COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

29.05.2013

Claessen Transport Venlo

"En een lager brandstofverbruik draagt bij tot betere bedrijfsresultaten en een schoner milieu."

Bij Claessen Transport Venlo B.V. staat inmiddels de derde generatie aan het hoofd van het bedrijf dat gespecialiseerd is in tanktransport, van zowel levensmiddelen als diervoeders voor een vaste groep klanten. Sinds enkele maanden vervangt de transporteur stelselmatig zijn bestaande wagenpark door nieuwe Renault Premiums.


Corné Tak, Hoofd Transport en tevens verantwoordelijke voor het wagenpark van Claessen Transport Venlo B.V.: “Voor de vernieuwing van ons wagenpark hebben we bewust voor de Renault Premium gekozen. Deze heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is uitgerust met de nieuwe Euro 5 EEV-motoren waardoor me meteen in orde zijn met de nieuwste milieunormen. We werden overigens uitstekend geadviseerd door het team van Renault Trucks, dat ook instaat voor het volledige onderhoud van de trucks. We kozen weloverwogen voor een iets kleinere truck, wat handiger is gebleken voor leveringen in stallen, hangars en silo’s op boerenerven. Al na een maand merkten we dat de nieuwe wagens een stuk zuiniger zijn dan onze vorige modellen. Alles samen, lange en korte ritten door elkaar genomen, zitten we rond de 31 liter, al moet ik erbij vertellen dat sommige trucks hun lading lossen met een PTO en pomp en andere met een PTO en compressor, wat de resultaten uiteraard beïnvloedt. Om die reden is het ook moeilijk om onze chauffeurs onderling te vergelijken, maar we zorgen er wel voor dat iedereen voldoende gecoacht wordt. Onze 40 chauffeurs volgden de opleidingen voor Het Nieuwe Rijden in het kader van de Code 95-opleidingen.

Ondertussen hebben we ook een uitgebreide demo gekregen van Optifuel Infomax van Renault Trucks, dat ondertussen hoog op mijn prioriteitenlijst staat. Ik wil onze chauffeurs blijven volgen en coachen. Het komt er immers niet alleen op aan om te leren hoe je zuiniger kunt rijden, je moet de technieken ook blijven volhouden. En een lager brandstofverbruik draagt niet alleen bij tot betere bedrijfsresultaten, maar ook tot een schoner milieu. Om die reden worden nieuwe chauffeurs tevens een week nauw opgevolgd door onze ervaren rotten. We blijven als bedrijf immers nog groeien, en hoewel er onder onze medewerkers maar een heel klein verloop is, blijven we dus toch aanwerven. Bij ons rijdt elke chauffeur doorgaans ook met zijn eigen vrachtwagen, waardoor er zorgzaam mee wordt omgegaan.”


Claessen Transport Venlo

Renault Trucks: 15 Renault Premium, 430 pk
Activiteiten: Vooral tanktransport
Werkgebied: Benelux, Duitsland, Frankrijk en Polen
Kilometer per jaar: Ongeveer 150.000 km per truck
Verbruik: 31,2 liter/100 km