Share

Rapportage

Elektrische trucks leasen is handig, milieuvriendelijk en kostenbesparend

Green Energies

3min
ZE

Jean Francesco Hächler is Country Manager bij Renault Trucks Financial Services. Hij biedt klanten van Renault Trucks - waaronder Carlsberg- een keuze aan lease-oplossingen die budgettaire en operationele voordelen opleveren.

"Ik woon en werk in Zürich, een van de bank- en financiële centra van de wereld. Net als in de rest van Zwitserland evolueert het stadsvervoer in mijn stad in de richting van e-mobiliteitsoplossingen om de levenskwaliteit in het stadscentrum te verbeteren en de totale CO2-uitstoot te verminderen. Persoonlijk kan ik deze trend naar schonere, energie-efficiëntere en stillere vervoersoplossingen, die compatibel zijn met energie uit hernieuwbare bronnen, alleen maar toejuichen.

 

Met elektrische vrachtwagens financier ik eco-mobiliteit

Mijn werk bij Renault Trucks Financial Services bestaat uit het samenstellen van financieringsoplossingen voor bedrijven die een of meer elektrische vrachtwagens aan hun wagenpark willen toevoegen. Ik raad bijna altijd leasing aan, in plaats van rechtstreekse aankoop. Gezien de totale eigendomskosten (TCO) van elektrische vrachtwagens is leasen financieel gezien veel zinvoller. Wat zijn nu de voordelen voor klanten van Renault Trucks Financial Services*? Zij hoeven alleen maar te rijden; wij zorgen voor de rest! Eenvoudig gezegd, Renault Trucks neemt de verantwoordelijkheid voor het onderhoud op zich. Als er ook maar een klein probleem is met een vrachtwagen, zorgt de fabrikant ervoor dat het voertuig zo snel mogelijk weer de weg op kan: dat is pas echt gemoedsrust.

 

E-mobiliteit wordt de sleutel tot het binnenhalen van nieuwe contracten

Er zijn ook heel praktische financiële voordelen voor transportondernemers die elektrische vrachtwagens gebruiken. Naast de voordelen voor het bedrijfsimago - e-mobiliteit wordt in alle sectoren van de industrie steeds belangrijker gevonden, en wordt de sleutel tot het binnenhalen van nieuwe contracten - hoeft er geen wegenbelasting te worden betaald. In Zwitserland bijvoorbeeld zijn elektrische vrachtwagens volledig vrijgesteld van wegenbelasting, wat een besparing betekent van Chf 20.000 (€ 18.980) voor een vrachtwagen die 35.000 kilometer (21.750 mijl) per jaar aflegt.

Dit was zeker een factor voor Carlsberg toen het bedrijf in februari van dit jaar een groot contract tekende met Renault Trucks voor 20 D Wide Z.E. 26-metrische ton vrachtwagens. Deze 100% elektrische voertuigen zullen gebruikt worden door de Zwitserse dochteronderneming van Carlsberg, de Feldschlösschen Brouwerij. Alle 20 vrachtwagens zullen dagelijkse rondes van tussen de 100 en 200 kilometer (60-125 mijl) maken om de klanten van de brouwerij vanuit haar 15 logistieke centra te bevoorraden. Ik ben er persoonlijk erg trots op dat ik een rol heb gespeeld bij het regelen van de financiering van dit historische contract."

*Renault Trucks Financial Services is de financierings- en verzekeringsdienst van Renault Trucks, een dochteronderneming van de Volvo-groep.

Profiel

Jean Francesco Hächler is Country Manager en specialist in niet-gemeenschappelijke leasetransacties. Hij heeft een Master in Corporate Finance van de Hogeschool voor Toegepaste Wetenschappen en Kunsten in Luzern. Hij begon zijn carrière bij Credit Suisse in 2001. Na zes jaar bij Xerox Leasing te hebben gewerkt, is hij in 2017 bij Renault Trucks Finance gaan werken. Tot zijn successen behoort het regelen van de financiering om het contract van de Carlsberg Group voor 20 Renault Trucks D Wide Z.E. vrachtwagens van 26 ton mogelijk te maken.

Jean Francesco Hachler