Nieuws

Van Nederland naar Moldavië - De grenzen van de Renault Trucks T High getest

2min
Renault Trucks T High getest in Moldavie

In een baanbrekende ontwikkeling binnen de transportsector heeft Renault Trucks de nieuwe Renault Trucks T High geïntroduceerd. Uitgerust met een indrukwekkende Turbo Compound motor die maar liefst 480pk levert, zet deze truck nieuwe standaarden in kracht, efficiëntie en veiligheid. De veelzijdigheid van de Renault T High wordt benadrukt door zijn prestaties in zowel korte als langeafstandstransporten. Dit werd onlangs bevestigd door Wil Snoeks, een veteraan in de transportsector en een gewaardeerd lid van de BAS-familie, tijdens een speciale missie naar Moldavië. De reis, die deel uitmaakte van een humanitaire missie georganiseerd door de stichting 'Meierijstad helpt Oost-Europa', liet zien hoe de T High uitblinkt onder de meest veeleisende omstandigheden.

Stilzitten? Alleen in de cabine van een truck! Komend jaar is Wil alweer twaalf en een half jaar onderdeel van het team van Lucky BAStards. Met meer dan 40 jaar ervaring op de internationale wegen heeft Wil in het verleden altijd chauffeurstrainingen verzorgd bij Renault Trucks-dealer BAS Truck Center. Eind mei is Wil officieel met pensioen, maar stilzitten? Dat doet hij alleen in de cabine van een vrachtwagen. Nog iedere maand is Wil zo’n 100 uur aanwezig bij BAS om zijn passie nog iets meer glans te geven.

Waar een Wil is, is een weg

Eerder deze maand is Wil Snoeks samen met zeven andere truckliefhebbers en een karavaan aan medische goederen vertrokken vanuit Nederland met als eindbestemming Moldavië. Wil vertelt: ‘’Ik heb geluk dat ik bij BAS werk en voor deze 5.100 kilometer lange trip de nieuwste Renault T-High mocht testen.” Als gewaardeerd lid van de stichting ‘Meierijstad helpt Oost-Europa’ is Wil al meerdere malen een redder in nood geweest voor gebieden die dit het hardste nodig hebben. Zo is hij al drie keer naar Oekraïne geweest om de mensen daar te voorzien van de benodigde hulpgoederen. Deze keer was de eindbestemming dus Moldavië.

Betrouwbare partner In een enerverende reis stonden Wil en de andere leden van de stichting voor diverse uitdagingen. De Renault T-High bleek niet alleen een redder in nood voor de mensen die de hulpgoederen ontvingen, maar ook een betrouwbare partner op de weg. Wil vertelt: “We reisden onder andere door het berggebied de Karpaten dat zich uitstrekt over acht landen. Op dit moment zijn ze daar nog aan het skiën. Wij reden in de nacht over de smalle wegen met menig haardspeldbocht. Een mooie uitdaging voor ons als chauffeur, maar ook voor de Renault T-High.”  

Minimaal verbruik, uitermate veilig en aan gemak geen gebrek De truck is voor de chauffeurs die langeafstandstransporten rijden ideaal, zegt Wil: “De Turbo Compound motor van 480pk is een groot voordeel ten opzichte van haar voorgangers. Daarnaast heeft de T-High automatische verlichting en is de truck uitgerust met alle veiligheidsopties. Zo houdt de truck automatisch afstand tot haar voorgangers, is er een noodrem en heeft de truck ook het vermogen om verkeersborden te herkennen. Dit maakte onze reis niet alleen veiliger, maar ook aangenamer.”

Volgens Wil en de andere leden van de ‘Stichting Meierijstad helpt Oost-Europa’ was de Renault T-High niet alleen de mooiste en de snelste truck, maar ook zeer zeker de zuinigste. Met een brandstofverbruik van slechts 21.6 liter per 100 kilometer zette de T-High een nieuwe norm voor efficiëntie in zijn klasse.

Ook op het gebied van gemak blinkt de Renault T-High uit: ‘’Ik ken geen een truck die zoveel kastjes en vakjes heeft om spullen in op te bergen! Mijn collega wist af en toe niet eens meer in welk kastje hij iets had opgeborgen omdat er zoveel mogelijkheden waren.” Met een volledig verstelbaar stuur, overvloed aan opbergmogelijkheden en een zeer comfortabel bed is de Renault T-High ontworpen voor een ultieme rijervaring voor de chauffeur.

 

 

Set canonical URL
Off