Nieuws


 

13.04.2017

BESTE RENAULT TRUCKS-DEALER VAN NEDERLAND

Renault Trucks-dealer Van Dijk Groep, met vestigingen in Culemborg, Utrecht en Woerden, is in het klanttevredenheidsonderzoek van Renault Trucks als hoogste geëindigd. In het onderzoek genaamd REx (Retail Excellence) dat vanaf januari 2015 door TNS NIPO wordt uitgevoerd, onderzoekt Renault Trucks de loyaliteit en tevredenheid van haar klanten op verschillende gebieden. De resultaten uit REx geven zowel de service-organisatie als het sales team de mogelijkheid de dienstverlening te optimaliseren.

REx is een onderzoek dat in opdracht van Renault in heel Europa wordt uitgevoerd op dezelfde wijze. Sinds januari 2015 onderzoekt Renault hiermee de loyaliteit en tevredenheid van haar klanten over de organisatie. Renault Trucks-dealer Van Dijk Groep eindigt over het jaar 2016 met 87 punten en wint hiermee het klanttevredenheidsonderzoek. In 2015 eindigde de Van Dijk Groep ook op de eerste plaats.

Het doel van REx is de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten te verbeteren. Een klant die een werkplaats heeft bezocht of een nieuwe bedrijfswagen geleverd heeft gekregen, wordt direct in het navolgende kwartaal gebeld. Het onderzoek wordt als telefonisch interview in opdracht van Renault Trucks uitgevoerd door TNS NIPO. In 2016 zijn 865 interviews afgenomen.

Dienstverlening continu optimaliseren
Tineke van Lier, REx verantwoordelijke bij Renault Trucks Nederland, vertelt: “Dealers kunnen direct na het interview zien hoe hun klant de service en dienstverlening beoordeelt. Dit geeft hen de mogelijkheid om de dienstverlening continu te optimaliseren. Indien een klant een aanmerking heeft, ontvangt de dealer een e-mail waardoor snel contact kan worden gezocht.”

Dealers kunnen inloggen op een eigen portal en daar real time data bijhouden van het onderzoek. Dit maakt het een goed hulpmiddel om de kwaliteit en de dienstverlening van het dealerbedrijf verder te verbeteren.