COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

19.08.2016

Haal het maximale uit uw roetfilter

Kies voor de juiste reiniging

Een Euro 6 roetfilter is een uiterst gevoelig onderdeel welke een cruciale rol speelt in het voldoen aan de Euro 6 emissie wetgeving maar ook in de prestaties van uw Euro 6 motor.

Correct onderhoud is daarom van essentieel belang om het maximale uit uw Euro 6 roetfilter te halen.

  • Gebruik de juiste brandstof en voeg géén additieven toe
  • Gebruik de juiste motorolie kwaliteit; VDS 4 zoals voorgeschreven door Renault Trucks
  • Houd u aan de door Renault Trucks voorgeschreven roetfilter reinigingsintervallen
  • Maak geen aanpassingen aan het Euro 6 systeem


Om het maximale uit uw roetfilter te halen dient deze gereinigd te worden volgens de door Renault Trucks omschreven procedure en met door Renault Trucks goedgekeurde apparatuur.

Foutieve reiniging leidt tot onherstelbare schade aan uw roetfilter, verhoogt het brandstofgebruik en kan leiden tot kostbare reparaties. Het Euro 6 roetfilter vangt roet op en moet daarom op de vastgestelde intervallen worden gereinigd. Incorrect onderhoud, verkeerde brandstof of motorolie zorgen voor een verhoogde roet uitstoot, waardoor uw roetfilter eerder verstopt raakt, uw motor meer brandstof verbruikt en dure reparaties veroorzaakt kunnen worden aan uw Euro 6 systeem.

Download hier meer informatie of neem contact op met uw dealer.