COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Optifuel Solutions

Optifuel Solutions

OPTIVISION

OPTIVISION - PREDICTIVE GPS CRUISE CONTROL

De Renault Trucks T wordt sinds voorjaar 2016 aangeboden met Optivision, een Predictive Cruise Control systeem met GPS. Optivision gebruikt topografische data om de schakelstrategie te optimaliseren en de acceleratie en voertuigsnelheid te reguleren om brandstof te besparen.

Optivision werd al in 2016 geïntroduceerd. Nieuw is dat het systeem nu verbonden is met een GPS. Bij elke rit slaat het systeem de eigen route op. Bovendien heeft het systeem de mogelijkheid om de informatie van alle andere vrachtwagens met Optivision te gebruiken die het traject al hebben afgelegd. De brandstofbesparingen kunnen dus vanaf de eerste opdracht van het voertuig gerealiseerd worden. 

Optivision valt onder het Pack Fuel Eco+ pakket, waaronder ook uitschakeling van de power-modus, eco cruise control met gecontroleerde vrijloop Optiroll, ontkoppelbare luchtcompressor, stuurpomp met variabel debiet en automatische uitschakeling van de motor vallen. Hiermee kunnen transporteurs hun brandstofverbruik tot 5% verlagen.

Met het Optivision Predictive Cruise Control systeem kunnen de schakelstrategie en de rijsnelheid worden aangepast aan het reliëf van het traject. "Bij het naderen van een helling zal het systeem maximaal gebruik maken van de voertuigmassa van de combinatie om zo extra snelheid mee te geven voor de aanvang van de klim en zo lang mogelijk de hoogste versnelling vast te houden", verklaart Maarten Broens verkoopdirecteur bij Renault Trucks Nederland. "Door de GPS vindt er geen onnodige terugschakeling plaats waardoor de top zo economisch mogelijk wordt gehaald. Eenmaal op de top voorkomt het systeem onnodige acceleratie en wordt de Optiroll benut om maximaal te profiteren van de voertuigmassa tijdens de afdaling."

Hoe werkt Optivision precies?
Optivision registreert de GPS positie en de mate van helling. Wanneer er een klim gaat komen, maakt het systeem zo lang mogelijk gebruik van de voertuigmassa om zo lang mogelijk in de hoogste versnelling te rijden voordat de klim echt begint. Gedurende de klim voorkomt het systeem onnodig terugschakelen om boven te komen. De top zal worden bereikt op een zo economisch mogelijke manier. Bijna boven voorkomt het systeem onnodig accelereren. Door gebruik te maken van Optiroll komt het voertuig rollend boven. Vervolgens benut het de massa om de juiste afdaalsnelheid weer op te pakken.

Gedurende de afdaling bewaakt het systeem de snelheid door de beschikbare retarders op het juiste moment in te zetten. Het systeem maakt het mogelijk de optimale snelheid te gebruiken om acceleratie zo lang mogelijk uit te stellen. In geval van een afdaling gevolgd door een nieuwe klim zal het systeem optiroll gebruiken om maximaal gebruik te maken van de massa van het voertuig. Met de Cruise Control of Adaptive Cruise Control, kan de chauffeur altijd ingrijpen (bedrijfsrem, gaspedaal, Retarder, CC Freewheel button, CC Off button).

Wilt u meer informatie over Optivision? Neem dan contact op met uw dealer. Uw dichtstbijzijnde dealer vindt u hier.