COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

20.11.2013

Ewals Cargo Care kiest voor Renault Premium

"De Renault Premium heeft een laag eigen gewicht, lage exploitatiekosten en een laag brandstof-verbruik"

Ewals Cargo Care kiest voor Renault Premium

Ewals Cargo Care heeft onlangs tien Renault Premium 460 EEV trekkers in gebruik genomen voor haar Tsjechische vestiging. De keuze voor dit type truck werd ingegeven door een test van ruim een jaar, waarbij de lage exploitatiekosten en het brandstofverbruik doorslaggevend zijn geweest. De trucks werden geleverd door Renault Trucks Nederland in samenwerking met Nebim.

Door vooraf te testen kreeg Ewals Cargo Care een gewogen beeld van de Renault Premium. Roel Strous, Technical Commercial Manager: “Wij wilden vooraf testen met een aantal voertuigen. De Renault Premium heeft de juiste mix: een laag eigen gewicht, lage exploitatiekosten en een laag brandstofverbruik. Vanuit Tsjechië wordt nationaal en internationaal gereden voor onder meer de automotive industrie, maar ook bijvoorbeeld de papierindustrie. Dat betekent dat de lading in gewicht enorm kan variëren: van zes tot twintig ton. Wij zochten een truck die daar soepel mee omgaat, voldoende kracht heeft en toch zuinig in verbruik is. Daarnaast zochten we bedieningsgemak en ook dat biedt de Renault Premium door de automatisch schakelende versnellingsbak Optidriver+ en Optiroll. Met die laatste functie wordt automatisch de functie ‘gecontroleerd freewheelen’ van de Optidriver + versnellingsbak ingeschakeld, waardoor de massatraagheid van het voertuig optimaal kan worden benut en dat levert weer een brandstofbesparing op. Om het brandstofverbruik nog verder in te perken hebben we de trucks ingeregeld op maximaal 85 kilometer per uur.”

Onderhoud in vertrouwde handen
Belangrijk voor Ewals Cargo Care was het netwerk van Renault Trucks. In Tsjechië zijn de netwerken van Volvo Trucks en Renault Trucks geïntegreerd, net als in Nederland. “Dat biedt enorm veel voordeel, want ondanks het feit dat Renault Trucks een nieuw merk is binnen onze vloot, houden we toch dezelfde aanspreekpunten voor het onderhoud.”

Over Ewals Cargo Care
Ewals Cargo Care is opgericht in 1906 en inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Het bedrijf is actief in twaalf landen met 49 kantoren en heeft een uniek Europees cross-dock netwerk. Ewals Cargo Care is specialist in de automotive logistiek, papier- en verpakkingsindustrie, industrie en retail. Het bedrijf heeft 1.600 medewerkers, waaronder 550 chauffeurs. Het wagenpark bestaat onder meer uit 3.000 Mega huckepack trailers en 400 trekkende eenheden.