COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

14.08.2013

RENAULT TRUCKS PRESENTEERT NIEUW TRUCKGAMMA OP CARROSSERIE VAKDAGEN GORINCHEM

Hele nieuwe truckgamma aanwezig

Van 3 tot en met 5 september is Renault Trucks aanwezig op de Carrosserie Vakdagen in Gorinchem. Op de stand kunnen bezoekers kennis maken met de in juni gepresenteerde nieuwe langeafstand- en distributiemodellen van Renault Trucks.

Op de stand zullen een nieuwe Renault Trucks D Wide 280 DTI 8 en een Renault Trucks T 480 DTI 13 aanwezig zijn. Beide voertuigen zijn voorzien van de Optidriver automatische versnellingsbak, dat standaard op alle modellen wordt aangeboden. Daarnaast zal er een Renault Master op de stand staan. Op het buitenterrein staan daarnaast nog een tweede Renault Trucks D 280 DTI 8 en een bouwvoertuig Renault Trucks C 460 DTI 11.

Actie

Tijdens de Carrosserie Vakdagen kunnen bezoeker profiteren van de Optifleet actie. Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe gamma biedt Renault Trucks haar klanten een gratis Optifleet proefperiode aan. Op aanvraag wordt het fleet managementsysteem gedurende vijf maanden gratis geactiveerd op alle Renault Trucks voertuigen van de T, C en K range met DTI 11- of DTI 13-motoren die voor 31 december 2013 besteld worden.

Nieuw gamma

De presentatie van het nieuwe Euro 6-gamma van Renault Trucks op 11 juni had een uitzonderlijk karakter: het was de eerste keer dat een vrachtwagenfabrikant het volledige gamma in één keer vernieuwt. Het nieuwe productgamma werd ontworpen en ontwikkeld in nauwe samenwerking met vijftig internationale klanten en staat helemaal in het teken van efficiëntie.

Langeafstandsgamma

Voor het langeafstandsgamma wordt er voortaan één enkel voertuig aangeboden. Dit T-gamma werd ontworpen om de transportondernemers het perfecte evenwicht te bieden tussen brandstofbesparing en comfort. Dankzij de aerodynamische vorm van de nieuwe cabine worden de efficiëntie en het lage verbruik van de oude Premium Route en het comfort en het prestige van de Magnum verenigd in één nieuw voertuig. Het gamma beschikt over een verbeterde aandrijflijn met nieuwe Euro 6-motoren en een volkomen nieuwe cabine.

Dankzij het nieuwe ontwerp en de onder een hellingshoek van 12° geplaatste voorruit is de Cx-waarde met 12% verbeterd. In combinatie met de nieuwe aandrijflijn haalt het lange afstandsgamma hiermee de laagste verbruikscijfers van de markt: tot 5% lager dan de voorgaande generatie. En dit ondanks de opgelegde vereisten van de Euro 6-norm.

Distributiegamma

In het distributiegamma biedt Renault Trucks drie voertuigmodellen aan: de Renault Trucks D, beschikbaar van 10 tot 18 ton, de Renault Trucks D Wide, beschikbaar van 16 tot 26 ton, en de Renault Trucks D Access, een model met verlaagde cabine van 18 tot 26 ton. Als aanvulling hierop wordt het gamma aan het einde van het jaar uitgebreid met een model in het segment van 3,5 tot 7,5 ton.

Renault Trucks biedt standaard geautomatiseerde versnellingsbakken aan die het brandstofverbruik verlagen en zorgen voor minder slijtage aan het voertuig en de onderdelen waardoor de onderhoudskosten beperkt worden.

Constructiegamma

Renault Trucks biedt in het bouwsegment voortaan twee afzonderlijke gamma’s aan: het C en het K gamma. Het C gamma, dat verkrijgbaar is in twee cabinebreedtes, biedt een groot nuttig laadvermogen, een laag verbruik en een comfort dat vergelijkbaar is met dat van wegvoertuigen. De robuuste Renault Trucks K biedt de beste oploophoek van de markt. De twee gamma's beschikken over een volledig nieuwe aandrijflijn, een compleet nieuwe cabine en nieuwe Euro 6-motoren die identiek zijn aan die van het langeafstandsgamma.