COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

09.04.2013

Adantra

“Een prachtige Renault Magnum 520 6x2 pusher”

Ad en Anneke Berckmoes zijn de trotse eigenaren van Adantra, hun eigen onderneming die sinds 1999 bestaat. Adantra is gespecialiseerd in het vervoer van vers- en diepvriesproducten. Ad heeft een groep zeer ervaren chauffeurs in dienst die gebruik mogen maken van een jong wagenpark, dat is voorzien van de modernste snufjes. Dat wagenpark is recent uitgebreid met een Renault Magnum 520 6x2 pusher, die is geleverd door Groosman Bedrijfswagens in Sluiskil.

Adantra is gevestigd op bedrijventerrein ‘De Vlasschaard’ in Eede, een dorp in het westelijke deel van Zeeuws-Vlaanderen. Ad Berckmoes: “Vanuit deze locatie bieden wij een compleet dienstenpakket op het gebied van opslag, overslag (al dan niet geconditioneerd), voorraadbeheer en administratie, het verzorgen van het vervoer in het voor- en na traject en het strippen en stuwen van containers. De producten die we hoofdzakelijk vervoeren zijn fruit, groenten, vis en fruitconcentraten (zowel vers als diepgevroren) en dit vooral vanuit Nederland en België naar Frankrijk en Groot-Brittannië.”

Voor Ad Berckmoes is het de eerste Renault truck in zijn wagenpark. “De voorloopas van deze truck is meegestuurd, maar niet in de geheven positie. Het wordt ook wel een hydrostatisch gestuurde as genoemd. Een bijzonderheid bij Renault Trucks en enkel op speciale aanvraag beschikbaar.” De truck wordt al ingezet op alle internationale trajecten, waarop Adantra actief is. “Wij hebben bewust voor dit model gekozen’, vervolgt Ad Berckmoes, “onze chauffeurs zijn altijd een volle week van huis en dan is een ruime cabine, het comfort en het rijgedrag van deze Renault Magnum eigenlijk een must.”

Sinds 2008 beschikt Adantra in Eede ook over opslag- en crossdocking faciliteiten. Een (gekoelde) opslagruimte voor alle soorten goederen van een kg tot 1.000 ton op een vloeroppervlakte van in 2.000 m², zes laaddocks en een koelcel voor 500 ton groente en fruit. Nogmaals Ad Berckmoes: “Dankzij deze faciliteiten hebben wij de mogelijkheid om containers vanuit de havens in Zeebrugge, Vlissingen en Antwerpen over te laten slaan, terwijl we daarnaast ook de complete logistiek kunnen verzorgen vanaf het punt van afhalen van de goederen, de op- en overslag ervan tot het op een later – op een door de klant gewenst tijdstip - afleveren van de goederen.” Adantra heeft bovendien een samenwerking met Sotrab/Guidez in het Franse Arras, waardoor de transportcapaciteit aanzienlijk is uitgebreid.

Ad Berckmoes: “Adantra treedt voor hen op als agent in de Benelux en door deze samenwerking zijn wij in staat op maat gesneden logistieke oplossingen te bieden voor elk vervoer van zowel kleine als grote partijen door deel de Benelux en Frankrijk. Eede mag dan voor veel mensen klinken als het eind van de wereld, maar door de centrale ligging tussen de genoemde havens hebben wij eigenlijk bij uitstek een ideaal platform voor de overslag van verse groenten en fruit.”

De samenwerking met Renault Trucks met betrekking tot de aanschaf van de Renault Magnum is Ad Berckmoes prima bevallen. “Een uitmuntende service, vlekkeloze communicatie en hun monteurs weten waarmee ze bezig zijn. Je krijgt een duidelijk antwoord op de vraag. Ze hebben een ouderwetse no-nonsense-manier van serviceverlening en dat spreekt me enorm aan.”