COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

17.04.2018

ILB LOGISTICS BREIDT UIT MET DRIE RENAULT TRUCKS T 460

ILB Logistics in Oss breidt haar wagenpark uit met drie Renault Trucks T ADR-trekkers. Het betreft een herhalingsaankoop; de nieuwe trucks zijn samengesteld volgens exact dezelfde specificaties als de eerste Renault Trucks T van de transporteur. Deze heeft de afgelopen twee jaar in het internationaal tanktransport uitstekende prestaties geleverd, aldus de directie. Een vierde Renault Trucks T staat in optie.

Bij de keuze voor uitbreiding heeft ILB Logistics geselecteerd op aanschaf- en onderhoudskosten, brandstofverbruik en chauffeurscomfort. Dat de som van deze delen gunstig uitviel voor Renault Trucks, was voor Bjorn van Ginneken, Unit Manager Liquid Bulk, geen verrassing: “We hadden vanuit het verleden alleen andere merken in de vloot. De chauffeur is er destijds neutraal ingestapt en is buitengewoon tevreden over het comfort en de ruime leefomgeving van de Renault Trucks T. Als fleetowner houd ik de kosten en de opbrengst van de voertuigen nauwgezet bij. Het verbruik van de Renault Trucks T springt er in positieve zin uit. Met vier van zulke trucks, die continu onderweg zijn, besparen we duizenden euro’s per jaar.”

Lichtgewicht componenten
Evenals hun voorganger zijn de drie nieuwe Renault Trucks T uitgerust met 460 pk, een PTO voor de vloeistofcompressor en lichtgewicht componenten. “Met onze nieuwe lichtgewicht opleggers blijft de totale combinatie beneden de 15 ton. Ook hier helpen alle beetjes om zoveel mogelijk kilo’s weg te laden”, vertelt Van Ginneken. “Renault Trucks heeft een goede follow-up geleverd aan onze wensen en eisen. Zo zijn de trucks bijvoorbeeld uitgerust met een retarder, waardoor de kruissnelheid bergafwaarts wordt vastgehouden zonder bij te remmen. Dat biedt extra rijcomfort en veiligheid en spaart bovendien de remvoeringen.”

“De begeleiding tijdens het aankooptraject en de coördinatie met de dealer, BAS Truck Center in Veghel, is net als de eerste keer prima verlopen. En dat alles binnen een relatief korte levertijd, want we hebben de trucks binnen zes weken geleverd gekregen.”

Operational lease
De Renault Trucks T’s worden ingezet voor het internationaal tankvervoer van vloeibare levensmiddelen en chemicaliën. Van Ginneken kiest bewust voor operational lease om, waar zijn trucks zich ook in Europa bevinden, verzekerd te zijn van optimale beschikbaarheid voor een vast maandbedrag. “Renault Trucks en BAS Truck Center in Nijmegen ontzorgen ons daarin volledig. Zij plannen de trucks in wanneer het ons uitkomt, in de weekenden en tussendoor, zodat ons werk niet blijft liggen.”