COVID-19 / Ook onder de huidige omstandigheden staan de professionals van Renault Trucks voor u klaar om u daar waar nodig te helpen om uw activiteiten onder de best mogelijke omstandigheden voort te kunnen zetten. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met uw vaste contactpersonen. Renault Trucks staat voor u klaar.

Nieuws


 

16.01.2014

Oplossingen ter bescherming van chauffeurs

Nieuw gamma bevat veel veiligheidsoplossingen

Steeds meer vrachtwagenchauffeurs zijn het slachtoffer van diefstal, dat soms zelfs gepaard gaat met fysiek geweld. Om chauffeurs en hun lading te beschermen, biedt Renault Trucks op haar nieuwe gamma diverse oplossingen aan: een multifunctionele alarm, een paniekschakelaar, door lock en een gasdetector.

Als iemand probeert om in de truck in te breken via de deur, het raam of de laadbak, wordt het multifunctionele alarm geactiveerd en klinkt er gedurende 30 seconden 10 keer een een signaal van 90 dB. Het alarm gaat ook af als het voertuig wordt weggesleept of de cabine wordt gekanteld. Dit alarm kan ook aan de trailer worden gekoppeld om iedere poging tot inbreken in de trailer te voorkomen.

In de cabine bevindt zich een paniekschakelaar op het dashboard die geactiveerd kan worden als de chauffeur bedreigd wordt. Door het activeren van deze schakelaar gaat het alarm af en gaan ook de knipperlichten van het voertuig automatisch aan. 

Om ervoor te zorgen dat chauffeurs ook tijdens hun rusttijd zo goed mogelijk beschermt zijn, biedt Renault Trucks door lock, mechanische anti-inbraak vergrendeling. Deze zorgt voor een extra vergrendeling van binnenuit, zodat het onmogelijk is om de deuren van buitenaf te openen.

En tenslotte biedt Renault Trucks ook een gasdetector. Aangesloten op een 12 V/24 V stopcontact waarschuwt de detector de chauffeur in het geval van een gaslucht.