Klantverhaal

Renault Trucks T High - Finland - Martom Oy

Lange afstand

4min
RENAULT TRUCKS T HIGH - FINLAND - MARTOM OY

Aan boord van zijn Renault Trucks T High, bekend als de "Diamond Devil", reist Jani Martikainen elke dag van noord naar zuid en van oost naar west over de Finse wegen. Bij temperaturen die variëren van -30° tot +30° C is zijn voertuig een betrouwbare partner geworden, betrouwbaar, krachtig en geruststellend veilig.

RENAULT TRUCKS T HIGH - FINLAND - MARTOM OY

Ik heb het bedrijf Martom Oy in 2005 opgericht, samen met mijn partner Tomi Hjelt. Momenteel hebben we negen mensen in dienst, waaronder vijf fulltime chauffeurs en nog een die parttime werkt. We zijn gevestigd in Vantaa, in de buurt van Helsinki, maar we hebben geen hoofdkantoor, kantoren of garages. Alle "magie" van ons bedrijf vindt plaats op de weg, en mijn vrouw behandelt het papierwerk vanuit ons huis. Hoewel ik ben opgeleid tot monteur, heb ik dat werk nooit echt gedaan.

Mijn enthousiasme voor vrachtwagens haalde me al snel in en zorgde ervoor dat ik de weg op ging. Onze "Duivelsvloot" bestaat uit vijf trekkers (Star Devil, Black Devil 666, SWE Devil, enz.) waaronder het vlaggenschip Diamond Devil, de Renault Trucks T High die ik bestuur. We hebben ook een lichter voertuig voor het vervoer van levensmiddelen bij gecontroleerde temperaturen. Wij werken als onderaannemer voor Rahtikeskus, waardoor wij opdrachten hebben om allerlei soorten goederen te vervoeren.

Onze vrachtwagens leggen tussen 100.000 en 120.000 km per jaar af en het lichte voertuig 40.000 km. Ons werk brengt ons tot in de verste uithoeken van Finland, en elke dag is anders, net als de goederen die we vervoeren: elektronische apparatuur, industriële onderdelen, levensmiddelen, papier en zelfs gevaarlijke stoffen.

 

 

DE KRACHT VAN DE DIAMANTDUIVEL IN EXTREME WEERSOMSTANDIGHEDEN

Iets meer dan een jaar geleden hadden we heel snel een nieuw voertuig nodig. De Renault Trucks dealer in Finland, die wij na een positieve ervaring met hem waardeerden, stelde ons de Renault Trucks T High voor die aan onze eisen leek te voldoen.

Deze eerste indruk bleek grotendeels bevestigd te worden. De motor, met zijn 520 pk, maakte het mogelijk om moeiteloos zware lasten te hanteren op alle soorten ondergrond en in alle weersomstandigheden. Wat mij het meest verbaasde was zijn vermogen, dat beschikbaar was vanaf 30.000 km, terwijl andere voertuigen over het algemeen tussen de 50.000 en 60.000 km moeten afleggen voordat ze hun volledige potentieel bereiken. In de stad, op het platteland of in heuvelachtige gebieden, hij laat me nooit in de steek.

En ik heb ook gemerkt dat hij minder verbruikt dan de andere "duivels" in het wagenpark, ondanks het feit dat ik niet bepaald licht op de pedalen sta! Als ik me zou inspannen en een flexibelere rijstijl zou aannemen, denk ik dat ik nog meer zou besparen.

5 JAAR HOGE PRESTATIES OP ELK TYPE WEG

 

Sinds de lancering in 2013heeft het Renault Trucks T-gamma van transportvoertuigen in Frankrijk en de rest van de wereld jaar na jaar zijn vermogen, zijn lage brandstofverbruik en zijn betrouwbaarheid op elk type weg en op elke breedtegraad bewezen. De modulaire opbouw maakt het mogelijk om aan alle behoeften van de langeafstandsvervoerders te voldoen, en zorgt tegelijkertijd voor een perfect evenwicht tussen vermogen en brandstofbesparing, en het rij- en leefcomfort aan boord.

bekroonde prestaties. Sinds de toekenning van de International Truck of the Year Award in 2015, tot en met de toekenning van de German Design Award in 2018, heeft Renault Trucks de prestaties van zijn voertuig voortdurend verbeterd: de DTI 13-motor beschikt nu over het Common Rail-injectiesysteem voor een lager verbruik, terwijl door een verlaging van het gewicht het laadvermogen nu is toegenomen.

VIJFSTERRENCOMFORT, VOOR MEER VEILIGHEID

De weg is mijn leven, mijn "panoramisch kantoor" en mijn tweede thuis. Maar om veilig te rijden zonder moe te worden, is comfort absoluut essentieel. Als ik de Diamond Devil een cijfer zou moeten geven, zou dat zonder aarzelen 10 op 10 zijn voor zijn comfort, zichtbaarheid en rijeigenschappen. Het bed past bij mijn grote maat, de cabine is perfect geluiddicht en verwarmd. Dat was het eerste wat ik op de proef moest stellen, want toen ik aan mijn eerste opdracht met de Renault Trucks T begon, was de temperatuur -32°C! In Finland hebben we vaak te maken met extreme weersomstandigheden. Stortregens, poolkou, hitte, enz. Maar de Renault Trucks T High, mijn "Diamond Devil", brengt me altijd veilig naar mijn bestemming, zelfs in de meest afgelegen en ontoegankelijke delen van ons uitgestrekte land.

Set canonical URL
Off