Inhoudsopgave

Welke alternatieve energie te kiezen voor uw vrachtwagens?

6min
Renault Trucks T

Renault Trucks kan u helpen om over te schakelen op duurzame transportoplossingen die minder CO2 uitstoten. Of u nu een zelfstandige transporteur bent of een nationale vlootbeheerder, Renault Trucks biedt u een kant-en-klare oplossing voor het koolstofarm maken van uw bedrijf. Onze experts staan u bij en analyseren uw werking en uw bedrijfsbehoeften. Zo kunnen wij u efficiënte en rendabele transportoplossingen bieden tijdens de volledige levensduur van uw vrachtwagens.

Vermindering van de CO2-uitstoot voor duurzaam goederenvervoer

n een dynamische economie, met een groeiende elektronische handel en steeds hogere verwachtingen van de eindgebruiker, worden steeds hogere eisen gesteld aan de sector goederenvervoer. Om deze groei op duurzame wijze te ondersteunen, leggen regeringen over de hele wereld steeds strengere milieunormen op.

Daarom heeft de Europese Unie, die zich sinds 1990 met de invoering van de Euro 1- tot Euro 6-normen (NOx, deeltjesemissies, enz.) heeft ingezet om de verontreinigende emissies van voertuigen te reguleren, in 2019 een nieuwe verordening ingevoerd die een kader moet bieden en de CO2-emissies van zware bedrijfsvoertuigen moet beperken.De doelstelling is een vermindering met-30% tegen 2030(in vergelijking met de benchmarkniveaus van 2019), met een tussentijdse doelstelling van-15% tegen 2025. Voor de tenuitvoerlegging van deze wetgeving heeft de EU gebruik gemaakt van haar simulatiesoftware, VECTO, die de theoretische CO2-prestaties van elk voertuig berekent op basis van de gebruikscycli en verschillende belastingsomstandigheden. De resultaten worden uitgedrukt in gram uitgestoten CO2 per ton en per kilometer (g/t/km).

 

% Dit is de doelstelling voor de vermindering van de CO2-uitstoot van industriële voertuigen tegen 2030

De oplossingen van Renault Trucks om u te helpen uw wagenpark koolstofvrij te maken

Biobrandstoffen voor dieselmotoren

Het marktaandeel van dieselvoertuigen op fossiele brandstoffen zal afnemen als gevolg van nieuwe regelgeving en technische vooruitgang op het gebied van alternatieve brandstoffen. Het zal echter tot 2030-2035 het grootste marktaandeel blijven hebben.Renault Trucks heeft het brandstofverbruik van zijn T-, C- en K-gamma's in 2021 met 3% verminderd en heeft nu al een gedurfde aankondiging gedaan voor 2022: een bijkomende vermindering van het brandstofverbruik en de bijbehorende CO2-uitstoot tot 10%.Als ICE-aandrijflijnen essentieel zijn voor uw activiteit, hebt u ook de mogelijkheid om uw bedrijf koolstofvrij te maken door het gebruik van biobrandstoffen: een hernieuwbare energiebron die minder CO2-uitstoot genereert dan conventionele diesel. Biobrandstoffen zijn beschikbaar als eerste generatie (zoals B100) of tweede generatie. Dit zijn synthetische paraffinische brandstoffen, zoals met waterstof behandelde plantaardige oliën (HVO), die de CO2-uitstoot met wel 88% kunnen verminderen. Deze biobrandstof is verkrijgbaar op onze assortimenten Renault Trucks T, T High, C, K en D.

 

Gebruik van aardgas

Afhankelijk van uw activiteit kan de keuze voor voertuigen op aardgas (CNG) een andere oplossing zijn. Dit is een volwassen technologie die Renault Trucks al bijna 20 jaar aanbiedt. Momenteel zijn er twee versies vande D WIDE CNG 320 pk: 18- of 19-tons 4x2-configuratie of 6x2*4. De CNG-trucks hebben een actieradius tot 800 kilometer en het vullen van de tanks neemt slechts enkele minuten in beslag dankzij de NGV1- en NGV2-compatibele aansluitingen. Door gebruik te maken van gas uit huishoudelijk afval of biogas kan de CO2-uitstoot tot -70% worden verminderd.

Renault Trucks D CNG

Meer informatie over rijden op CNG

Rijden met CNG-vrachtwagens

Lees het artikel

Transport Houtch

Lees de getuigenis

Veel meer dan 100% elektrische vrachtwagens: een wereldwijd aanbod

 

Renault Trucks was de eerste constructeur die standaard elektrische vrachtwagens op de markt bracht. Met meer dantien jaar bewezen ervaring beschikt ons netwerk over elektrische voertuigen voor kleine tonnages. Zo is bijvoorbeeld de Renault Trucks Maxity in zijn elektrische versie in 2010 op de markt gekomen.

