COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


18.07.2013

KOERIERSDIENST LEERDAM

“In een Renault voel ik me thuis”

Arie den Braber is eigenaar van Koeriersdienst Leerdam en wisselt van voertuig al naargelang zijn lading, die kan variëren van kranten tot kleding. Hij blijft echter wel altijd trouw aan Renault Trucks, én aan het advies van Koen Dijkers van de Renault Trucks garage in Nieuwland. Arie den Braber is eigenaar van Koeriersdienst Leerdam en wisselt van voertuig al naargelang zijn lading, die kan variëren van kranten tot kleding. Hij blijft echter wel altijd trouw aan Renault Trucks, én aan het advies van Koen Dijkers van de Renault Trucks garage in Nieuwland

Arie den Braber: “Ondertussen ben ik al een tiental jaar klant bij deze garage, maar ik rijd al langer met voertuigen van Renault Trucks. Noem me gerust een fan, ik heb zelfs hun Facebook pagina geliked. Voor mijn laatste voertuigen heb ik me laten adviseren door Koen Dijkers van de Renault Trucks garage in Nieuwland. Je merkt goed dat zij zich toeleggen op professionele gebruikers. Ze weten altijd precies wat je nodigt hebt, komen zelf met ideeën én hebben een grote voorraad aan onderdelen zodat een voertuig zo kort mogelijk buiten gebruik is. Daarnaast kunnen ze altijd zorgen voor vervangend vervoer, waardoor ik geen jobs moet missen bij gebrek aan rollend materieel. Niemand neemt toch graag verplicht vakantie omdat je voertuig in de garage is? Klanten gaan altijd voor, zeker als eigen rijder in moeilijke economische tijden.

Ik vervang mijn voertuigen ongeveer om de vier jaar, en in februari heb ik mijn Renault Maxity ingeruild voor een Renault Master 150-45 CC met CityBox. Deze wordt onder meer gebruikt voor het vervoer van kleding en om ’s nachts de kranten van de drukker naar een verdeelpunt te brengen. Dat deed ik voorheen met een Renault Maxity. Dat was een prima truck, maar qua verbruik scoort de nieuwe Renault Master toch heel wat beter. Ongetwijfeld het gevolg van een lager eigen gewicht in combinatie met de allernieuwste motortechnieken. Op het vlak van verbruik heb ik trouwens heel wat opgestoken bij de opleidingen voor de Code 95. Naast zuinig rijden volgde ik ook een module rond de elektronische tachograaf en het vastzetten van ladingen. Door de beste rijtechnieken toe te passen op de toch al zuinige Renault Master, slaag ik erin om het verbruik terug te brengen tot 1 op 8. En dat is mooi meegenomen met de huidige brandstofprijzen.

De Renault Trafic gebruiken we – ikzelf of een van mijn oproepchauffeurs – vooral voor het vervoer van kleinere pakketten. De Renault Trafic is wat compacter en dat is vooral handig in de smallere winkelstraten van onze Nederlandse binnensteden. Hij heeft ook een lage laaddrempel en een brede laadopening, wat extra comfortabel is. Met dat voertuig blijf ik voor het verbruik zelfs rond de 1 op 13, zelfs bij korte afstanden!”

KOERIERSDIENST LEERDAM

Renault Trucks: 1 Renault Master 150 pk bakwagen, 1 Renault Trafic 120 pk
Activiteiten: Palletvervoer, sneltransport, koeltransport
Werkgebied: Nederland
Kilometer per jaar: Alles samen 80.000 à 100.000 kilometer
Verbruik: Renault Master bakwagen 12,5l/100 km, Renault Trafic 7l/100 km

Arie den Braber is eigenaar van Koeriersdienst Leerdam en wisselt van voertuig al naargelang zijn lading, die kan variëren van kranten tot kleding. Hij blijft echter wel altijd trouw aan Renault Trucks, én aan het advies van Koen Dijkers van de Renault Trucks garage in Nieuwland.