Nieuws

Bluekens Truck en Bus wint eerste editie Renault Trucks Dealer Diamond Competition

#JoinTheGoodMove

3min
Team Bluekens wint Dealer Diamond Competition

Renault Trucks Nederland heeft vorig jaar een competitie gelanceerd om verschillende belangrijke onderwerpen onder de aandacht te brengen voor zowel de Dealer Business als ook de Renault Trucks Business in Nederland. Na een jaar zijn alle resultaten beoordeeld en is Renault Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus B.V. de eerste winnaar van de award geworden.  

Het voltallige dealernetwerk van Renault Trucks Nederland heeft deelgenomen aan de nieuwe competitie. Er is gemeten op kwantitatieve en kwalitatieve criteria die gebaseerd zijn op o.a. de ontwikkeling van het team, klantinitiatieven, algemene  klanttevredenheid en de verkoopprestaties waarbij er ook aandacht moest zijn voor E-Tech Business.

Renault Trucks Nederland heeft als missie om samen met het dealernetwerk alle klanten efficiënte en duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden die een emissievrije toekomst ondersteunen.

Remko Bal, Director Service Market & Retail Development bij Renault Trucks Nederland licht de toegevoegde waarde van de competitie toe: “Met de competitie zijn we in staat om meer focus te leggen op de Renault Trucks klantbeleving bij onze dealers.”.    De uiteindelijke winnaar van de Renault Trucks Dealer Diamond Competition, Bluekens Truck en Bus B.V., heeft laten zien dat ze zeer sterk gepresteerd hebben op de volgende toetsingsfactoren: het trainen van het verkoopteam, de penetratiegraad van Start & Drive servicecontracten op LCV (lichte bedrijfswagens), het hoogste verkoopcijfer MHDV (realisatie vs. doelstelling), de hoogste verkoopcijfers LCV E-Tech (realisatie vs. doelstelling), de hoogste respons in het klanttevredenheidsonderzoek van Renault Trucks (RT Experience) en ze hebben op eigen initiatief een speciale verkoopcampagne opgestart.   

Samenwerking resulteert in winst

Met een totale ranking van 76 punten van de beschikbare 100 punten heeft Bluekens als eerste de Dealer Diamond Award Competion gewonnen.

Jaco Overbeeke, Algemeen Directeur van Bluekens Truck en Bus B.V., benadrukt waarom samenwerken de key is tot het succes. “We zijn in de eerste plaats super trots op het winnen van deze Renault Trucks Dealer Diamond Competitie. Het is een sterke competitie met allemaal hele goede dealers dus is het gaaf als we deze eerste editie  winnen. De prijs is een mooie kroon op al het werk dat ons sterke Renault Trucks team in 2023 heeft geleverd. Daarnaast is de samenwerking met Renault Trucks Nederland goed, wat mede de basis is voor het geleverde succes.”. 

We feliciteren het voltallige team van Bluekens Truck en Bus B.V. met deze prachtige teamprestatie!

Dealernetwerk en klanten steunen Stichting Kika

Een van de toetsingsfactoren in deze competitie was de respons in het klanttevredenheidsonderzoek van Renault Trucks, de RT Experience. Renault Trucks vindt het belangrijk te weten hoe klanten het bezoek aan servicelocaties ervaren op het gebied van Sales (aankoop) en After Sales (service). Bluekens Truck en Bus B.V. heeft hier de hoogste responsaantallen in weten te realiseren. Initiatiefnemer voor de RT Experience was het hoofdkantoor in Lyon, maar Renault Trucks Nederland heeft er voor de Nederlandse markt specifiek voor gekozen om Stichting Kika als goed doel te koppelen aan het onderzoek. Zo krijgt de fabrikant niet alleen insights in de klantervaring, maar dragen ze tegelijkertijd, samen met hun klanten, bij aan vernieuwend onderzoek naar kinderkanker en betere voorlichting. De resultaten over 2023 zijn bekend en binnenkort wordt er een cheque ter waarde van  € 4.210,- aan Kika overhandigd.  

Set canonical URL
Off