COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


01.12.2015

RENAULT TRUCKS STELT TWEE INNOVATIES VOOR

Testen van verschillende technologie types

Renault Trucks zal op de 21e Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP 21) in Parijs aanwezig zijn met twee belangrijke innovaties voor de transportsector. De eerste is een zuiver elektrische vrachtwagen van 4,5 ton met brandstofcel, die Renault Trucks tentoon zal stellen in Bassin de la Villette. De tweede is een zuiver elektrisch aangedreven vrachtwagen van 16 ton die momenteel in reële omstandigheden wordt getest door Speed Distribution Logistique. Hij zal worden voorgesteld tijdens de Klimaatbezoeken van ADEME Île-de-France.

Renault Trucks neemt deel aan de COP 21, de Conferentie over de klimaatverandering van de Verenigde Naties, en stelt twee innovatieve elektrische voertuigen voor: de Maxity Électrique met een brandstofcel op waterstof en de zuiver elektrische Renault Trucks D. Deze voertuigen worden momenteel in reële omstandigheden getest door La Poste in Dole (Jura) respectievelijk Speed Distribution voor rekening van Guerlain in Parijs.

Renault Maxity Électrique
Symbio FCell, La Poste, McPhy Energy en de Compagnie nationale du Rhône (CNR) werden uitgekozen om de Maxity Électrique met brandstofcel op waterstof tentoon te stellen op hun stand in Bassin de la Villette, om waterstof in het kader van het initiatief 'Paris de l'Avenir' te promoten als middel tegen klimaatverandering. Renault Trucks en La Poste hebben in februari 2015 een elektrische vrachtwagen van 4,5 ton in het verkeer gebracht, de Renault Maxity Électrique met een brandstofcel ontwikkeld door Symbio FCell, die het rijbereik van het voertuig verdubbelt tot 200 kilometer. Zo elimineert de brandstofcel twee belangrijke remmen op het succes van elektrische voertuigen: het rijbereik en de laadtijd want de tijd die nodig is voor een tankbeurt met waterstof is vergelijkbaar met de tijd die nodig is om een dieseltank te vullen.

Elektrische Renault Trucks D
Renault Trucks is eveneens aanwezig op de COP 21 via de Klimaatbezoeken van het agentschap ADEME (Agence de l’environnement et de la maîtrise de l’énergie) Île-de-France, dat het publiek laat kennismaken met concrete oplossingen voor de klimaatverandering die reeds worden geïmplementeerd in Parijs. Het derde Klimaatbezoek houdt onder meer halt bij Maison Guerlain, 68 avenue des Champs-Elysées, waar deelnemers kunnen kennismaken met de zuiver elektrische versie van de Renault Trucks D. Dit voertuig, dat Speed Distribution Logistique, een gespecialiseerde transporteur uit Île-de-France, al achttien maanden in praktijkomstandigheden test voor rekening van Guerlain, stoot geen lawaai of vervuilende emissies uit en levert elke nacht aan de Parijse boetieks van Guerlain. Hij legt volledige ritten van 200 kilometer zuiver elektrisch af dankzij de mogelijkheid om onderweg deels bij te laden naargelang het batterijniveau en het logistieke leveringsschema.

Renault Trucks test verschillende types van technologieën in reële gebruiksomstandigheden, en dat in samenwerking met klanten die een duidelijke strategie hebben op het vlak van emissievrije voertuigen voor de stad. Renault Trucks heeft zich als doel gesteld om tegen 2020 een emissievrije vrachtwagen te ontwikkelen die rendabel is voor zijn klanten.