COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

19.02.2014

Lyreco neemt 13 Renault Midlums in gebruik

“Onze chauffeurs zijn het visitekaartje van onze onderneming en daar hoort degelijk materiaal bij dat voldoet aan de nieuwste CO2-normen.”

Lyreco - Europees leider in kantoorbenodigdheden – neemt dertien Renault Midlums in gebruik (zeven Euro 5 EEV 180.14 en zes Euro 5 EEV 270.18). Tien vrachtwagens doen de distributie in België, de andere drie worden ingezet in Nederland. “Lyreco is de enige distributeur van kantoorbenodigdheden en werkplekoplossingen die gebruik maakt van een eigen transportvloot voor de regionale distributie”, zegt Paul Opmeer, Transport Manager Benelux. “Onze chauffeurs zijn het visitekaartje van onze onderneming en daar hoort degelijk materiaal bij dat voldoet aan de nieuwste CO2-normen.”

Als totaalleverancier van kantoorbenodigdheden en werkplekoplossingen met meer dan 8.000 producten op voorraad is Lyreco een one-stop-shop. Het productengamma gaat van papier en schrijfwaren tot kantoormachines, van cateringproducten tot veiligheidsuitrusting en van schoonmaakmiddelen tot verpakkingsmateriaal. In 2013 heeft Lyreco het assortiment uitgebreid met persoonlijk beschermingsmateriaal als handschoenen, stofmaskers, kledij en schoenen. In 2014 gaat het bedrijf van start met een nieuwe productcategorie verpakkingsmateriaal voor de professionele markt.

“Dankzij de one-stop shop kan de klant bij ons alles bestellen wat hij op kantoor nodig heeft”, zegt Paul Opmeer. “We zorgen ervoor dat de producten de dag na de bestelling bij de klant worden geleverd. Met onze desk top delivery gaan we nog een stap verder. Door het transport niet uit te besteden, kunnen we met onze chauffeurs zorgen voor een levering op maat. Dat kan gaan van de goederen te bezorgen op de vierde verdieping van een kantoorgebouw tot het afleveren in een magazijn of het bijvullen van voorraadkasten. De chauffeur zorgt ervoor dat de voorraad kantoorbenodigdheden in de kasten bij de klanten op peil gehouden wordt.”

Lyreco heeft een leaseconstructie voor vijf jaar via Renault Trucks Financial Services. “We hebben voor een full operational lease gekozen omdat we dan een volledig overzicht hebben van onze kosten en ze goed kunnen bewaken”, zegt Paul Opmeer. “Daarnaast wordt het gehele onderhoud uit handen genomen waardoor wij ons kunnen richten op het leveren aan onze klanten en Renault Trucks zich kan focussen op het onderhouden van de voertuigen.” In België doen de Midlums maximaal 200.000 kilometer, in Nederland 250.000 omdat daar de afstanden van de leverplatformen tot bij de klanten groter zijn. Om het kilometeraantal te beperken, wisselt Lyreco na een tijdje de voertuigen van platform.

Voor Lyreco is de Renault Midlum het ideale voertuig voor regionale distributie. “De vrachtwagen heeft een goede prijs/kwaliteit-verhouding”, zegt Paul Opmeer. “Een ongeëvenaarde manoeuvreerbaarheid, een hoog nuttig laadvermogen en een goed rijcomfort.” Als optie heeft Lyreco ervoor gekozen om gebruik te maken van een Vision Portier. “Het passagiersportier is hierdoor transparant waardoor obstakels in de dode hoek goed zichtbaar zijn. Bovendien liggen de garages dicht bij onze distributiecentra en zijn we heel tevreden over de service. We hebben nu Euro 5 EEV voertuigen en kijken vooruit om ook Euro 6 te introduceren in 2014 om onze CO 2-voetafdruk verder te minimaliseren.”