COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

19.11.2015

RENAULT TRUCKS MASTER 4X4 VOOR HET MAMMOET RALLYSPORT DAKARTEAM

Uitstekende rijeigenschappen en een groot laadvermogen

De eerste kennismaking met de nieuwe Renault Trucks Master 4x4 was tijdens de afgelopen BedrijfsautoRAI in Amsterdam. De officiële aflevering van de Renault Trucks Master 4x4 is begin november geweest. Het Mammoet Rallysport Dakar team kan met deze uitvoering, omgebouwd door Oberaigner, zowel off-road rijden als tegelijkertijd meerdere personen vervoeren door de dubbele cabine van  Snoeks Automotive. Afgelopen weekend is het voltallige Mammoet Rallysport Dakar team gepresenteerd aan het publiek in Harskamp, de thuishaven van rallyrijder Martin van den Brink.

Het standaardchassis van de Renault Trucks Master 165.45 Gesloten Bestel L3H2 met achterwiel aangedreven dubbellucht is speciaal voor het Mammoet Rallysport Dakar team omgebouwd naar een 4x4 uitvoering. Oberaigner heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling van aandrijfsystemen wat doorslaggevend was voor de keuze. Oberaigner heeft een krachtig 4x4 concept ontwikkeld voor de Renault Master. Het systeem is beschikbaar voor verschillende Renault modellen die handgeschakeld zijn en achterwielaandrijving hebben.

“De complete 4x4 uitrusting weegt slechts 150 kg waardoor het voertuig niet veel zwaarder wordt. Voor wordt het voertuig verhoogd met 65 mm en achter met 45 mm hierdoor heeft het een gunstige bodemvrijheid. De Master beschikt over een groot laadvermogen en uitstekende rijeigenschappen. De 4x4 functie kan worden ingeschakeld wanneer dit nodig is. Bij een gladde of modderige ondergrond bijvoorbeeld. Bovendien blijft door gebruikt van ESP en ABS de controle van de voertuigdynamiek gehandhaafd tijdens normaal gebruik,” verklaart Erik Lenssen, Product Manager bij Renault Trucks Nederland.

Specificaties Renault Trucks Master 165.45 Gesloten Bestel L3H2 Achterwiel aangedreven dubbellucht

  • GVW van 4,5 ton; GCW van 7.500 kg
  • Vermogen van 165 pk Euro 6
  • Handgeschakelde versnellingsbak
  • Wielbasis van 3.682 mm
  • Uitvoering in kleur zwart