Transport oplossingen

RESERVEONDERDELEN VOOR VRACHTWAGENS: ZUINIG EN MILIEUVRIENDELIJK VRACHTWAGENONDERHOUD

4min
Man repairing trucks

"Herfabricage om lang mee te gaan": dat is het doel van ons REMAN-aanbod

Tegenwoordig is innovatief zijn niet langer beperkt tot iets nieuws doen. Het gaat er vooral om concurrerend te blijven en tegelijkertijd de impact op het milieu te beperken. Daarom geloven we bij Renault Trucks sterk in de logica van de circulaire economie, waar we ons al jaren voor inzetten, en wat onze klantenservice betreft staat het REMAN-aanbod centraal in deze circulariteit. Circulariteit, in de context van duurzaamheid en milieubewustzijn, verwijst naar een concept waarbij producten, materialen en hulpbronnen worden gebruikt op een manier die hun levenscyclus maximaliseert, afval minimaliseert en de impact op het milieu vermindert. Het is een benadering die gericht is op het creëren van een gesloten kringloop waarin producten en materialen steeds opnieuw worden gebruikt, gerecycled of hergebruikt om hun waarde te behouden en de behoefte aan nieuwe grondstoffen te verminderen.

Onderdelen voor Renault Trucks: de voordelen van het REMAN-aanbod

 

REMAN is een afgekorte versie van het Engelse woord remanufacturing. In het Nederlands herfabricage. Herfabricage houdt in dat het product volledig wordt gedemonteerd, grondig wordt gereinigd en alle versleten of beschadigde onderdelen worden vervangen door nieuwe of gereviseerde onderdelen. Herfabricage resulteert in een product dat vergelijkbaar is met een nieuw product in termen van prestaties en betrouwbaarheid. Dit is vooral geschikt als het product aanzienlijke slijtage vertoont of als een zeer hoogwaardige prestatie vereist is.

Het aanbod van REMAN reserveonderdelen bewijst dat het mogelijk is om ingenieuze, concurrerende en winstgevende oplossingen aan te bieden die u helpen in uw bedrijf en tegelijkertijd natuurlijke hulpbronnen besparen en de impact op het milieu beperken. Dit zijn REMAN reserveonderdelen. Het proces vindt plaats in gespecialiseerde fabrieken volgens een streng industrieel proces om prestaties en betrouwbaarheid te bereiken die identiek zijn aan die van nieuwe onderdelen. Met het REMAN-aanbod stelt Renault Trucks u in staat om u te concentreren op duurzame ontwikkeling en tegelijkertijd te besparen.

Circulariteit die de milieu-impact van uw activiteit vermindert

De herfabricage van versleten reserveonderdelen kan 80% CO2 , meer dan 85% grondstoffen en 80% energie besparen in vergelijking met de productie van een nieuw product. Het kan het gebruik van natuurlijke hulpbronnen optimaliseren en helpt uw bedrijf een circulaire economie na te streven.

Reserveonderdelen tot 30% goedkoper

De mogelijkheid om je truck te repareren met reserveonderdelen die 30% goedkoper zijn, is niet te verwaarlozen voor je balans. Door onderdelen te hergebruiken en te herfabriceren in plaats van ze nieuw te produceren, kunnen we je deze onderdelen tegen concurrerende prijzen aanbieden.

Dezelfde garantie als het originele onderdeel

De Renault Trucks REMAN-onderdelen hebben een garantie van twee jaar: dezelfde garantie als op nieuwe originele onderdelen. Tijdens het vernieuwingsproces worden de onderdelen die niet meer voldoen aan de laatste technische normen vervangen door nieuwe. De garantie van twee jaar is een sterke verbintenis die de hoge betrouwbaarheid van onze REMAN-onderdelen illustreert, die geherfabriceerd zijn om lang mee te gaan.

Een breed assortiment en optimale beschikbaarheid

REMAN by Renault Trucks is een aanbod van meer dan 2.000 onderdelen die een grote verscheidenheid aan producten voor al onze voertuiggamma's omvatten en beschikbaar zijn bij onze dealervestigingen. Door voor dit aanbod te kiezen, verkort u de tijd dat uw vrachtwagens niet beschikbaar zijn.

Herfabricage van onderdelen zonder concessies te doen aan de prestaties

Het REMAN proces verlengt echt de levensduur van je truck. Dankzij een streng industrieel proces dat door Europese instanties wordt gereguleerd, kunt u prestaties bereiken die identiek zijn aan die van nieuwe onderdelen.

Truckreparaties: hoe werkt REMAN?

Het REMAN proces is gebaseerd op het verzamelen van versleten onderdelen via ons netwerk van dealers. Deze onderdelen worden vervolgens geanalyseerd en verpakt om te worden opgestuurd voor herfabricage. We volgen een strikt industrieel proces zodat versleten onderdelen weer net zo betrouwbaar worden als nieuwe onderdelen. Dit proces bestaat uit zeven hoofdfasen.

