Transport oplossingen

Welke vrachtwagen op alternatieve energie is geschikt voor mijn bedrijf?

Green Energies

3min
D E- TECH

Hoe kies ik de juiste truck voor mijn bedrijf? Aan welke criteria moet ik voorrang geven, afhankelijk van de zakelijke beperkingen en doelstellingen van mijn bedrijf? Voor welk soort energie moet ik kiezen? Veel transportondernemers stellen zich nu precies deze vragen. Renault Trucks is er om te helpen de juiste oplossing te vinden.

Het huidige industrielandschap is verre van eenvoudig voor transporteurs. Alsof de gezondheidscrisis van 2020 nog niet erg genoeg was, nemen de reglementaire en financiële beperkingen alsmaar toe. Beperkingen op de toegang tot stadscentra, druk van klanten die alleen milieuvriendelijke vervoerders willen gebruiken, hevige concurrentie tussen aanbieders, prijzenoorlog... beperkingen als deze maken het kiezen van de meest geschikte voertuigen voor uw bedrijf echt ingewikkeld, vooral wanneer u alternatieve energie wilt gaan gebruiken.

Selectiecriteria... de vragen die u zichzelf moet stellen 

De juiste keuze van energiebron en voertuig zal verschillen naar gelang van de geografie, de plaatselijke wet- en regelgeving en de afgelegde routes en/of afstanden. Voor vrachtvervoer over lange afstand dat honderden kilometers per dag aflegt zonder naar het depot terug te keren, zou de beste keuze B100 biodiesel zijn, die de CO2-uitstoot met wel 60% kan verminderen.

Voor regionale distributie over minder dan 400 kilometers per dag, waarbij de voertuigen naar de basis terugkeren om 's nachts de batterij op te laden (6 tot 12 uur, afhankelijk van het type terminal dat een conventioneel stopcontact gebruikt), kan een elektrische vrachtwagen een uitstekende oplossing zijn. Het is bijzonder aan te bevelen voor nachtelijke leveringen in stadscentra, omdat elektrische vrachtwagens zeer stil zijn en tijdens het gebruik geen plaatselijke emissies veroorzaken (behalve remgerelateerde deeltjes, die voor alle voertuigen gelden).

Het derde mogelijke type alternatieve energie is gecomprimeerd aardgas (CNG). Dat kan afkomstig zijn van ondergrondse mijnbouw (fossiel gas) of van de verwerking van huishoudelijk en groen afval (biogas), en kan CO2-emissiereducties tot 70% opleveren. De actieradius van het voertuig kan oplopen tot 800 kilometer, en net als bij een dieselvrachtwagen duurt het tanken maar een paar minuten, dankzij connectoren die compatibel zijn met de VNG1 en VNG2 normen.

Totale gebruikskosten en ondersteuning door de experts van Renault Trucks

Welk type alternatieve energie of duurzame brandstof klanten ook overwegen, Renault Trucks helpt hen de meest geschikte oplossing en het meest geschikte voertuig voor hun bedrijf te vinden. Renault Trucks stelt een aantal op methodologie gebaseerde systemen voor waarmee de klant, met de hulp van zijn verkoopadviseur, de Total Cost of Ownership (TCO) kan berekenen. Deze berekening omvat een reeks verschillende criteria, waaronder de initiële aankoopprijs of de financieringkosten (standaardlening, leasing/leaseaankoop, financiële leasing, enz.), eventuele beschikbare overheidspremies, plaatselijke/nationale belastingen, brandstof/energiekosten en onderhoudskosten van het voertuig. Het uiteindelijke doel is een zo volledig mogelijke beslissingsondersteuning te bieden om ervoor te zorgen dat elke klant de juiste energie voor de juiste toepassing op het juiste moment en op de juiste plaats gebruikt.

De Range Simulator is ten slotte een hulpmiddel voor de aankoopbegeleiding dat door het verkooppersoneel van Renault Trucks wordt gebruikt om hun klanten te helpen bij een geslaagde overstap naar elektromobiliteit. Hij kan de gebruikte routes, de vervoerde ladingen, het aantal afgelegde kilometers en de weersomstandigheden simuleren om de meest geschikte oplossing te vinden. Hij is zo nauwkeurig dat hij kan berekenen hoeveel energie er aan het eind van de leveringsroute over zal zijn!

Al deze oplossingen helpen transportbedrijven om voertuigen te kiezen en te gebruiken die minder vervuilen, energie-efficiënter zijn en compatibel met een hernieuwbare energiebron die bij hun bedrijf past, met als uiteindelijk doel de CO2-uitstoot en de plaatselijke uitstoot zoals stikstofoxiden (NOx) en fijne deeltjes te verminderen. Dit is van essentieel belang om een milieuvriendelijker toekomst tegemoet te gaan.

Set canonical URL
Off