COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

22.05.2013

Nieuw gamma 2013

Het nieuwe Renault Trucks gamma getest door klanten

Vijftig voertuigen van het nieuwe gamma van Renault Trucks, dat in juni 2013 gepresenteerd wordt, worden momenteel door klanten getest. De voertuigen hebben inmiddels twee miljoen kilometer afgelegd, op de weg of op bouwterreinen. De klanten die de voertuigen hebben getest, geven hun eerste indrukken met betrekking tot het rijgedrag, de prestaties en het comfort van de nieuwe trucks.


Om de voertuigen van het nieuwe gamma te ontwerpen heeft Renault Trucks een beroep gedaan op klanten die sinds zeven jaar, vanaf de beginfase van het ontwerp van de toekomstige range, werden betrokken bij het proces. Deze klanten, die de vrachtwagens momenteel in reële omstandigheden testen, hebben in totaal twee miljoen kilometers afgelegd. Ze geven hun eerste indrukken van een unieke rijervaring. De eerste rij-indrukken zijn bijzonder positief.

Talrijke testklanten benadrukken "het nauwkeurige, heel directe, heel aangename rijgedrag" en beschrijven een voertuig "dat zeer goed rijdt". "Mijn eerste indruk is echt heel, heel goed. De test die ik heb gedaan, heeft aangetoond dat het voertuig soepel rijdt!" , vertelt Christian Söllner van het Duitse bedrijf Söllner Logistic GmbH & Co. "Je voelt je goed achter het stuur", voegt Franck Hurtel toe. Hij is één van de honderd chauffeurs in dienst van het bedrijf Transports Jacot, dat gevestigd is in de buurt van het Franse Amiens.

Wat de prestaties van de nieuwe voertuigen betreft, zijn de testklanten het unaniem eens, met name over de goede resultaten op het gebied van brandstofverbruik. "We zijn heel tevreden over het verbruik", zegt Johan Hengst, internationaal transporteur uit Nederland. Ook de robuustheid van de voertuigen werd goed onthaald: "het is een zeer stevige en zeer betrouwbare vrachtwagen", bevestigt Jochem Leemans, chauffeur bij het Nederlandse distributiebedrijf R. Nagel B.V, dat momenteel twee voertuigen test bestemd voor koeltransport.

Ook over het interieur hebben de klanten niets dan lof: "De levenskwaliteit binnenin het voertuig is echt waardevol!", legt Franck Hurtel van Transports Jacot uit. Dat is een eigenschap die bijzonder wordt gewaardeerd, want "wat belangrijk is in het langeafstandstransport, is veel ruimte en een comfortabele chauffeurspositie", vult Christian Söllner van Söllner Logistic GmbH & Co aan.

Luis Ventura, testchauffeur van het Portugese bedrijf Transportes João Amaral, dat gespecialiseerd is in internationaal transport van chemische producten en distributie voor de automobielindustrie, zegt het volgende: "de nieuwe vrachtwagens zijn echt erg stil tijdens het rijden".

"Wanneer onder het rijden handsfree bel, vraagt men me vaak of ik stil sta, want ik ben perfect te verstaan. De geluidsisolatie is heel goed", vervolledigt de chauffeur van R. Nagel B.V, Jochem Leemans.

"Deze vrachtwagen onderscheidt zich echt van anderen!", zegt Johan Hengst, internationaal transporteur uit Nederland, enthousiast. "Hij is fantastisch, ik vind hem gedurfd en modern", vat Luis Ventura van Transportes João Amaral samen.

Het nieuwe Renault Trucks gamma zal op 11 juni a.s. in Lyon gepresenteerd worden.