COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

16.03.2015

NOVITEITEN VAN HET BOUWGAMMA VAN RENAULT TRUCKS OP INTERMAT

Presentatie van de noviteiten op Intermat van 20 t/m 25 april 2015

Renault Trucks presenteert de noviteiten van het bouwgamma tijdens Intermat in Parijs, van 20 t/m 25 april 2015. Op de stand van Renault Trucks (Hal 6, gangpad C, stand 083) worden in het bijzonder de Renault Trucks C XLOAD Betonmixer, de C 8x4 Tridem en de K Xtrem getoond.

Op de internationale beurs voor de bouw- en bouwmaterialenindustrie, van 20 t/m 25 april 2015 in Parijs, presenteert Renault Trucks een groot aantal voertuigen van het C en K gamma voor de bouw. Bovendien nodigt Renault Trucks klanten uit om kennis te komen maken met de nieuwe configuraties van de Renault Trucks C en K en met de bijbehorende services. Dankzij de vele beschikbare uitvoeringen en de modulaire opbouw van de twee gamma's kan Renault Trucks zijn klanten uit de bouwsector, ongeacht hun werkgebied, een robuuste transportoplossing bieden, die bovendien hun exploitatiekosten verlaagt.

Renault Trucks zal op de stand een C 8x4 XLOAD tonen (uitgerust met betonmixer). Model C XLOAD is onderwerp geweest van een studie voor een verlaging van het ledig gewicht, waardoor ondernemers per rit meer beton kunnen meenemen en daarmee hun productiviteit en rentabiliteit kunnen verhogen.

Ook toont Renault Trucks de C 8x4*4 Tridem. Dankzij de gestuurde vierde as, is de draaicirkel teruggebracht tot 90 cm, waardoor de wendbaarheid van het voertuig duidelijk is verbeterd. Dit model wordt ook aanbevolen voor carrosserieën waarbij het gewicht voornamelijk op de achterzijde van het voertuig drukt, zoals bij een kraan, een afzetcontainer, een haakarm of een kolkenzuiger.

Klanten met activiteiten in en rondom steengroeven kunnen kennis maken met de K 8x4 Xtrem, die in het bijzonder wordt gekenmerkt door een versterkt chassis en een nieuwe geautomatiseerde Optidriver Xtrem-versnellingsbak met een voor deze zware toepassing verstevigd mechanisme. De K Xtrem is uitgerust met 24"-banden die voor de weg zijn gehomologeerd. Deze band, die Renault Trucks als eerste in Europa standaard op vrachtwagens heeft geïntroduceerd, verhoogt de laad- en doorwadingscapaciteiten nog verder, dankzij een grotere bodemvrijheid en een gunstiger aangrijppunt en aanloophoek.

Daarnaast wordt er een Renault Trucks C 6x4 OptiTrack op de stand getoond. OptiTrack biedt het voertuig een tijdelijke mobiliteitsverhoging dankzij twee hydraulische motoren in de naven van de voorwielen. Met dit systeem kan men, wanneer dit gewenst is, tijdelijk over volledige aandrijving beschikken, zonder te maken te hebben met de beperkingen van een "traditioneel" voertuig met aandrijving op alle wielen, vooral op het gebied van brandstofverbruik, laadhoogte, onderhoud en extra gewicht.

Ook de C Cab 2.3 m 6x4 staat op de stand op Intermat. Dit voertuig is aangepast aan de behoeften van transporteurs die materiaal vervoeren in en om de stad. Dit voertuig is standaard uitgerust met een geautomatiseerde Optidriver-versnellingsbak. Dankzij de beperkte hoogte en breedte van de cabine is dit voertuig bijzonder wendbaar en kan de bestuurder probleemloos talloze malen in en uit de cabine stappen.

In 2013 en 2014 bracht Renault Trucks een heel nieuw gamma op de Europese markt. Inmiddels heeft het merk de nieuwe trucks ook in het Midden-Oosten en Afrika geïntroduceerd, waarmee de mondiale aanwezigheid van het merk nog eens wordt bevestigd. Renault Trucks zal op Intermat een Renault Trucks K introduceren in de configuratie van een 6x4-trekker.

Renault Trucks presenteert zijn voertuigen van 20 t/m 25 april 2015 tijdens Intermat (Hal 6, gangpad C, stand 083).

Onze klanten kunnen ook bouwvoertuigen van het C en K gamma aantreffen op de stands van de carrosseriebouwers waarmee wij samenwerken.