Nieuws

Welke bedrijfswagens kan ik rijden met een B-rijbewijs?

Electromobility

5min
fast en pro

In een artikel van ZES, Zero Emissie Stadslogistiek, is te lezen wat de regelgeving is en wordt, over het nodig hebben van een C-rijbewijs voor elektrische bedrijfswagens. Per 1 oktober 2023, is er geen vrijstelling meer voor voertuigen die meer dan 3500 kg GVW hebben, aantoonbaar dat het extra gewicht te maken heeft met het batterijpakket.

 

Een B-rijbewijs of een C-rijbewijs

Bij voertuigen met een tenaamstelling vóór 1 oktober 2023 kan een chauffeur met een B-rijbewijs rijden in een bestelwagen van bijvoorbeeld 4250 kg GVW. Tot 1 januari is er een vrijstelling en er worden er geen boetes uitgedeeld. Voor voertuigen die ná 1 oktober te naam worden gesteld en zwaarder zijn dan 3500 kg GVW, moet de chauffeur in het bezit zijn van een C-rijbewijs.

Hoe zit het met de Renault Trucks bedrijfswagens?

Ondernemers die een Renault Master E-Tech willen aanschaffen hoeven zich over bovenstaande geen zorgen te maken. De elektrische Master is er namelijk in twee varianten. De 3100 kg en de 3500 kg.

gewicht master trafic

 

De nieuwe regels en de vrijstelling zijn dus niet van toepassing op dit model. Nu niet maar ook niet na het ingaan van de nieuwe regels. De elektrische Master blijft dus 3500 kg of minder. Ondernemers in bezit van een elektrische Master of met een elektrische Master in bestelling kunnen dus gewoon vooruit met een B-rijbewijs.

Welke modellen zijn er nog meer?

Onlangs publiceerden wij een persbericht over de introductie van de Renault Trucks E-Tech Trafic, die het assortiment van elektrische voertuigen compleet maakt. De elektrische Trafic heeft een GVW van 3070 kg en kan dus ook gereden worden met een B-rijbewijs en is zeer geschikt voor in de stad. In het aanbod voor ondernemers zijn er dus twee modellen waarmee de overstap naar elektrisch gemaakt kan worden.

Hulp nodig bij de overstap naar elektrisch?

Voor veel ondernemers is de overstap naar een elektrische bedrijfswagen of wagenpark niet eenvoudig. Wat zijn de huidige regels, zoals hierboven beschreven, waar vind ik de juiste laadpaal, hoe financier ik mijn wagen(s) en kom ik in aanmerking voor subsidies? Het team van Renault Trucks én het dealernetwerk kan hierbij de ondernemer volledig ontzorgen. Er is veel kennis in huis en voor ieder een passend aanbod van servicecontracten.

Meer informatie?

Bent u ondernemer en bent u op zoek naar meer informatie over de Renault Trucks E-Tech Trafic of Master? Of wilt u meer weten over de overstap naar elektrisch en alles wat daarbij komt kijken? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. Wij zijn altijd dichtbij.

 

Ook interesse of vragen over een Renault Trucks Master of Trafic?

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over producten en evenementen van Renault Trucks. In elke e-mail die ik ontvang, kan ik deze communicatie stopzetten.
Set canonical URL
Off