COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

24.05.2013

Nieuw seizoen, nieuw design

Nieuw design race trucks MKR Technology team

Tijdens de start van het nieuwe Truck Racing seizoen 2013 in Misano werd het nieuwe design van de race trucks van het Renault Trucks MKR Technology team gepresenteerd, dat werd gerealiseerd door de Halle du design (designhal) van Renault Trucks. Dit nieuwe design is nauw verwant met het nieuwe gamma dat Renault Trucks op 11 juni in Lyon presenteert. Bruno Blin, President van Renault Trucks, was samen met meer dan duizend uitgenodigde klanten aanwezig bij de lancering van het nieuwe Truck Racing seizoen. Coureur Adam Lacko opende zijn seizoen en dat van het team op een feestelijke manier met een tweede plaats op het podium.


Vrijdag 17 mei bleven de gordijnen van de paddock van het Renault Trucks MKR Technology team gesloten. Pas ’s avonds, na de persconferentie en in aanwezigheid van Bruno Blin, President van Renault Trucks, en Mario Kress, directeur van MKR Technology, werd het nieuwe design van de vrachtwagens voor 2013 onthuld. Dit design, dat tot stand is gekomen dankzij de teams van de Halle du design (HDD) van Renault Trucks, werd positief ontvangen door de aanwezige journalisten en toeschouwers van de races de volgende dag. "Met dit nieuwe design hebben we de kenmerkende lijn van Renault Trucks willen versterken door een gelijkenis te creëren tussen deze race trucks en ons toekomstige gamma", legt Hervé Bertrand, directeur van de designafdeling van Renault Trucks, uit. "Het nieuwe gamma wordt op 11 juni in Lyon gepresenteerd en het karakter en het visuele ontwerp van de race trucks zullen logischerwijze terug te vinden zijn in onze toekomstige vrachtwagens."

Maar zoals altijd bij Renault Trucks is het design niet alleen een kwestie van stijl. "We hebben drie seizoenen ervaring met MKR Technology," vervolgt Hervé Bertrand, "en na overleg met het team hebben we besloten om een aantal onderdelen te herontwerpen." De doelstelling was ervoor te zorgen dat het team carrosserieonderdelen, die tijdens de races beschadigd raken, gemakkelijker en sneller kunnen vervangen. Dat is met name het geval voor het onderste deel van de gril en de side skirts die bijzonder veel te lijden hebben onder de toch wel erg ruwe omstandigheden die inherent zijn aan het racen!"

Op het circuit hebben de twee coureurs, Adam Lacko en Markus Bösiger, het beste van zichzelf gegeven maar helaas was het weekend hen niet erg gunstig gezind. Niettemin heeft Adam Lacko het weekend toch nog afgesloten met een eerste podiumplaats van het seizoen met een mooie tweede plaats in de 4e race.

De volgende race vindt plaats in Navarra, op 1 en 2 juni aanstaande.