COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


04.07.2013

Optifleet Gratis vijf maanden op proef

Gratis vijf maanden op proef

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe gamma biedt Renault Trucks haar klanten een gratis Optifleet proefperiode aan. Deze oplossing voor wagenparkbeheer stelt de klant in staat om de rentabiliteit van het bedrijf te verhogen. Optifleet wordt op aanvraag gedurende vijf maanden gratis geactiveerd op alle Renault Trucks voertuigen van de T, C en K range met DTI 11- of DTI 13-motoren die voor 31 december 2013 besteld worden.

Met Optifleet kunnen klanten tot 5.000 euro per jaar en per voertuig besparen. Alle nieuwe trucks zijn standaard uitgerust met deze oplossing en het zal geactiveerd worden voor alle voertuigen van de T, C en K range met DTI 11- of DTI 13-motoren die voor 31 december 2013 besteld worden (met uitzondering van de Link-module).

Optifleet maakt het mogelijk om één voertuig of een heel wagenpark te lokaliseren, te communiceren met de chauffeurs, de technische gegevens per voertuig en per chauffeur te monitoren en downloaden, de rijtijden van chauffeurs te raadplegen en de prestaties van de chauffeurs en het verbruik van de trucks te analyseren. De doelstelling is de productiviteit van het wagenpark te verbeteren en de exploitatiekosten te verminderen.

Optifleet combineert een computer die in het voertuig is geplaatst, een telecommunicatiesysteem voor het uitwisselen van de gegevens en een internetsite waarop alle informatie toegankelijk wordt gemaakt.

Het Optifleet aanbod bestaat uit vier modules:

  • De Check module stelt de technische informatie van het voertuig ter beschikking om met name het verbruik te verminderen.
  • De Drive module maakt het mogelijk om informatie over de rijtijden te verkrijgen en op afstand de gegevens van de chauffeurskaart en van de tachograaf te downloaden.
  • De Map module biedt real-time geolokalisatie
  • De Link module biedt de mogelijkheid om met de chauffeur te communiceren

Optifleet is beschikbaar in heel Europa.

Met Optifleet en Optifuel Infomax, twee oplossingen die elkaar perfect aanvullen, biedt Renault Trucks zijn klanten een reeks oplossingen aan voor het meten, analyseren en opvolgen van brandstofverbruik. Hiermee kunnen ondernemingen zowel een klein als een groot wagenpark aanzienlijk besparen op verbruikskosten. Bovendien kunnen deze oplossingen worden aangepast aan alle activiteiten, zowel in de bouw, distributie of langeafstand transport.