COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


20.01.2015

Renault Trucks K maakt indruk tijdens Dakar Rally

Martin van den Brink slaat nieuwe weg in

In 2014 slaat Rallyrijder Martin van den Brink een nieuwe weg in en gaat in zee met het Tsjechische MKR Adventure, bekend van Truck Racing. Deze samenwerking resulteert in een een volledig nieuwe rallytruck, een Renault Trucks K, waarmee het team gelijk vanaf het begin veel indruk maakt. Het doel was duidelijk: de Dakar Rally uitrijden en dagelijks de top tien halen.

Martin van den Brink en Pascal de Baar staan 4 januari in Buenos Aires aan de start van de Dakar Rally 2015 met een nieuwe rallytruck, een Renault Trucks K. wederom in de hoofdstad van Argentinië bereikt het duo van Mammoet Rallysport de finish. Het was een zware rally, waar alles in zat. 

Onderweg krijgt het team van Mammoet Rallysport te maken met de nodige technische problemen, waaronder kapotte schokbrekers, een verstopt brandstoffilter en tijdens de tiende etappe vat het achter-differentieel vlam. Het Mammoet-duo laat zich niet ontmoedigen. In de elfde etappe is Martin van den Brink helemaal terug in de race door naar volle tevredenheid als achtste te eindigen. In de twaalfde etappe lijkt het weer mis te gaan. Problemen met het stuurhuis houden van den Brink uit de top tien. In de etappe daarna tonen ze echter strijdlust en verbazen ze vriend en vijand door met de negende en elfde tijd richting het finishpodium in Buenos Aires te rijden, waar ze als helden worden ontvangen. 

Het team van Martin van den Brink eindigt in het eindklassement uiteindelijk als 17e. Pascal de Baar, die zijn rol als snelle assistent met de gebruikelijke liefde en volle overgave vervulde, komt in de eindrangschikking terecht op plaats 31.  

De medaille, die alle deelnemers ontvangen als ze de rally volbrengen, vormde het tastbare bewijs voor een bewonderenswaardig staaltje doorzettingsvermogen. “De monteurs van Mario Kress Adventure en van Mammoet Rallysport hebben ons in de race gehouden,'' aldus Martin. Op het podium delen zij dan ook, volledig terecht, in de ongeremde vreugde van Mammoet Rallysport. 

Renault Trucks feliciteert het team met dit geweldige resultaat!