COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

19.10.2017

GERMO LOGISTIEK VERWELKOMT RENAULT TRUCKS IN VLOOT

Germo Logistiek B.V. in het Overijsselse Heeten vervangt vier van haar 27 trucks door Renault Trucks T met Sleeper Cab. De trekkers worden ingezet in het RMO-transport (Rijdende Melk Ontvangst): zeer intensief werk dat een maximale beschikbaarheid eist van het materieel. Vertrouwen in de techniek, het hoge chauffeurscomfort en de gunstige prijsstelling deed Germo Logistiek besluiten om Renault Trucks te verwelkomen in haar vloot. De voertuigen zijn geleverd door Renault Trucks-dealer Nijwa Groep in Hengelo.

“Een volwaardige truck voor een scherpe prijs”, zo oordeelt directeur Emiel Jansen over zijn nieuwe aanwinst. De eerste Renault Trucks T-trekker met Sleeper Cab is eind vorig jaar in gebruik genomen, de laatste wordt binnenkort afgeleverd. Germo Logistiek vervoert met tankopleggers rauwe koeien- en geitenmelk van in totaal bijna 1.900 melkveehouders naar de verwerkende fabrieken van Friesland Campina en CBM. “Betrouwbaarheid is essentieel om continuïteit te kunnen waarborgen richting onze opdrachtgevers. Onze trucks zijn 20 uur per etmaal onderweg, wat inhoudt dat de eerst geleverde Renault er al bijna 250.000 kilometer op heeft zitten.”

Twee vermogensvarianten
De Renault Trucks T-trekkers zijn gemotoriseerd met een DTI 11-liter Euro 6-motor in twee vermogensvarianten: 430 en 460 pk. Emiel Jansen: “In principe zijn beide vermogens geschikt voor dit type werk. Door ze allebei in de praktijk in te zetten, kunnen we de komende maanden nauwgezet vergelijken welke motor het beste presteert op brandstofverbruik.” De RMO-specialist zoekt continu naar mogelijkheden om zijn logistieke processen te optimaliseren. Zo ontwikkelde Germo Logistiek enkele jaren geleden, in samenwerking met haar opdrachtgevers en de Franse trailerbouwer G. Magyar, een lichtgewicht tankoplegger die 1500 kilo méér laadvermogen biedt dan andere opleggers in dit segment.

Eigenzinnige uitstraling
De Renault Trucks T-trekkers werden aan het personeel gepresenteerd tijdens de werknemersdagen die Germo Logistiek jaarlijks houdt voor haar 115 RMO-chauffeurs. Ook de verkoopadviseur van Nijwa Hengelo was aanwezig voor uitleg en het begeleiden van de demoritten. “Dat heeft een zeer positieve indruk achtergelaten bij onze chauffeurs. Ze waren bijvoorbeeld onder de indruk van het bedieningsgemak, het comfort en de stahoogte in de cabine”, concludeert Jansen. “Een pluspunt voor mij als ondernemer: de eigenzinnige en opvallende uitstraling van de trucks.”