COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


20.03.2015

Renault Trucks T Optifuel 2015

Optimale brandstofbesparing

De Renault Trucks T is nu verkrijgbaar in een Optifuel-uitvoering. Deze uitvoering beschikt over een allesomvattende aanpak voor het terugdringen van het brandstofverbruik en is ontworpen om vanaf de eerste kilometer het verbruik te verlagen.

De Renault Trucks T Optifuel brengt alle kwaliteiten van de Renault Trucks T samen: de aerodynamische aspecten, de intelligente techniek, maar ook de aanvullende diensten van Renault Trucks. Efficiënt zijn in brandstofeconomie vraagt om een voertuig dat goed geconfigureerd is. De Renault Trucks T is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, de DTI 11 430 pk en de DTI 11 460 pk, en is standaard uitgerust met alle denkbare aerodynamische voorzieningen om de luchtweerstand te minimaliseren (dakspoiler en zijfenders, spoiler geïntegreerd in het koplamphuis, verbredingen in de deur en zijskirts). Daarnaast is de truck standaard uitgerust met een reeks intelligente technologieën, samengevat in het Fuel Eco pakket. Dit behelst onder meer een begrensde powermodus, Eco cruise control met Optiroll (uitrolmodus),  een stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst en een ontkoppelbare compressor. De snelheid van het voertuig is begrensd op 85 km per uur.

Een volledig geoptimaliseerde truck is echter niet voldoende voor een optimale brandstofeconomie. Daarom wordt de Renault Trucks T Optifuel geleverd inclusief het Optifuel Programma dat onder meer bestaat uit een instructiemodule ‘zuinig rijden’ en software voor het monitoren en analyseren van het rijgedrag van de chauffeurs.

Om het brandstofverbruik nog lager te maken en daarmee de kostenefficiëntie te verhogen hebben vervoerders de mogelijkheid om Optifleet te activeren: de Renault Trucks Fleetmanagementoplossing. Deze software is beschikbaar in vier modules en stelt vervoerders in staat hun voertuigen in realtime te lokaliseren (Map-module),  op afstand technische hulp in te schakelen (Check-module), informatie te verzamelen over rijtijden en data te archiveren (Drive-module). Ook kunnen chauffeurs dankzij Optifleet contact houden met hun thuisbasis en communiceren via elektronisch berichtverkeer (Link-module).