COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


24.03.2017

OPTIFUEL CHALLENGE 2017: WIE VEROVERT ER EEN PLAATS IN DE FINALE?

Renault Trucks organiseert de vierde editie van de Optifuel Challenge, de competitie op het gebied van zuinig rijden.

De vierde editie van de Optifuel Challenge, de door Renault Trucks georganiseerde competitie op het gebied van zuinig rijden, gaat van start. In totaal meer dan 2500 internationale chauffeurs gaan in hun eigen land de strijd aan, aan het stuur van de Renault Trucks T Optifuel 13 liter. De beste chauffeur van elk land, degene die in staat blijkt om zeer zuinig te rijden zonder concessies te doen aan de commerciële rijsnelheid, plaatst zich voor de grote internationale finale die najaar 2017 zal plaatsvinden.

Als het gaat om brandstofbesparing is er natuurlijk een hoofdrol weggelegd voor de truck, maar ook de bestuurder speelt een grote rol, zoals de Optifuel Challenge van Renault Trucks duidelijk laat zien. In deze competitie, die gericht is op rationeel rijgedrag en sinds 2012 om de twee jaar wordt gehouden, gaat het om de internationale chauffeur die het best presteert op het gebied van zuinig rijden. Meer dan 2500 internationale chauffeurs uit 30 verschillende landen maken zich op voor de strijd aan het stuur van de Renault Trucks T. Een karavaan van tien vrachtwagens type Renault Trucks T480 Optifuel begeeft zich vanaf april 2017 op de Europese wegen.

De voertuigen zijn uitgerust met alle meest recente innovaties op het gebied van brandstofbesparing. Ze zijn voorzien van aerodynamische elementen zoals dakspoilers, zijspoilers en ook zijskirts en plaatwerkverlengingen. Ze hebben een 13-litermotor Euro 6 stap C met common-rail-injectiesysteem, waarvan de power-modus is uitgeschakeld. Verder zijn de trucks uitgerust met eco-cruisecontrol met gecontroleerde vrijloop Optiroll, met een ontkoppelbare luchtcompressor, een stuurbekrachtigingspomp met variabel debiet en met automatische uitschakeling van de motor. Deze trucks van de meest recente generatie worden bovendien uitgerust met de predicatieve cruisecontrol Optivision die, met behulp van een gps-verbinding, de schakel- en acceleratiestrategie en de voertuigsnelheid kan aanpassen aan het reliëf van het ingevoerde traject. Voorzieningen die in steeds hogere mate bijdragen aan de winstgevendheid van transportbedrijven.

Na een serie voorselecties zullen de zuinigst rijdende chauffeurs van elk land het in de nationale finales tegen elkaar opnemen. Van elk land zal de best presterende chauffeur deelnemen aan de grote internationale finale van de Optifuel Challenge, die wordt gehouden in oktober 2017. Vanaf april 2017: de voorselecties Elk land dat deelneemt aan de Optifuel Challenge organiseert voorselecties.

Oktober 2017: de internationale finale

De zuinigst rijdende chauffeur van elk van de 30 bij de competitie betrokken landen zal deelnemen aan de grote internationale finale die plaats zal vinden in oktober 2017. De finale wordt in twee gedeelten opgesplitst: de deelnemers moeten eerst een vragenlijst invullen waarmee hun kennis op het gebied van zuinig rijden wordt getest. Vervolgens gaan ze met de Renault Trucks T Optifuel de openbare weg op voor een rit van veertig minuten. De winnaar is diegene die in staat is om zeer zuinig te rijden zonder concessies te doen aan de commerciële rijsnelheid.

Lijst van de 30 deelnemende landen:

Algerije, België, Bulgarije, Chili, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, Israël, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Marokko, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Tunesië, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland.

Bekijk meer