COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

29.06.2015

Geodis Road Nederland

Renault Trucks T benchmark winnaar

GEODIS Road Nederland, gevestigd in Lekkerkerk, is voor het mondiaal opererende GEODIS één van de voornaamste testlocaties voor Euro VI. De Renault Trucks T won de benchmark die het bedrijf hield op basis van kwaliteit en de lage exploitatiekosten. Inmiddels zijn er zes Renault Trucks T trekkers aan het wagenpark toegevoegd.

De zes Renault Trucks T trekkers worden ingezet voor de container trucking activiteiten, een van de sectoren waarin GEODIS Road actief is. Bram Biemans, Managing Director GEODIS Road Nederland: “Voor container trucking hebben wij een benchmark gedaan in het kader van Euro VI, daar kwam Renault Trucks als zeer aantrekkelijk voertuig uit naar voren. De stap naar Euro VI was voor ons noodzakelijk vanwege de werkzaamheden van en naar de Maasvlakte. Gedurende de benchmark hebben we voornamelijk beoordeeld op aanschafwaarde, fuel verbruik/management en de overall exploitatiekosten. Wat we bij de nieuwe generatie Renault Trucks T bovendien aantrekkelijk vonden was het comfort en de ergonomie. De trucks zijn nu drie maanden in bedrijf en we ontvangen positieve reacties van de chauffeurs. Wat betreft het brandstofverbruik kunnen we nog niet al te veel zeggen, wel zijn de eerste conclusies uiterst positief.” GEODIS Road Nederland is actief in de Benelux en Noord Frankrijk en richt zich op vier sectoren: chemie, gas, bulkbier en container trucking. 

Wereldwijd actief
GEODIS is een Supply Chain Operator, wereldwijd actief en onderdeel van SNCF Logistics. De Business Line Road heeft een jaaromzet van ruim 900 mln euro binnen Europa, wat onder andere gerealiseerd wordt met een wagenpark van 2.250 trekkers, 650 bakwagens en meer dan 5.000 trailers. GEODIS heeft in de Benelux ongeveer 1.000 medewerkers en 285.000 m2 opslagruimte, verspreid over 13 locaties in onder andere Rotterdam, Amsterdam, Venlo, Venray, Enschede, Antwerpen, Almere en Zaventem.  Er wordt continu geïnvesteerd in trainingen en opleidingen voor de medewerkers en in ICT om ook in de toekomst innovatieve logistieke processen te kunnen garanderen. 

Meer informatie Renault Trucks T