COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

14.08.2013

DE LAATSTE TWEE RENAULT MAGNUMS ROLLEN VAN DE BAND IN BOURG-EN-BRESSE

Een carrière van 23 jaar

Twee weken na de lancering van het nieuwe productgamma in Lyon, sluit Renault Trucks het hoofdstuk van de Renault Magnum af. Op woensdag 26 juni werden de sleutels van de laatste Renault Magnum in de fabriek van Bourg-en-Bresse overhandigd aan de Franse transporteur Robert Chabbert.

23 jaar geleden werd de AE, de voorloper van de Renault Magnum, geïntroduceerd. Iedereen herinnert zich de schok die dit revolutionaire concept in de transportwereld veroorzaakte.

Op 11 juni presenteerde Renault Trucks in Lyon het nieuwe Euro 6 gamma, waaronder het langeafstand voertuig de Renault Trucks T. Trouw aan de Renault Magnum heeft de T range ook een versie met een vlakke voer, waarbij de cabine boven de motor is geplaatst.

Op woensdag 26 juni rolden de twee laatste Renault Magnums van de band in de fabriek van Bourg-en-Bresse. Eén van deze werd in Bourg-en-Bresse overhandigd aan de Franse transporteur Robert Chabbert, de andere werd overgedragen aan het Conservatoire de la fondation Berliet dat het zal toevoegen aan de collectie voertuigen in het museum.

Een carrière van 23 jaar

  • In 1990 werd er een revolutionair concept ontwikkeld: de Renault AE met vlakke vloer en een cabine van 1,87 meter hoog. Een innovatief design, een ongeëvenaard interieurcomfort, totale bewegingsvrijheid en een ongekend comfort aan boord waren de unieke kenmerken van de cabine van de Renault Magnum die van hem de meest comfortabele vrachtwagen op de markt maakten.
  • In 1991 werd de Renault Magnum verkozen tot "Truck of the year".
  • In 1997 kreeg het voertuig een nieuw interieur waardoor het comfort voor de chauffeur werd geoptimaliseerd. In 2005 en 2006 werd de Renault Magnum aangeboden met een nieuw chassis en nieuwe componenten om te kunnen beantwoorden aan de eisen van de Euro 5-norm.
  • In 2008 kreeg de Renault Magnum een hogere cabine en meer opbergruimte.
  • In 2011 lanceerde Renault Trucks de Magnum Legend, een serie van slechts 99 genummerde exemplaren in de zwart-witkleuren van zijn voorloper, de AE.

Transportfirma Chabbert

De Franse transportfirma Chabbert, opgericht in 1969, biedt gecombineerd transport en transport van zeecontainers aan. Chabbert is een van de marktleiders in de wereld van het transport van zeecontainers. Hun wagenpark bestaat uitsluitend uit voertuigen van Renault Trucks, met name 60 trekkers waaronder 50 Magnums. In 2013 heeft de transporteur een bestelling geplaatst van 22 Magnums.