Renault Trucks heeft ook een groot deel van zijn onderzoek gewijd aan de ontwikkeling van elektrische voertuigen voor middelzware tot zware voertuigen, door tests in reële omstandigheden uit te voeren en een 360°-ondersteuning voor klanten op te zetten. Onze experts werken met u samen tijdens uw overgang naar een koolstofarme auto. Wij begrijpen de struikelblokken die gepaard gaan met de aanpassing van een bedrijf aan nieuwe brandstoftechnologieën, en kunnen de beste vlootstructuur evalueren op basis van uw activiteiten. Onze teams begeleiden u vanaf het onderzoek naar uw wagenpark en de vereisten van uw transportroutes en -beperkingen tot het einde van de levensduur van uw trucks. Dit wordt bereikt door middel van analyses, diensten, aanbevelingen op het gebied van oplaadinfrastructuur, financiële instrumenten en transportoplossingen. Het niveau van ondersteuning dat wij bieden verandert niet, ongeacht het aantal voertuigen dat u beheert. Wij zijn er om u bij deze overgang te ondersteunen, van projectbeheer tot het beheer en de bewaking van de prestaties van uw wagenpark. We zullen u ook ondersteunen bij het dagelijkse gebruik van uw vrachtwagens (installatie van oplaadinfrastructuur, optimalisatie van het brandstofverbruik, enz.)

Sinds 2019 bieden wij een 100% elektrische aandrijflijn aan op onze Renault Trucks Master, D en D WIDE gamma's, die uw behoeften tussen 3,1 en 26 ton dekken. Dit is het breedste gamma op de markt, in termen van voertuigaanbod, en dekt het merendeel van de toepassingen.

Onze elektromotor wordt vervaardigd in onze fabriek in Blainville, Frankrijk. Ze is betrouwbaar, rendabel en geschikt voor uw activiteiten op het vlak van stadsdistributie, huisvuilophaling of levering op bouwterreinen. Binnenkort zal hij ook beschikbaar zijn voor de bouw, het goederenvervoer en zelfs voor langeafstandstransporten.

Renault Trucks zet zich in voor een duurzamer transport van goederen, ten voordele van uw bedrijf en het milieu. Ontdek ons huidige aanbod van100% elektrische transportoplossingen.

Renault Trucks D E-Tech

Ontdek hoe u kunt overschakelen op elektrische vrachtwagens

7 belangrijke punten om te overwegen

Download de checklist

Hoe financier je een elektrische truck?

Lees het artikel

Renault Trucks biedt manieren om uw rentabiliteit te verhogen

Renault Trucks ontwerpt voertuigen voor duurzaam transport die uw rentabiliteit garanderen. Dankzij onze kennis en ons streven om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen, ontwikkelt Renault Trucks voertuigen die op alternatieve brandstoffen rijden. Dankzij de steun van onze moedermaatschappij, de Volvo Groep, kunnen wij u betrouwbare, efficiënte en rendabele voertuigen aanbieden. De Groep heeft een eigen divisie in het leven geroepen die zich volledig inzet voor de energietransitie: Volvo Energy. Volvo Energy is verantwoordelijk voor de levering van nieuwe, gebruikte ofgereviseerde accu's en oplaadoplossingen voor elektrische voertuigen. Bovendien is Volvo Energy samenwerkingsverbanden aangegaan met de belangrijkste spelers in de sector om brandstofcellen en accu's te ontwikkelen waarmee we steeds efficiëntere elektrische voertuigen kunnen aanbieden zonder dat dit ten koste gaat van uw winstgevendheid.

renault trucks services

Verminder uw milieu-impact en verlaag uw TCO

Renault Trucks ondersteunt u met een compleet 360°-aanbod op het gebied van elektrische voertuigen en biedt u kant-en-klare decarbonisatieoplossingen voor uw bedrijf.

De overgang van een vloot naar voertuigen die minder CO² verbruiken mag niet geïmproviseerd worden.Deskundige ondersteuning isessentieelvoor een probleemloze overgang. Zoals bij elke nieuwe technologie vereist de overstap naar een alternatieve brandstof soms een andere benadering van uw transportroutes en uw bredere bedrijf. Op lange termijn zal uw TCO (Total Cost of Ownership) echter dicht bij die van dieselvoertuigen liggen, maar met veel extra voordelen:

  • Vermindering van uw koolstofvoetafdruk
  • Toegang tot lage-emissie zones (LEZ), die steeds meer verspreid worden in stadscentra
  • Verbeterde groene geloofsbrieven voor uw bedrijf bij uw klanten en uw partners
  • Vermindering van het bestuurdersverloop, als gevolg van het rijcomfort van elektrische voertuigen

Als u meer wilt weten over alternatieve brandstoffen of ons aanbod van elektrische bedrijfsvoertuigen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Neem contact op met onze experts in decarbonisatie

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over de producten en evenementen van Renault Trucks. In elke e-mail die ik ontvang zal ik de mogelijkheid hebben om deze communicatie stop te zetten.
Set canonical URL
Off