Nieuws

Uit de kunst: HIZKIA voert kunsttransport zero-emissie uit met Renault Master E-Tech

#JoinTheGoodMove

4min
Hizkia Master E-Tech

Een mijlpaal voor kunsttransporteur HIZKIA uit Den Haag. Het bedrijf heeft zijn eerste elektrische bedrijfswagen in gebruik genomen voor het transport van kunst. De keus viel op de Renault Trucks E-Tech Master. Het voertuig is geleverd door Renault Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Maasdijk.  

HIZKIA is wereldwijd toonaangevend op het gebied van kunsttransport en bedient musea en particuliere kunstverzamelaars met logistiek, transport en collectiebeheer. Het hoofdkantoor staat in Den Haag. Dit is ook de standplaats van de 100% elektrische Renault Master E-Tech die onlangs aan de vloot is toegevoegd.

“Met dit voertuig rijden we vooral in Den Haag en omstreken”, zegt Edwin Koster, Commercieel Directeur van HIZKIA Den Haag. “Opdrachtgevers vragen steeds vaker om transport duurzaam uit te voeren. We werken veel voor overheidsinstellingen, zoals FMHaaglanden, dat onderdeel is van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Hiervoor vervoeren en installeren we kunst bij ministeries. Bij aanbestedingen wordt tegenwoordig expliciet gevraagd wat je doet om transport duurzaam uit te voeren. Ook in binnensteden worden de eisen steeds strenger. Nu al hebben we te maken met milieuzones en vanaf 2025 komen daar zero-emissie zones bij, ook in Den Haag. Dat zijn allemaal redenen om nu ook met een elektrisch voertuig te gaan werken.”

De Renault Master E-Tech mag je met een B-rijbewijs rijden

De keus viel op de Renault Trucks E-Tech Master Chassis Cabine, die is voorzien van een custom made opbouw van carrosseriebouwer Lamboo uit Zoetermeer. Het voertuig heeft een GVW van 3.500 kg. “Dat betekent dat je hiermee met een B-rijbewijs mag rijden”, zegt Koster. “Dat zien wij ook als een voordeel omdat het soms best een uitdaging is om voldoende chauffeurs te vinden met een C-rijbewijs.”

Opladen op eigen terrein

Met het eerste elektrische voertuig voor transport van kunst wil HIZKIA vooral leren en ervaring opdoen. Koster: “Wat kunnen we in de praktijk met dit voertuig? Welke actieradius is realistisch? Hoe benut je als chauffeur de capaciteit van het voertuig optimaal? Juist voor inzet in de stad is een elektrisch voertuig ideaal. Als je op de juiste manier en op het juiste moment remt en het energiepedaal loslaat, kun je veel energie regenereren.

  Opladen kunnen we bij onze vestiging in Den Haag. We rijden al langer met elektrische personenwagens en hiervoor hebben we al een aantal laadpalen op ons terrein. Als we tijdens de werkdag extra capaciteit nodig hebben, kunnen we terecht bij een laadstation met een snellader.” 

  ‘Ideaal voertuig voor inzet in de stad’ Bij de specificatie van het voertuig heeft HIZKIA zich laten adviseren door Volvo Group Truck Center. “Als je iets nieuws wilt gaan doen, is het advies van de dealer nog belangrijker. We hebben het uitgebreid gehad over vragen als: wat wil je met het voertuig gaan doen? Wat is dan de meest geschikte uitvoering? Ook service aan deze voertuigen vraagt om specifieke kennis en die heeft Volvo Group Truck Center.”

  Over HIZKIA HIZKIA is in 1990 opgericht door Hizkia van Kralingen. Inmiddels heeft HIZKIA 300 medewerkers en tien vestigingen in zes landen in Europa. HIZKIA biedt zijn opdrachtgevers een breed scala aan gespecialiseerde diensten aan. Dit omvat onder meer transport, installatie, projectmanagement en -coördinatie, opslag en collectiebeheer van kunst.

Wilt u ook overstappen op elektrisch? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks bij het verzenden van dit formulier mijn persoonlijke gegevens bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook doorgegeven worden aan partners en distributeurs van Renault Trucks die in staat zijn mijn vraag te behandelen.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over producten en evenementen van Renault Trucks. In elke e-mail die ik ontvang, kan ik deze communicatie stopzetten.
Set canonical URL
Off