COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

29.10.2014

Is uw truck al winterproof?

Voorkom problemen

De winter komt er weer aan. Is uw truck al winterproof? Vergeet bijvoorbeeld niet uw standkachel te laten controleren om te voorkomen dat het straks tijdens pauzes of ‘s nachts koud is in de cabine. Of erger, dat de motor niet start. Want in sommige gevallen wordt de standkachel ook gebruikt voor het verwarmen van het koelsysteem en verwarmt hij de motor voordat de truck gestart wordt.

Bij extreem lage buitentemperaturen kan het zijn dat de motor niet start. Deze kans wordt veel kleiner als de standkachel ook gebruikt wordt voor het verwarmen van het koelsysteem. Een belangrijk voordeel is dat hierdoor het brandstofverbruik wordt gereduceerd, omdat stationair draaien van de motor voor het wegrijden niet meer nodig is.

Nu de winter nadert, is een controle van de standkachel aan te bevelen. Als een standkachel namelijk lange tijd niet wordt gebruikt, kan het zijn dat deze opstartproblemen heeft. Met als gevolg minder comfort en - als de standkachel ook gebruikt wordt om het koelsysteem te verwarmen - onnodig brandstofverbruik. Neem het zekere voor het onzekere en maak een afspraak bij uw Renault Trucks-dealer.

Klik hier voor een dealervestiging bij u in de buurt.