Transport oplossingen

Mijnbouwvoertuigen : een zware belasting voor vrachtwagens

Constructie

5min
banner

Mijnbouwtransport is een van de meest veeleisende activiteiten voor vrachtwagens. U moet kunnen rekenen op robuuste voertuigen die zware lasten kunnen verplaatsen, en toch een veilige omgeving voor de chauffeurs kunnen garanderen. Renault Trucks helpt u daarbij met zijn K-gamma - ontworpen voor de zware bouw - en zijn speciaal op het mijnbouwtransport afgestemde serviceaanbod.

Kipper: ontdek het K-gamma van Renault Trucks

Het gamma Renault Trucks K is uitgerust met een chassis dat speciaal ontworpen is voor zware ladingen, waardoor u het aantal ritten kunt verminderen. Onze voertuigen zijn vooraf uitgerust voor een gemakkelijke opbouw.

Hogere rentabiliteit met kiepwagens die geschikt zijn voor standaardwegen

Het K-gamma van Renault Trucks beantwoordt aan uw extreme laadbehoeften, met vrachtwagens die op standaardwegen gebruikt kunnen worden, en die tot 34 ton laadvermogen kunnen vervoeren voor de Renault Trucks K XTREM. De parabolische of semi-elliptische achterveren zijn gemaakt om ladingen van 13 tot 32 ton te kunnen verdragen. Zo kan uw voertuig gebruikt worden voor de winning van stenen en het vervoer naar de verwerkingszone - dit alles met dezelfde chauffeur en met minder ritten. U kunt dus de transport- en arbeidskosten beperken, terwijl u uw totale tempo verhoogt en meer rentabiliteit krijgt.

Het Renault Trucks K-model in actie in Guinee

 

Mijnbouwvoertuigen: veiligheid voor alles

Betrouwbaarheid en robuustheid

Het zware gewicht dat in steengroeven op een oneffen, modderig of stoffig terrein wordt vervoerd, stelt grote eisen aan het gebruikte materieel. Daarom biedt Renault Trucks - in het kader van het K-gamma dat speciaal voor de zware bouw bestemd is - het model K XTREM 8x4 aan, dat perfect geschikt is voor de zwaarste omstandigheden.

In tegenstelling tot de "standaard" Renault Truck K, beschikt dit voertuig over een speciale uitrusting om de robuustheid te verhogen en bepaalde elementen te beschermen die bijzonder blootgesteld zijn tijdens mijnbouwwerkzaamheden:

  • Chassis met verstevigde langsliggers, om de mechanische weerstand van het chassis te garanderen

  • Parabolische 4-bladige veren met gesmeerde scharnieren, voor intensief gebruik

  • Cyclonische luchtvoorfilter, om stof te filteren

  • Tanks ontworpen voor off-road gebruik, met een bodemvrijheid die tot 50 cm gaat

  • Bescherming van alle onderdelen die beschadigd kunnen worden

Bepaalde onderdelen, zoals de batterij, de remmen of de veren, worden bij intensief gebruik meer blootgesteld. Om voortijdige slijtage te beperken raadt Renault Trucks u aan originele onderdelen te gebruiken die speciaal voor het voertuig ontwikkeld zijn en goedgekeurd zijn na strenge tests in extreme omstandigheden.

renault trucks K
renault trucks K

Trucks die gemakkelijk te manoeuvreren zijn

 
 

Een robuuste truck is goed, maar de chauffeur moet het voertuig ook volledig onder controle hebben en het veilig gebruiken. Om het voertuig onder controle te houden en de mechanische organen te beschermen, kan het model Renault Trucks K uitgerust worden met een automatische Optidriver XTREM-versnellingsbak. Deze beschikt over een as met zes tanden in plaats van vier, speciale tandwielen en een schakelsysteem dat speciaal geschikt is voor extreme belastingen. Bovendien kunnen één of twee extra trage versnellingen (Xtended) worden gemonteerd om het vertrek van het voertuig nog gemakkelijker te maken.

