COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

24.11.2014

Renault Trucks T voor Marcel Jordan

Speciale opbouw voor luxe vervoer van paarden

Marcel Jordan Horse Transport uit Meijel heeft onlangs een Renault Trucks T 6x2 bakwagen met 460 pk in gebruik genomen. De truck is voorzien van een speciale paardenopbouw voor het luxe vervoer van paarden. Vooral de samenwerking met de Renault Trucks-organisatie en de vele opbouwmogelijkheden die de truck biedt, waren voor Marcel Jordan redenen opnieuw voor Renault Trucks te kiezen.

Marcel Jordan Horse Transport heeft samen met Roelofsen Raalte een uniek concept ontwikkeld voor paardenvervoer, waarbij het welzijn van paarden gedurende transport centraal staat. “Wij transporteren door heel Europa en aangrenzende landen (bijvoorbeeld Cyprus, Malta en Marokko) met lijndiensten van en naar Spanje, Portugal en Scandinavië. Het transport van paarden is een specialistisch vak waarbij de omgang met paarden, de verzorging onderweg, de inrichting van de vrachtwagen en het juiste rijgedrag van de chauffeur cruciale factoren zijn. Juist door geen concessies te doen aan het welzijn van de dieren, kan men tot optimale prestaties komen zowel onderweg als op de eindbestemming”, verklaart Marcel Jordan, eigenaar van Marcel Jordan Horse Transport.

De nu aangeschafte Renault Trucks T bakwagen heeft een speciale paardenopbouw van Roelofsen Horse Trucks uit Raalte. Het is een eigen bedacht concept waar het welzijn van de paarden centraal staat. Tijdens de reis hebben de paarden non-stop toegang tot hooi en water en door de speciale indeling staan de paarden in separate stands zonder dat ze moeten worden aangebonden waardoor ze vrij met hun hoofd naar beneden kunnen bewegen. Dit is van essentieel belang voor de gezondheid van de paarden tijdens lange transporten.

De opbouw is verder voorzien van voldoende opbergruimte en een 500 liter watertank. Aan de zijkant zijn er aparte luiken waarover de begeleiders kunnen lopen om de paarden te verzorgen.

Goede samenwerking
“Over alle details hebben wij zorgvuldig nagedacht. Alles staat in het werk om het de paarden zo comfortabel mogelijk te maken en stress te voorkomen. Om tot zo’n combinatie te komen, is een goede samenwerking tussen de verschillende partijen noodzakelijk. In de Renault Trucks-organisatie vinden wij een partner die met ons meedenkt. Zij bieden ons uitermate veel verschillende opbouwmogelijkheden waardoor wij tot het meest optimale concept kunnen komen”, legt Marcel Jordan uit.

Marcel Jordan Horse Transport heeft verschillende modellen Renault-trucks waaronder een Magnum, een Premium Route en een Master. Sinds kort rijdt het bedrijf met een Renault Trucks T met 460 pk. De verwachting is dat met de truck circa 150.000 km per jaar wordt gereden.

“In eerste instantie was ik vrij sceptisch ten opzichte van Renault Trucks. Het merk was waarschijnlijk niet voldoende bekend bij mij. Toen ik voor het eerst met een Renault-truck reed, kon ik echter niets verzinnen wat niet goed was aan de truck. Vanaf dat moment was ik om. Ook de nieuwe Renault Trucks T is een prettige truck. Hij is robuust en past goed bij het type werk dat wij ermee uitvoeren. Het is echt een Perfect Tool”, besluit Marcel Jordan.

Bekijk meer