COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

14.01.2019

Renault Trucks Masters voor VSW Expeditie

VSW Expeditie uit Enschede heeft twee Renault Masters Chassis-Cabine met Citybox opbouw in de vloot opgenomen. Het hoge laadvermogen, de gunstige prijs-kwaliteitverhouding en de betrokkenheid van bedrijfswagendealer Nijwa Groep gaven de doorslag.

VSW Expeditie is gespecialiseerd in transport van meubels en muziekinstrumenten. Onderdeel van het bedrijf is de White Glove Service, waarbij meubels in Nederland en Duitsland bij klanten thuis worden gebracht, uitgepakt en op de gewenste plaats worden gezet. VSW Expeditie zorgt in opdracht van diverse klanten voor de levering aan en financiële afwikkeling met particulieren. Voor deze White Glove Service zijn recent twee Renault Masters Chassis-Cabine met een motorvermogen van 170 pk aan het wagenpark toegevoegd. “Een zo hoog mogelijk laadvermogen was voor ons een belangrijke eis bij de oriëntatie, waarbij het totale voertuiggewicht onder de 3,5 ton moest blijven”, vertelt financieel manager Maarten van der Struik. “De Renault Master kwam met een nuttig laadvermogen van 1000 kilo als beste uit de bus.” Verschillende partijen waren betrokken bij de opbouw. De Citybox laadbak is opgebouwd door Brinks Carrosserieën uit Enschede. “De Citybox heeft een composiet vloerconstructie wat gunstig is met oog op het gewicht”, zegt Van der Struik. “Dat scheelt enkele tientallen kilo’s.”

Eco Mode-systeem
Om brandstofverbruik en CO2-uitstoot te beperken zijn de Renault Masters onder meer uitgerust met het Stop&Start-systeem, dat de motor automatisch afzet als het voertuig stilstaat voor een verkeerslicht, en het Eco Mode-systeem. Dat systeem reduceert motorkoppel om brandstof te besparen. Het comfort voor chauffeurs en bijrijders was eveneens een belangrijk aandachtspunt. “Onze mensen gaan altijd met zijn tweeën op pad en maken heel wat kilometers in Nederland en Duitsland”, zegt Van der Struik. “De chauffeur beschikt voor een goed comfort over een luchtgeveerde stoel en ook de bijrijder heeft een aparte, afzonderlijk geplaatste stoel. Onze chauffeurs zijn over het algemeen heel kritisch, maar over deze voertuigen heb ik alleen maar goede verhalen gehoord. Ze rijden goed, zijn comfortabel en zijn ook qua prijs-kwaliteitverhouding de beste combinatie.”

Capaciteitsvraag
VSW Expeditie werkte bij de levering samen met de Hengelose vestiging van Volvo Trucks en Renault Trucks-dealer Nijwa Groep. “Dat verliep naar volle tevredenheid. Nijwa is op basis van onze wensen tot deze configuratie gekomen en dacht ook goed met ons mee om de periode van bestelling tot levering te overbruggen. Toen kregen wij de beschikking over twee andere auto’s om aan onze capaciteitsvraag te voldoen.”

Ook het onderhoud is ondergebracht bij Nijwa. Van der Struik: “Wij regelen de chauffeurs en betalen de brandstof en Maut, maar voor de rest willen wij geen omkijken hebben naar onze voertuigen. Dat neemt in dit geval Nijwa ons allemaal uit handen.”

Wagenpark
Het wagenpark van VSW Expeditie bestaat uit vier lichte bedrijfswagens en 22 trucks. Het bedrijf is in opdracht van groothandels, fabrikanten en winkels in grote delen van Europa actief met het bezorgen van meubels.