Reman process quality

 

Fase 1: Kerninzameling: ontvangst van versleten onderdelen

De versleten onderdelen die uit de vrachtwagens worden gehaald, komen aan in de fabriek en worden opgeslagen in afwachting van hun herfabricage.

Fase 2: Demontage

Elk onderdeel wordt gedemonteerd volgens een nauwkeurig proces en met speciaal gereedschap. Het doel is om onderdelen te behouden die later opnieuw gebruikt kunnen worden.

Fase 3: Reiniging en oppervlaktebehandeling

Na een eerste leven vertonen sommige onderdelen vet- of vuilresten. Daarom moeten ze worden gereinigd om hun oorspronkelijke uiterlijk terug te krijgen. Afhankelijk van het type onderdeel kunnen industriële wasmachines, ovenverwarming of zandstraaltechnieken worden gebruikt.

Fase 4: Inspectie en sorteren

Niet alle onderdelen kunnen worden gebruikt. Onderdelen die te veel beschadigd of versleten zijn en onderdelen die niet meer aan de meest recente technische normen voldoen, worden weggegooid. De inspectie wordt visueel uitgevoerd door operators en indien nodig met hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld lek- of scheurtesten.

Fase 5: Herfabricage van de onderdelen

Alle versleten onderdelen die opnieuw kunnen worden gebruikt, worden onder strikte voorwaarden hergefabriceerd zodat ze weer aan de oorspronkelijke specificaties voldoen. Onderdelen zoals krukassen of cilinderkoppen worden opnieuw geslepen en behandeld.

Fase 6: Hermontage

Nadat de onderdelen zijn gewassen, getest en geherfabriceerd, is het tijd om ze opnieuw te monteren om bijvoorbeeld versnellingsbakken of andere koppelingen te herbouwen. Onderdelen die tijdens de sorteerfase zijn weggegooid, worden vervangen door nieuwe onderdelen. Hoewel de hermontageprocessen soms specifiek zijn voor de REMAN-fabriek, zijn de tooling, productiemethoden en koppelwaarden strikt identiek aan die van nieuwe originele onderdelen.

Fase 7: Eindtests en kwaliteitscontroles

Voordat ze de fabriek verlaten en naar de onderdelenmagazijnen gaan, wordt elk product aan het einde van de productielijn getest op een testbank. Hiermee worden extreme bedrijfsomstandigheden gesimuleerd om te kunnen profiteren van dezelfde garantie als een nieuw origineel product.

 

 

Reman process

 

Gebruikte onderdelen: welke vallen onder REMAN?

REMAN forever

 

De onderdelencatalogus van REMAN by Renault Trucks bevat meer dan 2.000 onderdelen, gegroepeerd in zes "grote families":

  • Transmissie Systeem,
  • Elektronica,
  • Rem- en stuursystemen,
  • Koelsysteem,
  • Uitlaat en nabehandeling,
  • Motordelen.

Categorie

Onderdelen

TRANSMISSIESYSTEEM

Versnellingsbak,

Differentiële drager, Koppelingsset, Ontkoppelingsservo, Concentrische koppelingscilinder (CCA), Koppelingsventieleenheid (CVU), Aandrijfas

ELEKTRISCH & ELEKTRONICA

Dynamo, Startmotor, ECU versnellingsbak (GCU), motormanagementsysteem (EMS), Tachograaf

REM- EN STUURSYSTEEM

Luchtcompressor,

Luchtaanvoermodulator (APM), Remklauw, Remschoenset, Remcompensator en remventiel, Remcilinder, Stuurpomp, Stuurhuis

KOELSYSTEEM

Koelvloeistofpomp,

Compressor airconditioning, Koelradiator, interkoeler

UITLAAT & NABEHANDELING

Deeltjesfilter, Ureumpomp, AdBlue® -verstuiver, NOx-sensor, EGR-koeler

MOTOROMGEVING

Motor en subcomponenten,

Turbocompressor, injector, injectiepomp,

Vliegwiel

Daarom is het mogelijk om zowel een turbocompressor te vervangen als een injectiepomp, een EGR-koeler als een roetfilter, een versnellingsbak als een remcilinder.

Met het REMAN-aanbod kunnen we al uw vrachtwagens onderhouden, van de kleinste zoals de Renault Trucks Master of de Renault Trucks Trafic tot de grootste zoals de Renault Trucks T High. Beperk met een gerust hart de impact van uw bedrijf op het milieu.

Neem contact met ons op

Ik ga ermee akkoord dat Renault Trucks mijn persoonlijke gegevens opslaat en bewaart zolang als nodig is om de verstrekte informatie te evalueren en om contact met mij op te kunnen nemen over dit specifieke onderwerp. Mijn gegevens kunnen ook worden doorgegeven aan partners en distributeurs van Renault Trucks die mijn aanvraag kunnen behandelen.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en informatie over producten en evenementen van Renault Trucks. In elke e-mail die ik ontvang, kan ik deze communicatie stopzetten.

Ontdek ons assortiment

Renault Vrachtwagens Trafic

Renault Vrachtwagens T High

Renault Vrachtwagen Master

Set canonical URL
Off