Klantverhaal

Renault Trucks D - Italië - Fratelli Iapichino SRL

Distributie

5min
RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL

De onderneming Fratelli Iapichino gebruikt een Renault Trucks D voor autovervoer om nieuwe en tweedehandse wagens naar alle uithoeken van Italië te vervoeren. Zowel managers als chauffeurs zijn uitermate tevreden met die keuze, dankzij het lage brandstofverbruik, de robuustheid en het comfort.

FRATELLI IAPICHINO SRL

 

2008: oprichting.

HOOFDKWARTIER: Colorno, Parma.

ACTIVITEITEN: expeditie en distributie.

BESTEMMING: alle delen van Italië.

14: aantal personeelsleden, waarvan 10 chauffeurs.

AANTAL AFGELEGDE KILOMETERS: 120.000 tot 130.000 km per jaar per voertuig.

RENAULT TRUCKS D - ITALY - FRATELLI IAPICHINO SRL
In welke sector is uw onderneming actief?

Enzo Iapichino — Fratelli Iapichino SRL is een familiebedrijf dat van vader op zoon wordt doorgegeven. We vervoeren bijna exclusief auto’s en werken samen met alle merken. Tijdens de financiële crisis zagen we een toename in het volume van tweedehandswagens terwijl nieuwe wagens naar de achtergrond verdwenen. De voorbije twee tot drie jaar worden er echter terug meer nieuwe auto’s verkocht en ingeschreven en groeit onze onderneming opnieuw. In 2012 begonnen we ons voertuigenpark uit te breiden met de aankoop van onze eerste Renault Trucks, een Renault Premium 460. Hij heeft sindsdien 500.000 kilometer afgelegd met vijf onderhoudsbeurten, geen herstellingen en enkele liters olie om de 100.000 kilometer... Met andere woorden: onze Renault Premium kost ons niets aan onderhoud.

 

Welke moeilijkheden brengen uw activiteiten met zich mee?

E. I. — We bedienen alle delen van Italië. Onze voertuigen rijden dus op snelwegen, plattelandswegen en smalle en bochtige bergwegen – zo zijn er heel wat in Italië –alsook door steden en dorpen. Ze moeten dus overal kunnen rijden, en wendbaar en betrouwbaar zijn. Na onze eerste positieve ervaring met de Renault Premium hebben we dit jaar besloten een nieuwe Renault Trucks D aan te kopen. Zoals bij alle transporteurs vormt brandstof onze grootste uitgavenpost. Mijn broer en ik volgen dan ook nauwgezet op hoeveel elk voertuig per kilometer verbruikt. Daaruit is gebleken dat de Renault Trucks D een uitstekend gemiddelde kan voorleggen.

MENING
FRATELLI IAPICHINO SRL - Renault trucks D

Santo Zambaldo, een Renault Trucks D-chauffeur.

“Ik begin doorgaans tussen 6 en 7 uur ‘s ochtends, naargelang mijn leveringen, ophalingen en bestemming. Ik ga naar de dealers, ik lever de wagens en dan kom ik terug voor een nieuwe lading. We merken dat de Renault Trucks D tot een nieuwe generatie van vrachtwagens behoort. Ik heb alles bij de hand en moet het stuur niet langer loslaten om aan de bedieningselementen te kunnen. De cabine is ruim en heeft een comfortabel bed. Ze biedt ook heel wat bewegingsvrijheid en het zicht rondom en de stuurpositie zijn uitstekend. Op veiligheidsvlak is de camera een echte troef, want hij waarschuwt voor mogelijke gevaren op de weg. Hij leent zich perfect voor mijn werk.”

Wat is uw mening over de Renault Trucks D na enkele maanden van gebruik?

E. I. — De eerste maanden hebben onze mening over Renault Trucks-voertuigen en de klantenservice bevestigd. De Renault Trucks D is uitermate betrouwbaar. Schakelen gaat erg stil en aangenaam. De chauffeurs zeggen zelfs: “Enzo, het is alsof we met een bus rijden!” Zijn robuustheid en wendbaarheid maken hem ideaal voor middellange en lange afstanden terwijl hij ook geschikt is voor smallere en bochtige wegen. Het in- en uitladen gaat erg vlot en hij past zich aan alle situaties aan die we op onze ritten tegenkomen. Mijn eigen mening wordt bevestigd door de feedback van onze chauffeurs over de kwaliteiten van de Renault Trucks D. We onderhouden een vertrouwensband met onze chauffeurs. We willen dat ze gelukkig zijn met hun voertuigen want zij moeten er dag na dag mee werken. Ze voelen zich echt ontspannen in de cabine en de slaapbank is erg comfortabel. De rijhouding is perfect geschikt voor het werk dat ze doen. De Renault Trucks D gedraagt zich als een auto. Hij toont zich erg stabiel in de bochten en helt nooit over naar de ene of de andere kant.

 

 

Hoe zou u uw relatie met de Renault Trucks-dealer omschrijven?

E. I. — Ik ben erg tevreden over de relatie die we de voorbije maanden hebben opgebouwd: de vertegenwoordigers van Renault Trucks zijn altijd tot bij mij gekomen, ze zijn altijd sympathiek, vriendelijk en beschikbaar. Deze dealer geeft zijn klanten een echte opvolging. Zo heeft hij met ons contact opgenomen zodra we de voertuigen hadden ontvangen om hun eigenschappen en nieuwe uitrusting uit te leggen, zodat we ze steeds optimaal kunnen benutten. Tot slot zijn de prestaties van het Renault Trucks-gamma voornamelijk te danken aan de betrouwbaarheid en de lage onderhoudskosten: ze hebben de voorbije jaren geen enkele herstelling gevergd. En we blijven ons verwonderen over de extra kilometers die we met een Renault Trucks D kunnen afleggen.

 

Set canonical URL
Off