Persberichten

Renault T met oplegger voor Tilburgse Voedselbank

Distributie

BAS - Renault T en oplegger voor Tilburgse Voedselbank

Aan Stichting Tilburgse Voedselbank werd onlangs door BAS Truck Center en BAS World een nieuwe Renault T 440pk 4x2 trekker inclusief oplegger afgeleverd. Deze combinatie wordt ingezet voor het ophalen en vervoeren van levensmiddelen in de provincies Noord-Brabant en Zeeland.

De Tilburgse Voedselbank voorziet wekelijks ruim 800 huishoudens van voedsel. Daarnaast is de Tilburgse Voedselbank distributiecentrum voor de 29 Brabantse en Zeeuwse Voedselbanken. Daarmee is het de grootste van tien distributiecentra voor de voedselbank in Nederland. Vanuit Tilburg worden wekelijks ruim 20.000 personen van voedsel voorzien.

VERVANGING

De nieuwe Renault T 440pk 4x2 trekker en oplegger zijn aangekocht ter vervanging van een 16 jaar oude combinatie. Deze voldeed niet meer aan de milieunormen en de kosten voor onderhoud waren hoog. Martin de Kok, voorzitter van de Tilburgse Voedselbank licht toe: “In 2017 hebben we reeds een nieuw voertuig aangekocht via BAS Truck Center. Naar aanleiding van de prettige ervaring destijds en de contacten met de werkplaats van BAS Truck Center in Tilburg, hebben we voor deze aanvraag wederom contact gelegd met BAS. BAS kon een totaaloplossing bieden voor de complete combinatie. De nieuwe Renault T kon op korte termijn geleverd worden en heeft een zuinige, betrouwbare aandrijflijn. De nieuwe oplegger werd geleverd via BAS World.” De nieuwe combinatie wordt voor alle denkbare ritten ingezet ten behoeve van het regionaal distributiecentrum en wordt bestuurd door verschillende chauffeurs (allen vrijwilligers).

GOED DOEL

De nieuwe combinatie werd gesponsord door Voedselbanken Nederland, ledenvereniging Thebe, BAS Truck Center en BAS World. Ledenvereniging Thebe Extra heeft zich zeer ruimhartig getoond met een cheque van €107.900,- waarmee de Tilburgse Voedselbank naast de aanschaf van de nieuwe combinatie, ook in de gelegenheid werd gesteld een nieuwe heftruck, nieuwe computers en een nieuwe wandkoelcel voor de nieuwe winkel aan te schaffen. Door de twee BAS bedrijven werd o.a. het ontwerp en belettering van de nieuwe combinatie aangeboden.

Voor meer informatie: Sylvana van den Crommenacker - Gevers | T: 0413 – 371 600 | E: info@bastruckcenter.com

Set canonical URL
Off