Een aanrijhoek van 32°

Uw chauffeurs kunnen ook rekenen op de de beste aanrijhoek op de markt en een bodemvrijheid van de as van 38 cm, die krassen en mogelijke schade aan de voorwielas zal voorkomen. Op het gebied van wendbaarheid, wordt de draaicirkel verkleind tot iets minder dan 9 meter (8x4 configuratie). De Renault Trucks K heeft ook een automatische parkeerrem die de veiligheid van de chauffeur, en die van anderen, verhoogt.

Wat comfort en veiligheid betreft, kunnen uw chauffeurs rekenen op een noodremsysteem, camera's om de omgeving van de vrachtwagen te controleren, klimgrepen om bij het voertuig te komen, en een opstapje aan de zijkant om de lading van de vrachtwagen te controleren.

renault trucks K
renault trucks K

Real-time vlootbeheer

Optifleet is een slimme dienst voor vlootbeheer, beschikbaar zodat u uw transportketen beter kunt beheren, van de groeve tot de plaats waar de goederen verwerkt worden. Deze oplossing maakt uw dagelijkse taken eenvoudiger, zodat u uw wagenpark kunt beheren in perfecte afstemming op uw dagelijks gebruik.

Bespaar op brandstof, verbeter het gebruik van de bestuurder en het voertuig, volg de motoruren op, volg uw voertuig met geo-tracking en wordt in real time gewaarschuwd voor zijn precieze locatie dankzij geo-barriers.

Met Optifleet kunt u de gegevens van uw voertuig delen met wie u maar wilt, wanneer u maar wilt en hoe u maar wilt via een webportaal, een mobiele toepassing of door gegevens te integreren in een systeem van een derde partij (API).

Verminder de onderhoudskosten

Wanneer u in een groeve werkt, zullen bepaalde voertuigonderdelen, zoals ophangingen of remmen, sneller slijten dan andere. Om de onderhoudskosten te drukken, stelt Renault Trucks voor om eXchange-onderdelen te gebruiken. Het doel is gebruikte onderdelen te recupereren, ze te renoveren, de nodige tests uit te voeren en ze opnieuw in de voertuigen in te bouwen. Ze genieten een garantie van twee jaar op de gemonteerde onderdelen en voldoen aan dezelfde kwaliteits- en prestatie-eisen als nieuwe producten, maar tegen een lagere prijs.

Profiteer van onze financieringsaanbiedingen aangepast aan de mijnbouwactiviteit

In de mijnbouwsector is het aantal afgelegde kilometers niet de belangrijkste oorzaak van voertuigslijtage. Daarom biedt Renault Trucks financierings- en verzekeringsoplossingen die perfect geschikt zijn voor mijnbouwtrucks. Bovendien houden wij, als u de carrosserie van een vrachtwagen moet opknappen, rekening met de opbouwtermijn en bieden wij financieringsplannen en looptijden die uw activiteit nooit in gevaar zullen brengen.

Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies, of voor een prijsopgave.

Verhoog de rentabiliteit van het mijnbouwtransport

Mijnen worden continu geëxploiteerd. Elke onderbreking in de transportketen leidt tot een enorm verlies aan uw kant. Om de uptime van uw voertuigen te helpen verhogen, biedt Renault Trucks de optie Predict aan. Het doel is om stilstand te voorkomen. De gegevens van het voertuig worden naar een speciaal digitaal platform gestuurd, dat het gebruik zal opvolgen en uw adviseur zal waarschuwen voor eventuele noodzakelijke interventies. Deze zal dan een afspraak met u maken om deze onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, op een tijdstip dat weinig invloed heeft op uw activiteit.

Aangezien de groeve waar u werkt niet noodzakelijk een servicepunt in de buurt heeft, beschikken wij ook over mobiele werkplaatsen. Een of meer technici komen dan ter plaatse om de onderhoudswerkzaamheden aan uw voertuigen uit te voeren.

VOOR MEER INFORMATIE NEEM CONTACT MET ONS OP!

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over de producten en evenementen van Renault Trucks. Ik kan deze communicatie stopzetten in elke e-mail die ik ontvang.
Set canonical URL
Off