Inhoudsopgave

Welke alternatieve energie te kiezen voor uw vrachtwagens?

6min
Renault Trucks T

Renault Trucks begeleidt u bij uw overstap naar transportoplossingen die minder CO2 uitstoten. Of u nu een zelfstandige transporteur of wagenparkbeheerder bent, Renault Trucks biedt u een kant-en-klare oplossing voor het koolstofvrij maken van uw transport, die perfect op uw activiteiten is afgestemd. Onze experts staan aan uw zijde om u bij te staan en uw vloot en behoeften te analyseren. Zo kunnen wij u efficiënte en rendabele transportoplossingen bieden tijdens de volledige levensduur van uw vrachtwagens.

Vermindering van de CO2-uitstoot voor duurzaam goederenvervoer

In een dynamische economie en met de bloei van de elektronische handel neemt de behoefte aan en de eisen voor het goederenvervoer toe. Om deze groei op duurzame wijze te ondersteunen, passen overheden steeds strengere milieunormen toe.

Daarom heeft de Europese Unie, die zich sinds 1990 met de invoering van de Euro 1- tot Euro 6-normen (NOx, deeltjesemissies, enz.) heeft ingezet om de verontreinigende emissies van voertuigen te reguleren, in 2019 voor het eerst een nieuwe verordening uitgevaardigd die een kader moet bieden en de CO2-emissies van zware bedrijfsvoertuigen moet beperken.De streefwaarde is een vermindering van -30% tegen 2030 ten opzichte van het benchmarkniveau vanaf 2019, met een tussentijdse doelstelling van -15% tegen 2025.Voor de uitvoering van deze wetgeving heeft de EU haar eigen software, VECTO, gebruikt die de theoretische CO2-prestaties van elk voertuig berekent als functie van de gebruikscycli en verschillende belastingsomstandigheden. De resultaten worden uitgedrukt in gram uitgestoten CO2 per ton en per kilometer (g/t/km).

 

% Dit is de doelstelling voor de vermindering van de CO2-uitstoot van industriële voertuigen tegen 2030

De oplossingen van Renault Trucks om u te helpen uw wagenpark koolstofvrij te maken

Biobrandstoffen voor dieselmotoren

Het marktaandeel van dieselvoertuigen op fossiele brandstoffen zal dalen door de toepassing van de nieuwe regelgeving en de technische vooruitgang op het gebied van alternatieve brandstoffen. Het zal echter tot 2030-2035 het grootste marktaandeel blijven hebben. Na de vermindering van het brandstofverbruik van onze T-, C- en K-reeksen met 3% in 2021 heeft Renault Trucks nu al een gedurfde aankondiging gedaan voor 2022: een verdere vermindering van het brandstofverbruik en dus van de CO2-uitstoot met maximaal 10%. Als ICE-aandrijflijnen essentieel zijn voor uw activiteit, hebt u ook de mogelijkheid om uw bedrijf koolstofvrij te maken door te kiezen voor biobrandstoffen: een hernieuwbare energiebron die minder CO2-uitstoot genereert dan conventionele diesel. Biobrandstoffen zijn beschikbaar als eerste generatie (zoals B100) of tweede generatie. Dit zijn synthetische paraffinische brandstoffen, zoals met waterstof behandelde plantaardige oliën (HVO), die de CO2-uitstoot met wel 88% kunnen verminderen. Deze optie van biobrandstof is beschikbaar op onze gamma's Renault Trucks T, T High, C, K en D.

 

Gebruik van aardgas

Afhankelijk van uw activiteit kan de keuze voor voertuigen op aardgas (CNG) een andere oplossing zijn. Dit is een rijpe technologie die Renault Trucks al bijna 20 jaar aanbiedt. Momenteel zijn er twee versies van de D WIDE CNG 320 pk: 18- of 19-tons 4x2-configuratie of 6x2*4. CNG-trucks hebben een actieradius tot 800 kilometer en het vullen van de tanks neemt slechts enkele minuten in beslag dankzij de NGV1- en NGV2-compatibele aansluitingen. De CO2-uitstoot kan tot -70% worden teruggedrongen door het gebruik van gas dat ontstaat bij de verwerking van huishoudelijk afval of biogas.

Renault Trucks D CNG

Meer informatie over rijden op CNG

Rijden met CNG-vrachtwagens

Lees het artikel

Transport Houtch

Lees de getuigenis

Veel meer dan 100% elektrische vrachtwagens: een wereldwijd aanbod

 

Renault Trucks was de eerste constructeur die standaard elektrische vrachtwagens op de markt bracht. Met meer dan tien jaar solide ervaring beschikt ons netwerk over elektrische voertuigen voor kleine tonnages. Zo is de Renault Trucks Maxity in zijn elektrische versie in 2010 op de markt gekomen.

