COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

09.07.2014

NIEUWE RENAULT TRUCKS D ACCESS MET LOW ENTRY CAB

Renault Trucks D ACCESS

De Renault Trucks D ACCESS is nu beschikbaar met Euro 6-motor. Kenmerkend aan het voertuig is de lage cabine-instap waardoor de truck geschikt is voor taken waarbij veelvuldig in en uit de cabine moet worden gestapt. De Renault Trucks D ACCESS is verkrijgbaar in twee voertuigbreedtes, daarnaast is de Renault Trucks D Access ook verkrijgbaar in drie asconfiguraties.

De cabine-instap van de Renault Trucks D ACCESS bevindt zich 435 mm boven de grond en heeft de mogelijkheid voor twee of drie bijrijdersplaatsen. Het portier aan de bijrijderszijde biedt met een opening van 80° een ruime toegang tot de cabine, optioneel kan het bijrijdersportier ook als ‘busportier’ besteld worden. “De Renault Trucks D ACCESS met low entry cab vereenvoudigt het werk van onder andere vuilnismannen en distributiechauffeurs. Doordat er in dit segment veel vaker in en uit de cabine gestapt wordt, is de lage instap echt een voordeel”, verklaart Erik Lenssen, Manager Product bij Renault Trucks Nederland.

Voor een beter zichtveld voor chauffeurs is de D ACCESS voorzien van een extra grote voorruit. Het zichtveld is 220° en heeft minder dan 15° aan dode hoeken. Bovendien bevindt de chauffeursstoel zich op een lage positie, op voetgangersniveau. De chauffeur kan zo het stadsverkeer goed overzien wat bijdraagt aan de verkeersveiligheid. De cabinevloer van de Renault Trucks D ACCESS is volledig vlak. Het voertuig heeft een stahoogte van twee meter waardoor de chauffeur zich makkelijk door de cabine kan bewegen. Zoals alle voertuigen in het distributie gamma van Renault Trucks is ook dit voertuig voorzien van een nieuwe chauffeursstoel. De Renault Trucks D ACCESS kan daarnaast worden voorzien van een bank met drie comfortabele zitplaatsen.

Smalle uitvoering van 2,29 meter
De Renault Trucks D ACCESS kan worden gespecificeerd in een extra smalle uitvoering van 2,29 meter voor alle configuraties. “Vanwege de korte draaicirkel is de Renault Trucks D ACCESS uitermate geschikt als distributietruck in het stadsverkeer. De 6x2 versie met een elektronisch gestuurde naloopas biedt een nog grotere manoeuvreerbaarheid bij lage snelheden en een verbeterd stuurgedrag bij hogere snelheden. De stabiliteit is verder verbeterd door een nieuw systeem voor de luchtvering”, legt Erik Lenssen uit. De ACCESS is tevens leverbaar als 6x2 met een gestuurde Pusher as.

De Renault Trucks D ACCESS is voorzien van de Euro 6 DTI 8 motor en is verkrijgbaar in 280 en 320 pk. De truck beschikt over een automatische Allison 3000 versnellingsbak aangepast voor huisvuilinzameling. Wanneer de truck tot stilstand komt, schakelt de versnellingsbak over op de neutraal stand om brandstof te besparen.

Net zoals de overige voertuigen in het Renault Trucks Euro 6-gamma kan ook de Renault Trucks D ACCESS worden voorzien van een groot aanbod aan typen opbouw. Het voertuig is beschikbaar in 16 typen wielbasis met een lengte van 3,25 tot 8,78 meter. Opbouw van de carrosserie wordt voor de carrosseriebouwer een stuk eenvoudiger met een keuzemogelijkheid uit zeven PTO’s en standaard toegang tot het elektronische systeem.

De Renault Trucks D ACCESS is vanaf nu leverbaar.

 

Over Renault Trucks
Renault Trucks biedt een uitgebreid voertuigengamma – van 2,8 tot 120 ton – geschikt voor leveringen in de stad, goederendistributie, constructie en lange afstandsvervoer. Het volledige gamma, van de Renault Master tot de zwaarste bouwvoertuigen, is in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Renault Trucks is onderdeel van de Volvo Group: een van ’s werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service.

Links

Voor meer informatie
Randy Meegdes, Renault Trucks Nederland – GSM: + 31 (0)6234 86853– randy.meegdes.2@renault-trucks.com