Persberichten

HANS BROLSMA KIEST NA 25 JAAR WEER VOOR RENAULT TRUCKS

Hoofdbeeld T High Evo Hans Brolsma 1

Dat oude liefde niet roest, bewijst Hans Brolsma uit het Friese De Westereen. Hij kiest na 25 jaar weer voor Renault Trucks. En hoe. Over elk detail van zijn nieuwe T High EVO is nagedacht met een verbluffend resultaat. “Als een stoer uiterlijk met een licht karakter,” omschrijft de transporteur zijn nieuwe truck. “Dit is een droom die uitkomt.”

Hans Brolsma is de derde generatie van het gelijknamige transportbedrijf, dat naast het instrumentenvervoer voor het Noord Nederlands Orkest verhuizingen, transporten en pianovervoer verzorgt. Toen hij het bedrijf van zijn vader overnam, koos de ondernemer na goede ervaringen met de Renault G serie voor de Magnum AE. “Daarna heb ik een uitstapje gemaakt naar een ander merk, maar de liefde voor Renault Trucks is nooit verdwenen. Ik houd van het eigenzinnige karakter.” Na 25 jaar staat er weer een truck met het ‘wybertje’ voor de deur, een indrukwekkende Renault Trucks T High EVO met 520 pk. De truck is geleverd door Renault Trucks-dealer LVS Trucks vanuit de vestiging Leeuwarden.

Extra bewegingsvrijheid

  Om aan de alsmaar strengere emissie eisen van binnensteden, waar Brolsma regelmatig komt met het Noord Nederlands Orkest, te voldoen ging hij op zoek naar een nieuwe truck. Vanwege de vlakke vloer was de keuze voor de T High snel gemaakt. “Als we met 100 man een podium hebben opgebouwd, pak ik graag een rustmomentje in de cabine. Ook tijdens een theatertour, wanneer we twee of drie dagen stil staan, vertoef ik er veel in. Dan is die extra bewegingsvrijheid heel aangenaam.” 

Weinig onderhoudskosten 

De Renault Trucks T High gaat op jaarbasis tussen de 30.000 en 35.000 kilometer rijden. Brolsma vertelt dat hij van de 18 uren die hij aan het werk is maar een paar uur achter het stuur zit. “Daarom heb ik weinig onderhoudskosten, alleen voor de banden. Theaters zitten meestal in de binnenstad waar ik vaak moet achteruitsteken waardoor deze harder slijten.” Het rijcomfort van de 4x2 trekker bevalt goed, net als de 13 liter motor met 520 pk. “Hij is niet alleen zuinig, ook heel stil. In de stad kan ik niet aankomen met een ronkende motor.” 

Ontelbare details 

Geen ronkende motoren, maar tonen van Beethoven als de Renault Trucks T High voorbij rijdt. Over het uiterlijk werd zorgvuldig nagedacht. Brolsma ging met zijn ideeën naar MW Designs en samen maakten ze het ontwerp. Van de achterbumper met remlichten in de vorm van een Renault-logo tot de beplating en het slangenrek, allemaal handwerk uitgevoerd door GSO General Service Ouwendijk. De zwarte kleur en rood met gouden striping geven de truck een stoer uiterlijk. Het Noord Nederlands orkest zorgde voor de inspiratie voor de special paint op de zijkanten. “MW Designs heeft er echt iets speciaals van gemaakt,” zegt Brolsma trots. “Eigenlijk moet je hem een keer of tien zien voordat je de ontelbare details hebt ontdekt.”

Hans Brolsma V.T.P.

Sinds 44 jaar vervoert Hans Brolsma V.T.P. instrumenten voor het Noord Nederlands Orkest. Daarnaast verzorgt het in 1931 opgerichte transportbedrijf verhuizingen, pianovervoer en de opslag van goederen. Oorspronkelijk bestond het wagenpark uit meerdere bakwagens en trekker-oplegger combinaties. Maar Brolsma, die als 16-jarige jongen voor het chauffeursleven koos, besloot enkele jaren geleden met één auto verder te gaan om te kunnen doen waar hij blij van wordt.  

Foto credits

Iep van der Meer – BIGtruck online magazine BIGtruck online magazine heeft de primeur gehad met het volgende artikel in editie 4: klik hier voor het magazine. Tevens hebben ze een video gemaakt die hier te bekijken is.  

Set canonical URL
Off