Renault Trucks heeft ondertussen een groot deel van zijn onderzoek gewijd aan de ontwikkeling van elektrische voertuigen voor middelzware tot zware voertuigen, door tests in reële omstandigheden uit te voeren en een 360°-ondersteuning te bieden. Onze experts staan u terzijde tijdens uw overgang naar een koolstofvrije auto. Wij begrijpen de struikelblokken van uw ecosysteem en kunnen de beste vlootstructuur evalueren in functie van uw activiteit. Onze consultants begeleiden u vanaf het onderzoek van uw wagenpark, via de vereisten van uw transportopdrachten en uw beperkingen, tot aan het einde van de levensduur van uw vrachtwagens. Dit gebeurt aan de hand van analyses, diensten, aanbevelingen op het vlak van oplaadinfrastructuur, financiële instrumenten en transportoplossingen. Het niveau van ondersteuning dat wij bieden verandert niet, ongeacht het aantal voertuigen. Wij zijn er om u bij te staan in deze overgang, van projectbeheer tot de inrichting van uw wagenpark, en niet te vergeten om u te ondersteunen in het dagelijks gebruik van uw vrachtwagens (installatie van oplaadinfrastructuur, optimalisatie van het brandstofverbruik, enz.)

Sinds 2019 bieden we een 100% elektrische aandrijflijn aan op onze gamma's Renault Trucks Master, D en D WIDE, voor uw behoeften tussen 3,1 en 26 ton. Dit is het breedste gamma op de markt, in termen van voertuigtypologie, en dekt het merendeel van de toepassingen.

Ons aanbod elektrische motoren wordt standaard vervaardigd in onze fabriek in Blainville, Frankrijk. Het is betrouwbaar, rendabel en geschikt voor uw activiteiten op het gebied van stadsdistributie, huisvuilophaling of levering op bouwterreinen. Binnenkort zal hij ook beschikbaar zijn voor de bouw, het goederenvervoer en zelfs voor langeafstandstransporten.

Renault Trucks staat aan uw zijde en zet zich in voor een duurzamer transport van goederen, in het belang van iedereen. Ontdek ons huidige aanbod van 100% elektrische transportoplossingen.

Renault Trucks D E-Tech

Ontdek hoe u kunt overschakelen op elektrische vrachtwagens

7 belangrijke punten om te overwegen

Download de checklist

Rijden met elektrische vrachtwagens

Lees het artikel

Hoe financier je een elektrische truck?

Lees het artikel

Renault Trucks biedt manieren om uw rentabiliteit te verhogen

Renault Trucks ontwerpt en produceert voertuigen voor duurzaam goederentransport om uw rentabiliteit te garanderen. Dankzij onze kennis en vooruitgang op het gebied van minder gebruik van fossiele brandstoffen, ontwikkelt Renault Trucks voertuigen die op alternatieve brandstoffen rijden. Renault Trucks kan rekenen op de steun van moederbedrijf Volvo om u betrouwbare, efficiënte en rendabele voertuigen te kunnen aanbieden. De groep heeft een eigen divisie in het leven geroepen om zijn onvoorwaardelijke inzet voor de energietransitie te tonen: Volvo Energy. Volvo Energy is verantwoordelijk voor de levering van nieuwe, gebruikte of gereviseerde accu's en oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen. Bovendien is Volvo Energy partnerschappen aangegaan met de belangrijkste spelers in de sector om brandstofcellen en accu's te ontwikkelen waarmee we steeds efficiëntere elektrische voertuigen kunnen aanbieden zonder uw winstgevendheid te beïnvloeden.

renault trucks services

Verminder uw milieu-impact en verlaag uw TCO

Renault Trucks ondersteunt u met een compleet 360°-aanbod op het gebied van elektrische voertuigen en biedt u kant-en-klare decarbonisatieoplossingen voor uw wagenpark.

De overgang van een vloot naar koolstofvrije voertuigen mag niet geïmproviseerd worden. De steun van een expert is essentieel voor een probleemloze overgang. Zoals bij elk nieuw paradigma vereist deze ontwikkeling soms een andere aanpak van het transport of de organisatie van de ritten. Op lange termijn zal uw TCO (Total Cost of Ownership) echter in de buurt liggen van die van dieselvoertuigen, maar met tal van extra voordelen:

  • Valorisatie van uw bedrijf voor uw klanten en uw partners;
  • Vermindering van uw koolstofvoetafdruk;
  • Toegang tot lage-emissie zones (LEZ), die meer en meer verspreid worden in stadscentra;
  • Vermindering van het bestuurdersverloop, als gevolg van het rijcomfort van elektrische voertuigen.

Als u meer wilt weten over alternatieve brandstoffen, of ons aanbod van elektrische bedrijfsvoertuigen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact op met onze experts in decarbonisatie

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Set canonical URL
Off