Transport oplossingen

Betontransport: behandel, plan en verhoog de rentabiliteit van uw leveringen

Constructie

5min
renault trucks c concrete truck

Betontransport moet aan zeer specifieke eisen voldoen. U hebt niet alleen een betrouwbare en wendbare betonvrachtwagen nodig, u moet ook zoveel mogelijk beton efficiënt en in zo weinig mogelijk tijd transporteren. Renault Trucks staat voor u klaar met zijn producten en diensten die speciaal voor het transport van beton ontworpen zijn.

Verhoog de winstgevendheid van uw betonmolentrucks

Een cementmolenvrachtwagen is anders dan alle andere vrachtwagens. Hij wordt evenzeer als een machine als een vervoermiddel beschouwd. Om rendabel te zijn, moet hij zoveel mogelijk beton vervoeren. Om dat te kunnen doen, moet hij zo licht mogelijk zijn. Daarom gebruikt Renault Trucks het chassisontwerp van zijn C-gamma, zodat de mixer van uw keuze erop kan worden geplaatst en uw laadvermogen zo hoog mogelijk kan zijn. Met de Renault Trucks C XLOAD biedt Renault Trucks de lichtste 8x4 vrachtwagen met dubbele achterwielen voor cementmolens op de markt (UTAC-gecertificeerd).

kg Dit is het tarragewicht van onze Renault Trucks C XLOAD 8x4

Een uitzonderlijk licht chassis, waaraan u een cementmolen van 7,5 tot 8 m3 kunt toevoegen. Aangezien u per rit meer cement kunt aanbrengen, kunt u het aantal ritten per dag of het aantal bouwplaatsen waar u levert, verhogen, uw kosten verlagen en uw rentabiliteit verhogen.

Renault Trucks C x-load
Renault Trucks C x-load

 

Verkort de doorlooptijd voor uw cementmolentrucks

Vrachtwagens met cementmolens zijn bijzonder complex op het vlak van design. Renault Trucks staat tot uw beschikking om u te helpen bij het configureren van uw trucks volgens uw behoeften, zodat ze binnen de kortst mogelijke tijd geleverd kunnen worden. Het chassis van de Renault Trucks C-modellen kan worden uitgerust met speciale mengkranen volgens de aanbevelingen van de carrosseriebouwers:

  • Er kan ruimte worden vrijgelaten voor kranen in het geval van pomptrommels
  • Motoraandrijvingen met hoge capaciteit achteraan voor betonpompen
  • Opslagruimten ontworpen voor een optimale verdeling van de lading

Dit alles vergemakkelijkt het werk van de carrosseriebouwers en heeft een rechtstreeks effect op de bouwtermijn, waardoor de voertuigen veel sneller beschikbaar zijn. Om het nog eenvoudiger te maken, biedt Renault Trucks ook opties die speciaal zijn afgestemd op de vaten van de twee grootste constructeurs op de markt. Dit garandeert een kortere bouwtijd en een perfecte compatibiliteit tussen het chassis en de gekozen cementmixer.

 

Robuuste en betrouwbare voertuigen voor uw betontransport

Voordat ze onze fabrieken verlaten, ondergaan de vrachtwagens kwaliteitscontroles om hun stevigheid en betrouwbaarheid te garanderen. De Renault Trucks C-modellen bieden tal van voordelen, zodat de chauffeurs op alle bouwterreinen kunnen leveren, zelfs op de moeilijkst toegankelijke:

  • Een invalshoek van 24°
  • Een bodemvrijheid tot 440 mm onder de tank
  • Een korte draaicirkel
  • Een Optidriver Xtended versnellingsbak, met twee extra trage versnellingen en een terreinmodus om het rijden met zware lasten en op oneffen terrein te vergemakkelijken

Beheer uw wagenpark in overeenstemming met uw behoeften

Als betontransporteur let u meer op de motoruren dan op het aantal afgelegde kilometers. Daarom zijn onze voertuigen uitgerust met urentellers, zodat u precies weet hoe lang ze in bedrijf zijn geweest. Deze gegevens kunnen worden teruggekoppeld naar Optifleet. Deze slimme dienst voor wagenparkbeheer zal uiterst nuttig blijken om uw ritten op een eenvoudige en efficiënte manier te plannen. Dankzij de optie voor permanente geotracking kunt u rechtstreeks wijzigingen aanbrengen en uw chauffeurs waarschuwen als hun dienstregeling verandert, of als er iets anders moet gebeuren op een bouwplaats. U kunt ook het gebruik van de truck volgen door specifieke gegevens bij te houden: brandstofverbruik (in liters of als percentage van de tijd die op de weg wordt doorgebracht) op de weg en tijdens het wegrijden, tijd die wordt doorgebracht op lage snelheid met de motor aan, en hoe goed de chauffeurs anticiperen. Dit is een nuttige optie om ervoor te zorgen dat u het beste uit uw trucks en uw chauffeurs haalt.

Verbeter de uptime van uw voertuigen

Als uw onderneming wordt geleid volgens het motto "better safe than sorry", dan is het gepersonaliseerde onderhoudsplan Predict van Renault Trucks perfect voor u! Het combineert het beste van technologie en menselijke tussenkomst. Bij de aankoop worden de technische gegevens van uw vrachtwagens geïntegreerd in een digitaal platform dat ze regelmatig analyseert en waarschuwingen stuurt naar uw adviseur. Deze laatste zal u op de hoogte brengen van de onderhoudswerken die moeten gebeuren en zal een afspraak maken die de dagelijkse activiteiten van uw bedrijf het minst verstoort. Zo kunt u de inzetbaarheid van uw voertuig verhogen en onvoorziene stilstand vermijden.

 

Exploitatiekosten optimaliseren

Betontransport is een unieke activiteit en Renault Trucks is zich daar terdege van bewust. Onze teams staan tot uw beschikking om u te ondersteunen en te adviseren op het gebied van financiering en onderhoud van uw voertuigen, zodat u uw kosten onder controle kunt houden.

Verminder de onderhoudskosten

In de sector van het betontransport staan de voertuigen vaak onder zware druk, en de mechanische onderdelen kunnen daaronder te lijden hebben. Om de onderhoudskosten te drukken, biedt Renault Trucks een uitgebreid gamma standaard eXchange-onderdelen aan: we vervangen gebruikte onderdelen door gecertificeerde originelen die we zelf hebben vernieuwd. Deze onderdelen voldoen aan dezelfde eisen als nieuwe onderdelen en genieten een garantie van twee jaar (onderdelen en arbeid), voor een lagere prijs. Een goede deal voor uw financiën, uw vrachtwagens en het milieu.

Pas uw financiering aan

U kent uw vak en wij ook. De adviseurs van Renault Trucks kennen uw beperkingen en zijn er om u te helpen. Zij stellen u het financieringsvoorstel voor dat het beste bij uw betonmolens past. Onze financieringsaanbiedingen zijn flexibel en houden rekening met de bouwtermijnen. Ook de financieringsplannen en -looptijden zijn aangepast aan het lage aantal kilometers dat gewoonlijk in deze sector wordt afgelegd. Het doel blijft altijd hetzelfde: de exploitatiekosten optimaliseren en de rentabiliteit van uw activiteit verhogen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of een gepersonaliserd voorstel zodat wij met u uw behoeften kunnen bespreken.

Voor meer informatie neem contact met ons op

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over de producten en evenementen van Renault Trucks. Ik kan deze communicatie stopzetten in elke e-mail die ik ontvang.
Set canonical URL
Off