Persberichten

Consortium Zero Emissie vrachtwagen demo project Liemers en Achterhoek van start!

Electromobility

2min
ZE demo Consortium
Renault Trucks D Z.E. demo rijdt in Consortium Zero Emissie vrachtwagen demo project

Maandag 6 september jl. is de Renault Truck D Z.E. 16t in gebruik genomen en is het Consortium Zero Emissie vrachtwagen demo project Liemers en Achterhoek officieel van start gegaan.

Hiermee is weer een volgende stap naar een milieubewuste toekomst gezet. In april jl. hebben de deelnemende partijen de intentieverklaring ondertekend voor het consortium Zero Emissie vrachtwagen demo project Liemers en Achterhoek. Doel van dit project is het versnellen van de transitie naar verduurzaming van de transportbranche.  

De demo Z.E. truck heeft een opvallende bestickering gekregen. Alle aanwezigen hebben de truck erg enthousiast ontvangen en ook meteen getest. Namens Renault Trucks Nederland was Erik Lenssen (Product Manager Trucks & Z.E.) en Richelle Buchner (Accountmanager Z.E.) aanwezig om tijdens de proefritten uitleg te kunnen geven over het gebruik en de inzet van de Renault Truck D Z.E.  

Praktijkervaring

Direct na het officiele gedeelte mocht een van de chauffeurs van Schotpoort Connect plaatsnemen achter het stuur, de truck is direct na de overhandiging ingezet in de praktijk op reeds geplande ritten naar Zwolle en Apeldoorn.   

De komende maanden rijdt de truck afwisselend bij alle acht de deelnemende partners. Hiervoor is de truck speciaal aangepast door carrosseriebouwer Van Berkum uit Lochem. “De configuratie en opbouw van deze demotruck is een bewijs van de onderlinge samenwerking om tot dit project te komen”, aldus voorzitter Jörgen Groeneveld-Janssen. “In 2017 kregen we als Logistics Valley Liemers Achterhoek al van ondernemers de vraag: wat moeten we met die energietransitie, wat moeten we straks doen? We hebben daarop rapporten laten maken, die al snel uitwezen dat de nabije toekomst in elektrisch rijden ligt, en later pas in het gebruik van waterstof. En nu voeren we deze gezamenlijke (praktijk)proef uit.”  

Het Consortium Zero Emissie vrachtwagen demo project Liemers en Achterhoek is door ondernemers samen gerealiseerd. Door het aangaan van deze samenwerking met de deelnemende partijen krijgt een ieder de kans om zijn ervaring op te doen en kennis te delen. Het is de wens om de ervaringen ook te delen met andere Gelderse ondernemers in de sector logistiek en transport. Speciaal voor dit project is er een mobiele laadinstallatie van Venema uit Arnhem aangeschaft. De truck is voorzien van een snellaad voorziening van 150kw.   

Provincie Gelderland en Logistics Valley hebben een belangrijke rol gespeeld in de realisatie van dit project. Hierbij is ook Renault Trucks Nederland en Van Berkum bij betrokken en heeft ervoor gezorgd dat dit project gezamenlijk is uitgerold.  

De slogan van dit project luidt dan ook: "Duurzaam doen we samen".  

“De configuratie en opbouw van deze demotruck is een bewijs van de onderlinge samenwerking om tot dit project te komen.”

Jörgen Groeneveld-Janssen Voorzitter Logistics Valley Liemers Achterhoek

Wilt u ook weten welke mogelijkheden en voordelen elektrisch transport voor uw onderneming kan betekenen?

Meer informatie over de elektrische transportoplossingen van Renault Trucks kunt u hier vinden. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen met een van onze Z.E. specialisten door onderstaand contactformulier in te vullen.

Voor meer informatie, neem contact met ons op

I agree that when submitting this form, Renault Trucks will store and keep my personal data as long as required to evaluate the information provided and in order to be able to contact me back about this specific subject. My data may also be transferred to Renault Trucks partners and distributors that will be able to handle my demand.
I agree to receive news and information about Renault Trucks products and events. I will be able to stop these communications in every email I receive.