tridem (32 ton tot 80 ton)
Renault Trucks Master Construction
Renault Trucks D Construction

De Renault Trucks C 8x2*6 Tridem is speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van het materiaaltransport te voldoen, en voor een platform-kraanconfiguratie. Hij is ontworpen op basis van een 6x4 chassis, en is achteraan voorzien van een extra as. Deze kan omhoog en omlaag gebracht worden, en is een geleidingselement dat een betere manoeuvreerbaarheid mogelijk maakt, omdat de draaicirkel daardoor met 15% wordt verkleind.

Het voertuig is gemakkelijker te hanteren dan een 8x4, en heeft een groter laadvermogen dan een 6x4.

De PMR2191 aandrijving met dubbele reductie, waarvan het gewicht gelijk is aan dat van een aandrijving met enkele reductie, maakt een extra laadvermogen van 200 kg mogelijk.

Kies de opbouw die het best bij uw benodigdheden voor materiaaltransport past

Om de carrosserie of het platform dat het beste bij uw activiteit past zo goed mogelijk aan te passen, besteedt Renault Trucks zeer veel aandacht aan zijn samenwerking met opbouwers. Onze chassis zijn vooraf voorzien van haken en platen langs het chassis, om de montage te beveiligen en de grootst mogelijke betrouwbaarheid te garanderen. Voor voertuigen waarop een kraan geïnstalleerd wordt, hebben wij al bevestigingsplaten gemonteerd, het chassis en de cabine bekabeld, en op het chassis ruimte vrijgemaakt voor de voet van de kraan.

Onze standaardinstallatie omvat een elektronische body control unit (BBM), om de werking van de kraan of de stabilisator te beveiligen. Deze besturingseenheid laat de chauffeur via een scherm op het dashboard weten wat de status is van elk carrosserie-onderdeel. Dit alles maakt het werk van de opbouwers gemakkelijker, en betekent dat u de opbouw kunt krijgen die u wilt, met een kortere levertijd.

Veilige levering van materiaal ter plaatse

Het afleveren van materiaal op de bouwplaats is niet iets wat men licht op moet vatten. Bouwterreinen liggen vaak op oneffen terrein, zijn modderig, moeilijk toegankelijk, met hellingen die soms vrij steil kunnen zijn. Chauffeurs moeten over robuuste voertuigen beschikken, die gemakkelijk te hanteren zijn.

° Dit is de aanrijhoek van de Renault Trucks C Tridem, die het risico van schade onder het chassis vermindert.

Zijn bumper is gemaakt van 100% staal, en zijn bodemvrijheid kan oplopen tot 31cm onder de as, en 44cm onder de brandstoftank.

Om de veiligheid op bouwterreinen te garanderen, kunnen de bestuurders rekenen op meerdere rijhulpmiddelen op de Renault Trucks C-modellen:

  • Optidriver automatische versnellingsbak met een off-road modus voor het rijden op de bouwplaats
  • Optitrack-systeem voor een betere werking van de motor tussen 0 en 15 km/u
  • Manueel gaspedaal om schokken op een oneffen ondergrond te vermijden
  • Optibrake, de krachtigste motorrem op de markt
  • Elektrische en automatische parkeerrem om veilig te laden

Tijdens het laden en lossen kunnen de bestuurders van de grijpwagen de verrichtingen veilig in het oog houden dankzij een opstapje aan de zijkant en een handvat dat op het dak is geplaatst. Eenmaal terug op de weg kunnen de chauffeurs genieten van de kwaliteit en het comfort dat verwacht wordt van een vrachtwagen voor lange afstanden, met een ruime cabine en voldoende comfort om meerdere nachten door te brengen. Het doel is dat de chauffeurs alle soorten situaties aankunnen, en verschillende ritten in de best mogelijke omstandigheden kunnen afleggen.

Gebruikskosten verlagen

Om de chauffeurs en voertuigen van uw bedrijf optimaal te benutten, heeft Renault Trucks Optifleet ontwikkeld - een tool voor wagenparkbeheer. Door uw vrachtwagens te geo-tracken en de rijgegevens terug te koppelen, kunt u uw ritten zo efficiënt mogelijk organiseren, of ze op het laatste moment wijzigen als dat nodig is.

Ontdek onze Optifleet oplossingen.

Onvoorziene gebeurtenissen beheren is geweldig, ze vermijden is nog beter! Renault Trucks heeft de gloednieuwe dienst Predict ontwikkeld om onvoorziene pechgevallen en stilstanden te voorkomen. Door menselijke expertise en digitale innovaties te combineren, kan op slijtage van het voertuig worden geanticipeerd en kunnen pannes worden voorkomen nog voor ze zich voordoen. Wanneer een vrachtwagen onderhoud nodig heeft, zal uw adviseur contact met u opnemen en het beste tijdstip voor een onderhoudsbeurt bepalen - een tijdstip waarop de stilstand van het voertuig het minst storend is voor de activiteit van uw bedrijf.

Om ook op uw activiteit te anticiperen en ze veilig te stellen, biedt Renault Trucks gepersonaliseerde onderhoudsplannen aan tegen vaste prijzen. De duur van de interventie wordt vooraf bepaald bij het maken van de afspraak, en alle onderdelen en het arbeidsloon vallen onder de garantie, om een lange levensduur en goede prestaties van uw voertuigen te garanderen.

Vind het meest geschikte financieringsprogramma voor uw materiaaltransportactiviteit

Bij Renault Trucks kunt u ook terecht voor de financiering van uw voertuigen. Onze financierings- en verzekeringsaanbiedingen zijn speciaal ontworpen voor professionals in het materiaaltransport, en kunnen aangepast worden aan de omvang en de activiteit van uw onderneming - en helpen zo uw leencapaciteit en cashflow op peil te houden. Afhankelijk van uw behoeften kunt u kiezen voor huurkoop- of financiële-leasingoplossingen. Wij zullen u uiteraard helpen om de beste optie voor uw bedrijf te vinden.

Neem contact met ons op voor meer informatie en advies over onze aanbiedingen.

VOOR MEER INFORMATIE NEEM CONTACT MET ONS OP

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over de producten en evenementen van Renault Trucks. Ik kan deze communicatie stopzetten in elke e-mail die ik ontvang.
Set canonical URL
Off